samice na boku
-
- Bronzový uživatel
samice na boku
Ahoj činčiláci,chtěla jsem se zeptat mám samici 630g v poslední době začíná večer polehávat na boku...březí by mohla být,ale váhově nepříbírá ...Měla u sebe samce,chvílí s ním byla v poho,ale často ho napadala,dala jsem ho pryč.Tak nevím jestli leží činče na boku,třeba že je ji horko...Díky za info hezký den Mona
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Může být březí, ale pokud nepřibírá tak bych to netipovala. Může se stát, že jsou komplikace v březosti a samička nic nepřibere, ale to by měla i jiné příznaky.
Spíš je jí horko nebo jí vyhovuje takto odpočívat. Dej jí na dno klece větší dlažební kostku, kus mramoru nebo nějaký větší kámen- pokud na něm bude spávat a chladit se, je jí teplo. Nemáš klec u okna?
Nebo jí to vyhovuje, u nás spí na boku v různých pozicích celý den :D
Spíš je jí horko nebo jí vyhovuje takto odpočívat. Dej jí na dno klece větší dlažební kostku, kus mramoru nebo nějaký větší kámen- pokud na něm bude spávat a chladit se, je jí teplo. Nemáš klec u okna?
Nebo jí to vyhovuje, u nás spí na boku v různých pozicích celý den :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: samice na boku
Já ti nevim, u nás se válej na boku zcela normálně, pokud dýchá normálně a je celkově uvolněná, tak si myslím, že je to ok :-)
-
- Bronzový uživatel
Díky,já mám činče ve skřińovkách mám vyhrazenou místnost ve sklepě okno tam mají teplota max.22 stupňů.Díky za radu s tím kamenem to hned vyzkouším :lol: určitě to klapne...Ale nechápu proč je agresivní na samce měla už 3...seznamování bylo dlouhé 2klece vedle sebe,pak 1klec přehrazená pletivem..pak jsem je dala j sobě chvíli klid,byla přitulná spali vedle sebe a pak ji hráblo proháněla ho po kleci kousla do ucha...Tak nevím co sní...jestli je vůbec vhodná do chovu...jinak je přítulná... :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Prostředí mají dobré, to spíš opravdu jen odpočívá. Jsou teď horka a to spí pomalu celý den i noc.
Může se stát že se rozhádají pokud samička zabřezne, ale pokud pak neporodila je možné že se se samcema nesnese, když už jsi zkoušela 3.
Kolik jí je a rodila už někdy?
Může se stát že se rozhádají pokud samička zabřezne, ale pokud pak neporodila je možné že se se samcema nesnese, když už jsi zkoušela 3.
Kolik jí je a rodila už někdy?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, co ty říkáš, jsem měla přesně s Bublinou a Sannym. Teď si Bublina našla samce a jsou spolu úplně ok :wink:
Též mám činči ve sklepě ale je fakt, že tam máme míň... my teď přes vy vedra máme max. 20.
Též mám činči ve sklepě ale je fakt, že tam máme míň... my teď přes vy vedra máme max. 20.
-
- Bronzový uživatel
Ahoj je ji 5let,bývalý majitel říkal,že měla mladé 1x :cry:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Zkus se majitele zeptat jak se snášela se samcem. To je jen honila nebo i kousala?
-
- Bronzový uživatel
No,majitel mi to oznámil,až jsem měla činču v autě,že ji trvá dlouho...než se ze samcem snese :twisted: a je trochu agresivní...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
aha, tak jedniě zkusit nějakého klidného samce a mít trpělivost. Pokud ho nebude kousat nechat u sebe a pokud možno neoddělovat.
Já bych do chovu samičku s takovou povahou nedávala, ale uvidíš jestli se vůbec s někým snese.
Já bych do chovu samičku s takovou povahou nedávala, ale uvidíš jestli se vůbec s někým snese.
-
- Bronzový uživatel
Díky za rady :lol: zkusím ji sehnat nějakého klidného samečka a uvidíme...časem budu informovat :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Samičky mi začly spát na boku od té doby, co byly těhotné, ale teď tak spí, i když nejsou. A jeden mladej klučík teď taky začal spát na boku. Ať si spinkaj, jak je jim libo :D nic to znamenat nemusí.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
mě spí jedna samička na boku běžně, poprvé když to začla dělat, tak začla docela dost přibírat, a tak jsem myslela, že je těhule...ale očividně si ze mě jen dělala srandu :twisted: na váze se zastavila a spí tak pořád :D
-
- Zlatý uživatel
Ja bych ji uz v 5 letech samce nedavala na seznameni.Mlade by mely mit tak nejlepe do 6, maximalne 7 let, tak bys to pak stejne musela za nejaky ten rok resit kastraci samce, nebo oddelenim.V tomhle pripade je lepsi volba samicka dalsi, ale pokud by se nesnesly, je mozne, ze ma dominantni povahu a bude lepe, kdyz bude asi sama
-
- Bronzový uživatel
Diky za rady...pokud teda nezabřezla jak byla s tím samcem :cry: tak ji asi už nového shánět nebudu...prostě bude žit,jak jeptiška :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Okr.Nove Mesto nad Váhom
u nas tiez leziava na boku ale on tak zaspava.Takze najprv som si myslela za ma nieco zo srdcom ale beha ako utrhnuty z retaze ked ho pustim takze nic s nim nema len mu ta poloha vyhovuje.
-
- Bronzový uživatel
:wink: díky za info
-
- Bronzový uživatel
neni zac
-
- Bronzový uživatel
no,a v knižce jsem se dočetla,že samice leží na boku,jen před porodem :lol: a není to pravda :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nás na boku začli spát i kluci :)
-
- Bronzový uživatel
aj u mna tak moj spi na boku alebo zaspava.Tak skratka ked ide spat
-
- Zlatý uživatel
to je normalka, radi lezej na boku a zvlast, kdyz je vedro a dusno v lete.
Kdyby ji neco bylo, tak bude apaticka, bez chuti k jidlu, piti a vybehu vecer.
Kdyby ji neco bylo, tak bude apaticka, bez chuti k jidlu, piti a vybehu vecer.
-
- Bronzový uživatel
presne tak u nas je fakt vonku horko a teraz ked je cez den uplne horko tak pije ako o zivot.Takze pochybujem ze mu je nieco.
-
- Bronzový uživatel
přes ty vedra...mi už taky skoro všichni spi na boku :wink:
-
- Zlatý uživatel
Z toho dusna i ja chrapu na boku:-)
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”