Divné bobky a tmavá moč
Divné bobky a tmavá moč
Naše Rozinka má podivné bobky.Pár dní měla obrovské dlouhé a velice tlusté a dneska najednou úplné kuličky(taky tlusté).No řekla bych zácpa, ale ony ty kuličky jsou poměrně měkké???Tak zácpa nebo průjem?Myslím, že to bude tím, že se dost přejídala chlebem. Máme totiž na topení tašku se suchým chlebem a rohlíky a ona si zkrátka do ní udělala díru a vždycky při výběhu se tam chodila občerstvovat...(Já vím,že by tak často neměla, ale když ji to tak chutná...)Chleba jsem už předevčírem schovala a dostává jen granule a seno, kousek suš.jablíčka. Ale co dál? Máte někdo stejnou zkušenost?Mohlo by to být i stresem? Má v kleci dva týdny novou kamarádku...ale myslím, že se snášejí poměrně dobře.
Druhá činčilka má zase podivně tmavou moč - vydím přesně fleky v pilinách, kde se vyčurala. Pije hodně.Nemáte zkušenost někdo i s tímto?Díky
Druhá činčilka má zase podivně tmavou moč - vydím přesně fleky v pilinách, kde se vyčurala. Pije hodně.Nemáte zkušenost někdo i s tímto?Díky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Tak tohle jsem si všiml taky. Tvrdost se sice nemění, ale vzhled ano. Jednou jsou normální, pak kulaté, jindy malé ale nějakou souvislost jsem nevypozoroval. Vypadá to že to závisí od toho jak se vyspí :lol:. A u moče jsem si všiml taky, že je někdy dost tmavý. Ale u mne čůrají většinou do kočkolitu, tak to vidím jen občas. Možná to závisí od toho jakou větev ohlodají. Počkáme na někoho zkušenějšího 8).
Díky za odpověď, aspoň vím, že se to někomu taky stává. To s tou větví mě vůbec nenapadlo a může to být...Protože teď zrovna dostaly nějaké nové jabloňové větve.Ale spíše se obávám těch bobků, aby to neznamenalo něco víc.
-
- Zlatý uživatel
Sleduj, jestli to bude trvat déle. U mne to nikdy nebylo déle než den. Taky to mohlo souviset s tím, jestli byly běhat, když mám noční tak mají smůlu. Jestli se to nezlepší zůstává už jen veterina :cry:.
Právě,že běhají každý večer. Ne moc dlouho, tak 1-2hodinky, ale běhají vždycky. (Rozinka stejně ani moc dlouho nevydrží a pak se vrací do boudy a odpočívá - podivná činčila...)No uvidíme. Zatím normálně žere i běhá, tak se snad z toho vyběhá. Zkouším ji dát doporučované kefírové mléko, které je prý dobré na úpravu trávení - samozřejmě stříkačkou a násilím -chudáček, tak snad to pomůže.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Givana napsal:Právě,že běhají každý večer. Ne moc dlouho, tak 1-2hodinky, ale běhají vždycky. (Rozinka stejně ani moc dlouho nevydrží a pak se vrací do boudy a odpočívá - podivná činčila...)No uvidíme. Zatím normálně žere i běhá, tak se snad z toho vyběhá. Zkouším ji dát doporučované kefírové mléko, které je prý dobré na úpravu trávení - samozřejmě stříkačkou a násilím -chudáček, tak snad to pomůže.
na to násilím bacha! ať jí to ještě víc neublíží a hlavně ať se jí to nedostane kam nemá tzn. ať ji tím neudusíš... jinak přeji hodně štěstí a brzské uzdravení
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že tmavším moč je normální, taky vydím na hoblinách tmavé fleky... Na úpravu trávení je dobrý také kousíček čerstvého jablíčka, nebo kvítek sušeného heřmánku.
No teď jsem si tady někde zase přečetla, že ten kefír či acidof.mléko není zase tak ideální, tak nevím. Na heřmánek jsou taky rozporuplné názory, jako, že můžou zácpu zhoršit...a někdo zase velice při zácpě doporučuje. Trošku z toho mám zmatek. Heřmánek jsem ji nabídla v té čajové směsiSTOMARAN a čerstvé jablíčko taky. Potíž je v tom, že ani jedno si nevzala :? Zato druhá -Sněženka si smlsla na obojím.Čekala jsem, jestli se Rozina od závisti nepřipojí, ale nic.Ona je totiž docela flegmatik.Tak zkusím ještě rozinky, které tady taky někdo doporučoval.Ty baští, takže třeba zaberou a jdu je trošku prohnat.Díky, ahoj.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Psáry
- Kontaktovat uživatele:
Beru to podle sebe, Honzíkovi vždy při zácpě pomohlo jablíčko nebo heřmánek. Mám v tom také zmatek, někdo říká to druhý ono. Chce to asi ipatrně vyzkoušet, každá činča je náchylná na něco jiného.
