dilema
dilema
ahojda,
chtěla bych si pořídit svoji první činčilku, protože je ve zverimexu okukuju a jsou úplně sladké...možná i 2 činčilky, aby jim nebylo smutno...
ale je tu problém:
studuju na VŠ, kde bývám od pondělí do čtvrtka a bydlím tam na privátě...Cesta z domu tam trvá 60 minut...
Řeším problém, co si počít...mít činčilky doma, nebo na privátě...nebo je každý týden vozit?(to mi přijde šílené)...
nebo si je nejspíš nepořizovat, že?
Nerada bych aby zvířátka strádaly...
Poraďte-jste tu někdo na VŠ? jak to řešíte?
děkuju
chtěla bych si pořídit svoji první činčilku, protože je ve zverimexu okukuju a jsou úplně sladké...možná i 2 činčilky, aby jim nebylo smutno...
ale je tu problém:
studuju na VŠ, kde bývám od pondělí do čtvrtka a bydlím tam na privátě...Cesta z domu tam trvá 60 minut...
Řeším problém, co si počít...mít činčilky doma, nebo na privátě...nebo je každý týden vozit?(to mi přijde šílené)...
nebo si je nejspíš nepořizovat, že?
Nerada bych aby zvířátka strádaly...
Poraďte-jste tu někdo na VŠ? jak to řešíte?
děkuju
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
No já nevim, činčilky nemají rádi převozy sem a tam, je to pro ně dost stresující. Na privátě by s tebou byly do čtvrtka a pak samy až do pondělí.., jako vydržely by to, ale... Já bych si je asi nepořizovala, budeš na ně mít dost času?, budeš je moct pouštět z klece?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, taky bych si je na tvém místě nepořizovala. Neřeknu, když zůstane činča pár dní sama doma jenom občas...ale takto by to bylo pořád. Stále je převážet je hloupost.....A o dostatku času ani nemluvím...Takže bych na to asi zapomněla. :?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
A bydlíš na tom privátě sama?? Jestli tam jsi s někým, komu by činča nevadila, tak by ti mohl pomoct. Pokud by tam ale měly být sami, tak si je radši nepořizuj.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
no, já mám činčilky už léta a teď jsem na vejšce, takže jsem od úterý do čtvrtka mimo domov... činčilky mám doma, kde se mi o ně za mojí nepřítomnosti staraj rodiče, a poštím je každej den, co jsem doma, a bohatě jim to stačí... takže já jsem každopádně pro (hlavně když si pořídíš dvě, tak jim nebude smutno - zabaví se samy a nebude jim tolik vadit, když budeš pryč), ale musíš je mít někde, kde se o ně bude moct pořád někdo starat (takže jestli jste na privátě všichni jen ve všení den (jako to máme my u nás), tak by měly být doma u rodičů). Jen bych doporučila koupit si je někdy, kdy na ně budeš mít toho času víc... v případě vysokoškoláka doporučuju prázdniny nebo zkouškový - učit se můžeš i doma a když občas jen zajedeš na zkoušku, tak to zvládnou. jde jen o to, aby si k tobě ze začátku udělali dobrej vztah, pak už ty občasný odjezdy nevadí...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
To záleží na tom, kolik času a jsi ochotna činčilce věnovat. Já bych volila raději dvě ať se navzájem zabaví. Rozhodně s nimi ale každý týden necestuj.
Pokud odjíždíš ve čtvrtek odpoledne a předtím je pustíš... a následně se vracíš v neděli večer a opět je pustíš... tak v tom problém nevidím. Když je budeš mít doma a rodina se o ně přes týden postará tak je to taky OK. Pokud jim ale nemůžeš věnovat tolik času, který potřebují... tzn. pokud odjíždíš ve čtvrtek, ale pustila bys je naposledy ve středu... a vracet se budeš v pondělí ráno a pustíš je až večer... tak si je nepořizuj.
Dva dny nejsou problém, ale déle už by jim to mohlo vadit.
Pokud odjíždíš ve čtvrtek odpoledne a předtím je pustíš... a následně se vracíš v neděli večer a opět je pustíš... tak v tom problém nevidím. Když je budeš mít doma a rodina se o ně přes týden postará tak je to taky OK. Pokud jim ale nemůžeš věnovat tolik času, který potřebují... tzn. pokud odjíždíš ve čtvrtek, ale pustila bys je naposledy ve středu... a vracet se budeš v pondělí ráno a pustíš je až večer... tak si je nepořizuj.
Dva dny nejsou problém, ale déle už by jim to mohlo vadit.
No v podstatě souhlasím, je to všechno o názoru, ale pokud je opravdu moc chceš líbí se ti, tak tě to stejně domů přitáhne i kdyby to mělo trvat dvě hodiny no. Takže v případě že by ti s nima někdo pomohl, protože čerstvou vodu a jídlo musí mít každý den, nevidím v tom žádný problém, teda v případě že budou dvě, jedné by bylo smutno. A jsou lidi kteří činčilky nepouští skoro vůbec. A myslím, že když mají větší klec, kde se můžou hezky proběhnout tak jim to ani tak nevadí. Ale péči potřebujou.
A krom toho klidně můžeš jet domů a učit se ve vlaku, autobuse nebo čím to jezdíš :D
Určitě si je pořídit můžeš, zdůrazňuji to JE ale dožívají se i dvaceti let, je to zodpovědnost a všechno, no nakonec to stejně bude na tobě. A kdyby něco jsme tady pro tebe, tak se klidně zeptej :wink:
A krom toho klidně můžeš jet domů a učit se ve vlaku, autobuse nebo čím to jezdíš :D
Určitě si je pořídit můžeš, zdůrazňuji to JE ale dožívají se i dvaceti let, je to zodpovědnost a všechno, no nakonec to stejně bude na tobě. A kdyby něco jsme tady pro tebe, tak se klidně zeptej :wink: