granulky...
granulky...
Ahoj, mám takový problém, máme pro činčilu koupenou směs, kde jsou především granulky, potom trochu takové tuhé sušené trávy a trochu kukuřice....přiznám se, že sme jí ze začátku dávali i směs, která nám zůstala po morčatech, kde byla slunečnice, až pak jsem se dozvěděla že ji činčily nemají jíst...akorát že činčila teď ty granulky vůbec nežere, zásadně vyjí všechno ostatní a granulek vždycky zůstane plná miska, tak nevím co s ní... :(
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
radí se dávat jim to,nač jsou zvyklý a postupně jim odebírat z granulek to, co by neměly.
Já to dělám úplně jinak.. Prostě jsem těm, co přišly ze zverimexu, dala granule, seno a vodu a nic jinýho.. Hlad je nejlepší kuchař.. zvykly si všechny. :wink: Je to trochu drsný, ale účinný..
Já to dělám úplně jinak.. Prostě jsem těm, co přišly ze zverimexu, dala granule, seno a vodu a nic jinýho.. Hlad je nejlepší kuchař.. zvykly si všechny. :wink: Je to trochu drsný, ale účinný..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hodonín
- Kontaktovat uživatele:
me taky cincilka nechtela zrat objednala sem granulky od pani Zaludove a muzou se ponich urvat ne zustane ani drobecek :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
- Kontaktovat uživatele:
mam takovej dotaz: Co všechno by měli a neměli správné granule obsahovat????
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Když se kouknu na složení, tak jsou to rozemleté obiloviny, rozemleté slunečnice(rostliny) a další věci, které mi moc neříkají.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Slovenska republika, Trenčiansky kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte chcem sa opytat, ze ked kupim zmesku pre cincily ci ju mozem davat normalne, alebo treba nieco z toho vyberat?sak su to zmesky pre cincily tak si myslim ze to mozem vsetko dat, ale ked tu citam ze nie vsetko moze cincila, napr.oriesky su tam, kukurica,???neviem teda...vsade sa to pise inak, co moze jest a co nemoze..
Ak poznate nejaku zmesku, ktora je dobra, tak poradte...
dakujem... :wink:
Ak poznate nejaku zmesku, ktora je dobra, tak poradte...
dakujem... :wink:
Naposledy upravil(a) BUBU&TD dne So Pro 20, 2008 16:22, celkem upraveno 1 x.
-
- Zlatý uživatel
Ořišky a kukuřici rozhodně ne ! Uděláš líp , když koupíš Granule např. od Vitakraftu , Witte Molenu , ktere tě vyjdou levněji a činčilce tim pomužeš , nežli směsku , ktera časem niči jatra .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Ano činčilka by měla papat čisté granule a občas mlsku ale rozhodně zdravější než kukuřice, ořísky atd... Já dávám křížale, sušenou mrkev, sušene šípky, ovesné vločky. Všechno v malé míře jen na vánoce jim dám buráky ve slupce ;)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takze lepsie je ked kupim len granulky, a potom len sem tam mu nieco dam ako hrozienok, susene jablcko...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ano :) bude to pro něj zdravější :) a když mu budeš dávat pamlsky z ruky bude podle mě i ochočenější
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Plačková Kamila napsal:Ano činčilka by měla papat čisté granule a občas mlsku ale rozhodně zdravější než kukuřice, ořísky atd... Já dávám křížale, sušenou mrkev, sušene šípky, ovesné vločky. Všechno v malé míře jen na vánoce jim dám buráky ve slupce ;)
Dakujem, pretoze som bola zvedava ci cincila moze aj mrkvu :D, a ty ju normalne ususis a pak davas, nemoze byt aj normalna?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Činčily obvykle vlhké nechtějí. Já vezmu škrabku na brambory, udělám z mrkve proužky tou škrabkou, dám na nějaký papír a na topení, během 3 dnů to udělá takové křížalky :). Teď jsem sušila i mrkev na kolečka v sušičce ovoce.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takze ususit, radsej len domace susenie? A este mam otazocku, davate kazdy den davate nejake dobrotky?ci len tak raz do tyzdna?v akom mnozstve?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja davam 1 za dva dny :) jinak ja sušim v sušičce na ovoce ale vic ji chutnají jablka
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Plačková Kamila napsal:ja davam 1 za dva dny :) jinak ja sušim v sušičce na ovoce ale vic ji chutnají jablka
Ako 1 dobrotu za dva dni?
No aj ja susim jablcka a chutia mu...ale tak mojmu cincilakovi chuti vsetko... :D je dost palhtny :)
A ete som sa chcela opytat na granulky ci davate nejaku gramas?bo mi mu doplnaju stale ked ma prazdno tak doplnime?je to zle?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no ja dam treba 2 křížalky jednou za dva dny :)
a ja doplnuju když nemaj :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Plačková Kamila napsal:no ja dam treba 2 křížalky jednou za dva dny :)
A mozem sa opytat, co su to tie krialky???
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Plátky sušených jablek :).
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha :D dakujem... :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Pozor na to, na spoustě obalů je napsané, že je to pro činčily, ale je to to nejhorší, co můžou činči dostat. Opravdu by měly jíst jen granulky, seno, vápníkové tablety(nebo minerální kamen nebo sépiovou kost) a občas nějakou tu mlsku (měla by být sušená) - jablíčko, hrušku, šípek, rozinku, mrkev, některé mají rády i listy od pampelišek, sedmikrásky a kočičky. Nikdy jim ale nedávej peckoviny (švestky, třešně, ...), saláty atd. Občas jí dávej větve na ohryz (nejlíp jabloňové nebo hrušňové).
No snad jsem na nic nezapomněla.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Matty napsal:Pozor na to, na spoustě obalů je napsané, že je to pro činčily, ale je to to nejhorší, co můžou činči dostat. Opravdu by měly jíst jen granulky, seno, vápníkové tablety(nebo minerální kamen nebo sépiovou kost) a občas nějakou tu mlsku (měla by být sušená) - jablíčko, hrušku, šípek, rozinku, mrkev, některé mají rády i listy od pampelišek, sedmikrásky a kočičky. Nikdy jim ale nedávej peckoviny (švestky, třešně, ...), saláty atd. Občas jí dávej větve na ohryz (nejlíp jabloňové nebo hrušňové).
Takze najlepie, len granulky, seno, a ostatne veci ako susene jablcka, mrkvu, rozinky, davat uz len ako pochutku..
Moc dakujem :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Chcela som sa este opytat, ci je normalne ze cinca vyhadzuje granulky...pretoze dost vyhodi z krmitka?neviem ci jej nechutia alebo to je normalne?dakujem
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
je to normální :-) některé činčilky se baví hledáním pokladu v granulich :-)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Hrabou v tom jak slepice ;-). Asi si myslej, že jedna granule je chutnější, i když všechny ostatní jsou stejné ;-).
-
- Bronzový uživatel
já mám desetiměsíční činčilku, dávám jí krmivo prestige ,to jí chutnáa teď jsem koupila darving,nejsou tm skoro žádný granule,tak jí to dávám málo.