Činčilák hubne
-
- Nový uživatel
Činčilák hubne
Zdravím, při posledních dvou váženích jsem zjistil, že činčilák hubne, šel dolů cca o 30-35g. A to asi tak během 2-3 měsíců. Taky se mi zdá, že si vyhazuje granulky mimo misku, sežere jen co mu chutná a zbytek vyháže ven. Rozinku, sušenou mrkev, nebo větvičku sežere hned jak na ni přijde. Seno jí taky celkem normálně. Krmím pořád stejným, kombinace versele laga complete a peletek. Peletky většinou sežere skoro vechny, ale granulky od versele laga vyhazuje ven... Za každý tip jak ho ,,rozjíst,, nebo zabránit vyhazování granulí z misky děkuju :)
Jinak pro doplnění, starý je okolo dvou let, máme jen jeho,běhá,skáče a dělá blbosti úplně stejně jako vždy.
Jinak pro doplnění, starý je okolo dvou let, máme jen jeho,běhá,skáče a dělá blbosti úplně stejně jako vždy.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Činčilák hubne
U činčiláka je normální, že sem tam shodí, sem tam nabere...
Nechala bych ho jen na peletkách a seně... :wink:
Nechala bych ho jen na peletkách a seně... :wink:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Pokud vyhazuje versele z misky, tak nejlepší způsob jak tomu zamezit je, mu je nedávat :-) I činčilám se mění chutě a to co jim jednou chutná, nemusí za chvíli vůbec chtít. Pokud by činčilka dál hubnula, tak bych se možná začala bát, ale úbytek 30-35g za 2-3 měsíce není nic hrozného. Příjde mi, že činčily mi vždycky na jaro trochu zhubnou a na zimu nabírají... Můžete zkusit přilepšít trochou ovesných vloček, nebo vyzkoušet třeba vitakraft kuličky - ty mi většinou všichni myšáci baští skvěle.
-
- Nový uživatel
fajn, díky :)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”