Podstielka
Podstielka
Co myslite je vhodne aby mali cincily ako podstielku seno??? lebo ho im davam,,,, a nesmrdi to,,, hM?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
Já jim sice dávám hoblinky, ale asi to nevadí. Protože jim seno dávám do jesliček a oni ho stejně vytahají pod sebe.
Sharona napsal:Já jim sice dávám hoblinky, ale asi to nevadí. Protože jim seno dávám do jesliček a oni ho stejně vytahají pod sebe.
No tak to som rada,lebo je to pre mna vyhodne,lebo ho mam zadarmo :) a vyhoda je to ze nesmrdi ...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Seno ale rychle pročůrají ne? A znečistí. Já bych ho nedávala.
Biffi napsal:Seno ale rychle pročůrají ne? A znečistí. Já bych ho nedávala.
No ved to ze precuraju,,,a preto chcem aby mali zachod,,,
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Ja som prešiel na "bezpodstielkový systém" :lol:. V jednom rohu majú 15x15cm kukuričnej drte ako záchod, a inak nič. Spodok je z laminovanej drevotriesky, keď sa občas netrafia, tak to nezanecháva následky (zatiaľ 8)). A ľahko sa zametajú bobky :roll:.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:Ja som prešiel na "bezpodstielkový systém" :lol:. V jednom rohu majú 15x15cm kukuričnej drte ako záchod, a inak nič. Spodok je z laminovanej drevotriesky, keď sa občas netrafia, tak to nezanecháva následky (zatiaľ 8)). A ľahko sa zametajú bobky :roll:.
Presne tak, ja to tiež mám tak, len tam musím mať hobliny, lebo drť mi popapká (a v skrini mám celý jeden balík... :? ). Vymieňam to a zametám dlážku každý deň a tak je všetko dokonalo čisté 8)
A seno by som nedávala kvôli tomu, aby ho nepočurali a následne nezjedli... Môj čo rozsype po dlážke väčšinou nezje, iba ak je v noci veľmi hladný...
Když to seno ze země nebudou jíst, tak by to snad vadit nemuselo.
Haňulka napsal:Když to seno ze země nebudou jíst, tak by to snad vadit nemuselo.
NO tak klietka ma dve poschodia a na hornom vobec necuraju,,,,myslim, ze to seno z hora jedia,,, a dole maju zachod :D
styro napsal:Ja som prešiel na "bezpodstielkový systém" :lol:. V jednom rohu majú 15x15cm kukuričnej drte ako záchod, a inak nič. Spodok je z laminovanej drevotriesky, keď sa občas netrafia, tak to nezanecháva následky (zatiaľ 8)). A ľahko sa zametajú bobky :roll:.
NO to j edobry system,, asi budem musiet im to tam prerobit,,,, 8)
Haskinka99 napsal:Haňulka napsal:Když to seno ze země nebudou jíst, tak by to snad vadit nemuselo.
NO tak klietka ma dve poschodia a na hornom vobec necuraju,,,,myslim, ze to seno z hora jedia,,, a dole maju zachod :D
Když to nejí, tak by neměl být problém. A nesmrdí to náhodou? Po jaké době to čistíš?
Když to nejí, tak by neměl být problém. A nesmrdí to náhodou? Po jaké době to čistíš?[/quote]
No tak nejedia to,vecer neviem,no :roll: A smrdiet nic vobec ziadny zapach,,,, a cistim to tak raz za tyzden,,,, alebo tyzden a pol,,,, len to ze nemaju zachod a hm,,, kloietka drevena....
No tak nejedia to,vecer neviem,no :roll: A smrdiet nic vobec ziadny zapach,,,, a cistim to tak raz za tyzden,,,, alebo tyzden a pol,,,, len to ze nemaju zachod a hm,,, kloietka drevena....
Haskinka99 napsal:Když to nejí, tak by neměl být problém. A nesmrdí to náhodou? Po jaké době to čistíš?
