nepritulna cincila
nepritulna cincila
mam cincilu dvojmesacnu a mam ju doma asi dva tyzdne a este si nezvykla na mna vzdy ked ju cem pohladkat tak bud utekne abo sa zlakne a ujuka...nevie mi poradit ze co mam preto spravit aby sa ma tak nebala?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je to moc brzy aby se tě vůbec nebála a šla za tebou. Já mám činčilu rok a pořád si na sebe zvykáme. Musím říct, že se to trochu pohlo teprve až nedávno. Udělala jsem to tak, že jsem jí dávala jen seno a granulky, ale žádné pamlsky. Pamlsek dostala, jen když si pro něj sama přišla. Když byla ve výběhu, tak jsem si sedla na zem a lákala ji na dobroty. Postupně zjišťovala, že pamlsek dostane jen když si pro něj ke mě přijde. Když se už nebála ke mě chodit, tak jsem jí pomalu hladila, brala si jí do ruky. Když se nechala v klidu pohladit, nebo se nechala vzít do ruky, tak dostala třeba rozinku. Teďka mi vyhopne už sama na klín a můžu se s ní mazlit. Sice ne dlouho, ale už se nebojí. Tak to můlžeš vyzkoušet. Ale chce to trpělivost, jak jsem psala, mě to trvalo rok.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Nesmíš pospíchat, chce to čas. Pokud budeš na činčilu tlačit, tak se spíš zablokuje než aby k tobě začala chodit sama.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Nám to trvalo skoro půl roku než si Eliška zvykla,nechala se hladit a přišla si pro mlsku.Akorát když běhá,tak to je vyjímka že se přijde pohladit.