Činčilák hubne

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

petan1990
Nový uživatel

Činčilák hubne

Příspěvekod petan1990 » Stř Kvě 14, 2014 6:56

Zdravím, při posledních dvou váženích jsem zjistil, že činčilák hubne, šel dolů cca o 30-35g. A to asi tak během 2-3 měsíců. Taky se mi zdá, že si vyhazuje granulky mimo misku, sežere jen co mu chutná a zbytek vyháže ven. Rozinku, sušenou mrkev, nebo větvičku sežere hned jak na ni přijde. Seno jí taky celkem normálně. Krmím pořád stejným, kombinace versele laga complete a peletek. Peletky většinou sežere skoro vechny, ale granulky od versele laga vyhazuje ven... Za každý tip jak ho ,,rozjíst,, nebo zabránit vyhazování granulí z misky děkuju :)
Jinak pro doplnění, starý je okolo dvou let, máme jen jeho,běhá,skáče a dělá blbosti úplně stejně jako vždy.

Disable adblock

Wulfina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Okr. Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Činčilák hubne

Příspěvekod Wulfina » Čt Kvě 15, 2014 20:58

U činčiláka je normální, že sem tam shodí, sem tam nabere...
Nechala bych ho jen na peletkách a seně... :wink:

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Dantha » So Kvě 17, 2014 14:40

Pokud vyhazuje versele z misky, tak nejlepší způsob jak tomu zamezit je, mu je nedávat :-) I činčilám se mění chutě a to co jim jednou chutná, nemusí za chvíli vůbec chtít. Pokud by činčilka dál hubnula, tak bych se možná začala bát, ale úbytek 30-35g za 2-3 měsíce není nic hrozného. Příjde mi, že činčily mi vždycky na jaro trochu zhubnou a na zimu nabírají... Můžete zkusit přilepšít trochou ovesných vloček, nebo vyzkoušet třeba vitakraft kuličky - ty mi většinou všichni myšáci baští skvěle.

petan1990
Nový uživatel

Příspěvekod petan1990 » Po Kvě 19, 2014 9:12

fajn, díky :)

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”