-
- Zlatý uživatel
Jablíčko u nás jede cca obden, asi centimetrovej měsíček. Nezpozoroval jsem nějaký vplyv na bobky :roll:.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
já dávám od všeho trochu a kluci jsou veselí a zdraví (až na včerejšek, kdy se lekali jeden druhýho navzájem tak dlouho, až nechtěli ani jeden kvůli druhýmu ven a Mikin mně pak přeskočil a zdrhnul do pokoje!, hajzlíci jedni chlupatí ušatí :lol: :lol: )
s drastickými metodami (jogurt, mléko, heřmánek) opatrně, zvlášť, když vlastně nevíš, jestli je to zácpa nebo naopak průjem! klukům se mění barva i tvar bobků den co den, závisí na to, co zrovna snědli!
vyčkala bych 2-3 dny, jestli se něco nezmění, teprve pak bych nechala udělat rozbor bobků a radila se s veterinářem i v případě domácí "samoléčby"! :wink:
s drastickými metodami (jogurt, mléko, heřmánek) opatrně, zvlášť, když vlastně nevíš, jestli je to zácpa nebo naopak průjem! klukům se mění barva i tvar bobků den co den, závisí na to, co zrovna snědli!
vyčkala bych 2-3 dny, jestli se něco nezmění, teprve pak bych nechala udělat rozbor bobků a radila se s veterinářem i v případě domácí "samoléčby"! :wink:
No upustila jsem tedy od domácí samoléčby, jen jsem zkusila ty sušené rozinky a zakázala sušený chleba. Bobky se změnily opět z malých kuliček jsou opět ty velké tlusté, dlouhé, trochu měkké hovina(ale taky to není ideální stav...)No uvidíme.Díky za rady
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
No u nás má občas i každá činča trošku jiný bobky. Což mě překvapuje nejdelší má black vevet, stravu mají všichni stejnou. Ale když jsou v poho a v klidu si baštěj a skáčou a běhaj, tak takovéhle miniaturní detaily neřeším, spíš to jen kontroluju, aby se to nějak náhle nezměnilo uplně jinak, což by asi bylo špatně.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
No já taky dávám jablíčko, tak obden ale asi 1/4 jablíčka, ale malého do 5 cm průměr :) a bobečky se taky mění. Nevím čím to je. Jednou jsou černé jako uhlíky a jindy jsou skoro hnědé a přitom dávám pořád to samé.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
lwici napsal:No já taky dávám jablíčko, tak obden ale asi 1/4 jablíčka, ale malého do 5 cm průměr :)
Moji ďáblíci jablíčko nechtějí papkat.. :( Ach jo..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Moji taky nechtěli. Vůbec nic čerstvého a jablko ani sušené. Potom jsem jednou zkusila jim ho dát po delší době a mlsali jak divý... Zvláštní jak najednou obrátili!!! A teď se po jablíčku mohou utlouct! I po čerstvém.... :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
domcha napsal:Moji taky nechtěli. Vůbec nic čerstvého a jablko ani sušené. Potom jsem jednou zkusila jim ho dát po delší době a mlsali jak divý... Zvláštní jak najednou obrátili!!! A teď se po jablíčku mohou utlouct! I po čerstvém.... :lol:
No tak křížaly baští jedna radost, ale když jím dám čerstvé, tak jenom ohrnou nos a hopsají dál.. :? Mlsky to ony jooo.. ale nějaké vitamínky, to ne.. :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Řekla bych, že máš doma typické představitele rodu činčila :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
domcha napsal:Řekla bych, že máš doma typické představitele rodu činčila :lol: :lol: :lol:
Taky si říkám.. :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
U mně někdy čerstvé chtějí a jindy ne. Asi jakou mají náladu :roll:.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
a nebo ji musíte dělat chutě :lol: kamarád co si ode mě bral Betinku si prý pro sebe nachystal na měsíčky nakrájený jablíčko a než se k němu vráti :lol: každý měsííček byl ochutnaný :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Radka.o napsal:a nebo ji musíte dělat chutě :lol: kamarád co si ode mě bral Betinku si prý pro sebe nachystal na měsíčky nakrájený jablíčko a než se k němu vráti :lol: každý měsííček byl ochutnaný :lol: :lol: :lol:
To je dobrý.. :lol: :lol: Takhle nějak lákáme i moji malou švigru (jsou jí 2 roky a něco).. když nechce něco jíst, tak si to dáme a všichni spustí: "mňam.. mňam.. to je ale dobrota.." a ona se většinou chytne.. :lol: :lol:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”