No tak nejedia to,vecer neviem,no :roll: A smrdiet nic vobec ziadny zapach,,,, a cistim to tak raz za tyzden,,,, alebo tyzden a pol,,,, len to ze nemaju zachod a hm,,, kloietka drevena....[/quote]
Mě totiž jednou došli hobliny, tak jsem tam činčilce musela dát slámu, ale přišlo mi že už asi po 4 dnech to smrdělo. Naštěstí je seno jiný než sláma! :D
Mě totiž jednou došli hobliny, tak jsem tam činčilce musela dát slámu, ale přišlo mi že už asi po 4 dnech to smrdělo. Naštěstí je seno jiný než sláma! :D[/quote]
Tak to mas pravdu slama je ina,,,, tu som este nedavala,,ale ani nedam s ami to nepozdava,,,
Tak to mas pravdu slama je ina,,,, tu som este nedavala,,ale ani nedam s ami to nepozdava,,,
Haskinka99 napsal:Mě totiž jednou došli hobliny, tak jsem tam činčilce musela dát slámu, ale přišlo mi že už asi po 4 dnech to smrdělo. Naštěstí je seno jiný než sláma! :D
Tak to mas pravdu slama je ina,,,, tu som este nedavala,,ale ani nedam s ami to nepozdava,,,[/quote]
Já jsem jí taky použila jen jednou na ty 4 dny. Neměla jsem hobliny. Určitě bych jí nepoužívala pravidelně jako podestýlku.
Já jsem jí taky použila jen jednou na ty 4 dny. Neměla jsem hobliny. Určitě bych jí nepoužívala pravidelně jako podestýlku.[/quote]
No tak aj im asi prestanem davat podstielku a dam im tam nejaku gumu na spodok,,, aby sa naucili chodit na zachod
No tak aj im asi prestanem davat podstielku a dam im tam nejaku gumu na spodok,,, aby sa naucili chodit na zachod
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
To maš pravdu, to co naše činči hodí na zem, to už nežerou. :lol:
Liliana napsal:Haňulka napsal:Když to seno ze země nebudou jíst, tak by to snad vadit nemuselo.
Pochybuju, že by činča takový seno vzala do své vznešené pusinky :lol: :lol: :lol: Na to jsou moc nóbl.. :lol: :lol:
No tak to duuufam :)
-
- Stříbrný uživatel
máme v práci každý týden horu fajnového měkoučkého papíru "nadrobeného" ve skartovačce, myslíte, že se to dá použít jako podestýlka? podotýkám, že tiskneme na laserovce...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ivanka napsal:máme v práci každý týden horu fajnového měkoučkého papíru "nadrobeného" ve skartovačce, myslíte, že se to dá použít jako podestýlka? podotýkám, že tiskneme na laserovce...
já to chci dát místo pilin, když má Matylda po operaci... Myslím, že tam tiskařská čerň není.... jinak zůstanu u klasických dřevěných pilin
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Moje činča má jako podestýlku kukuřičnou drť a na tom plno sena. Neboj se, znečištěné nejí. Alespoň né ta moje. Pozorovala jsem ji. V klícce chodí na záchod jenom na jedno místo a stébla a vše, co chce sníst, pečlivě prozkoumá. Hlavně to seno nesmrdí!! Měním jí tak 1x týdně, resp. vyhážu zbytek sena a dám nové. V rohu má nejvíc sena, největší kupiču, ze které si to bere nejčastěji a vždy, když jdu kontrolovat, jestli ho nemá znečištěné, tak nemá. Vůbec. Takže podestýlka jako seno je vhodná. Akorát u některých činčil se prý ze sena projeví alergie, ale u mé se to nestalo.
ja mám výbornou zkušenost s dřevěnou štěpkou, jsou to malé čtverečky dřeva bez ostrých rohů. Vypadá to hezky, dobře se jim po tom chodí (ŽÁDNÉ OSTRÉ HRANY JAKO U KUKUŘICE), žádný zápach a dobře se to čistí
No ja som uz moj problem vyriesila, nedavam im ako podstielku nic,, dala som im na podlahu drevenu gumolit ci co to je a super sa z toho vsetko zmeta.... A mocit chodia do takeho zachoda co som im urobila, do pilin,,, :))) nevyhoda je len to, ze vecer asi nevcidia a tak im to sem-tam ujde aj niekde inde, niezeby to robili ze sa im nechce ale proste nevidia,,,lebo cez den sa to nikdy nestalo,,,
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
kovbojicek napsal:ja mám výbornou zkušenost s dřevěnou štěpkou, jsou to malé čtverečky dřeva bez ostrých rohů. Vypadá to hezky, dobře se jim po tom chodí (ŽÁDNÉ OSTRÉ HRANY JAKO U KUKUŘICE), žádný zápach a dobře se to čistí
A myslíš si, že v přírodě chodí v peřinkách? Kukuřice má sice hrany, ale nikoliv tak moc ostré, pro činču zcela přirozené, takže v pohodě 8)