Písek a Fungistop
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Písek a Fungistop
Četl jsem, že dávkování Fungistopu je 1 čajová lžyčka na 1 kg písku. Myslíte, že větší množství Fungistopu by mohlo mít neblahé následky? Vypadá že Lojzík chytl plíseň, tak jsem zvětšil množství Fungistopu a vypadá že to zabírá. Jen nevím, jestli by nebylo vhodnější raději měnit častěji celý písek. Tak co vy na to?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Lžička se dává preventivně. V případě výskytu plísně by se měl fungistop aplikovat přímo na dané místo třeba tamponem, co používáme na čištění uší(vata na špejli).
-
- Zlatý uživatel
To jsem zkoušel taky, ale je to strašný boj :evil:. Zvětšit dávku do písku je podstatně jednodušší.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
já to taky zatím řešila jako prevenci, pokud si nechce nechat ošetřit to potřebný místečko (jestli se nepletu byla to ta fotka Lojzíka ze spodu že?) tak bych asi fakt zkusila vyšší dávku v písku, ale ten písek nechat jen pro něj a Miště udělat samostatní koupání jen s preventivní dávkou... Počkej ná info od Alice má větší zkušenosti
-
- Zlatý uživatel
Zespopdu to ještě jakžtakž aplikuji, to si ho mohu přidržet za kořen ocasu. Ale i na hlavičce má místa s méně chlupy a tam jsem v koncích, bojím se abych mu nezranil očko.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ještě tu byl druhý způsob aplice místo "ušní špejle" malý štěček co my ženský používáme na oční stíny (ten je jemný takže by jsi mu neměl ublížit pokud mu to nedáš do očí) což ale pochybuju že máš jako chlap doma že? :lol:STYRO napsal:Zespopdu to ještě jakžtakž aplikuji, to si ho mohu přidržet za kořen ocasu. Ale i na hlavičce má místa s méně chlupy a tam jsem v koncích, bojím se abych mu nezranil očko.
-
- Zlatý uživatel
Právěže používám štěteček, sice ne na oční stíny, ale je taky jemný. Ale ten potvorák vrtí hlavou jako divý a tu lysinku má mezi očkem a čumáčkem.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to je hodně blbý místo pro aplikaci... to aby jsi byl chobotnce co? :lol:STYRO napsal:Právěže používám štěteček, sice ne na oční stíny, ale je taky jemný. Ale ten potvorák vrtí hlavou jako divý a tu lysinku má mezi očkem a čumáčkem.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Zajímalo by mě, v jakém obchodě kupujete Fungistop? Vim o jedné stránce, kde se dá obědnat, ale ještě zkouším obchody a lékárny.
Dík
Dík
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Ja som tu u nas na Slovesnku zatial nezohnala fungi stop...a to som tiez obehala obchody a lekarne.... :cry:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Mají ho na této stránce: http://www.cincila-obchod.cz/m_obch.htm ... ea2d66d322
Pokud ho neseženu v obchodě, budu ho objednávat tady.
Pokud ho neseženu v obchodě, budu ho objednávat tady.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
žanda napsal:Ahoj. Zajímalo by mě, v jakém obchodě kupujete Fungistop? Vim o jedné stránce, kde se dá obědnat, ale ještě zkouším obchody a lékárny.
Dík
to jsem zkoušela taky, ale v každé lékarně na mě koukali jako na blázna a nevěděli, co to je... Ä odkazovali mě spíše na veterinu nebo do specializovaných obchodů pro zvířata. Nakonec jsem to řešila taky objednávkou z netu
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja to tiez budem musiet riesit cez p. Hrusecku...inu moznost nemam...tu nielenze nie je dostat fungi stop ale aj vhodne granulky,ktore maju papat.... :cry:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já jsem z Plzeňského kraje, granulky sice seženu, ještě písek a to je tak všechno, veškeré věci navíc je úplná katastrofa - prý to sem ani dodavatelé nechtějí vozit... :shock: Před měsícem jsem sháněla akvárko na písek, prostě hrůza, když jsem ho konečně sehnala, tak mi po týdnu prasklo, takže ho mám teď na reklamaci a čekám až přivezou nový. Vážně internet je asi jediné řešení!!
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to urcite,ze ineternet je jedine riesenie....ja mam pocit,ze tu na Slovensku je to este horsie.... :x a som z toho dost sklamana....
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
to já taky, mám pocit, že tady u nás všichni berou činčilky jako obyčejný morčata, či křečky, který stačí dát do klece a dát jim něco na zub. Ani veterináři u nás neznají problematiku činčilích nemocí :evil: Zkrátka, člověk si musí umět poradit sám a vážně používat internetové obchody.
A tohle fórum je príma, protože si tu všichni radíme a dálka vůbec nevadí 8)
A tohle fórum je príma, protože si tu všichni radíme a dálka vůbec nevadí 8)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja dokonca ani nikoho nepoznam tu v Bratislave kdo ma cincilku....sice som este len amaterka mam Cyrilka 4 mesiace,ale uz som sa stihla zoznamit s neznalostou a hlavne v chovproduktoch.Vzdy len na nich vyletim,ze co maju cinci papat a nemaju take spravne krmivo....a oni na mna len pozeraju s otvorenymi ustami..mozno si myslia,ze slahnuta prisla filozofovat.A mas pravdu tieto stranky mi moc helfly...naucila som sa kadeco...a cloveku sa tu ludia snazia pomoct... :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”