Studené labky
Studené labky
Ahojte, chela by som Vás poprosiť o radu. Druhý týždeň mám činčiliaka Scoobyho, má asi 11 týťdňov a je milý, živý, spokojný a dôfam že šťastný (aj vďaka Vašim radám). Len sa chcem informovať, či je normálne, že máva studené labky, alebo to je problém? Pri akej teplote by sa mal vlastne chovať? Volieru má v kuchyni, ale väčšinu dňa aj tak behá buď v kuchymi alebo v obývačke. Ďakujem za radu.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hranice
- Kontaktovat uživatele:
to je úplně normální že má činčila studené tlapičky.No a místnost by neměla být přetopená optimální je tak 20-25 stupňů C (tak ať to je přijatelné jak pro činču tak pro člověka ) :wink:
...Ďakujem za rýchlu odpoveď. Ja sa skôr bojím, či mu nie je v kuchyni zima, lebo je to najstudenšia miestnosť v dome, keďže je vykurovaná len z chodby. Verím, že kožúšok ho zohreje, len tie pacičky ma trápia... Asi mu teda uštrikujem ponožky... :-)))
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:lol: :lol: ,ale když je má činča zase moc teplé hrozí přehřátí :!:
To mu určite nehrozí... Ale aj tak veľmi pekne ďakujem za odpoveď... :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: západočeský kraj - Rokycany
- Kontaktovat uživatele:
nemusíš mít strach, moje obě činči mají někdy tlapičky studené jako led a někdy teploučký - je to v pořádku!!!
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jankat napsal:To mu určite nehrozí... Ale aj tak veľmi pekne ďakujem za odpoveď... :D
no když třeba kulíšek hodně dlouho běhá ,tak pak má hodně teplé pacinky i ouša
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
no ja sem se tim taky trapila...většina činčilek má ráda teplo, když se zahrabou do deky, spacáčků, houpaček prostě do čehokoliv, co jim vyrobiš :D
ja to vyřešila tak, že sem vzala kousek latky(je to podobny fleesu) dala jim ho na budku a oni se do něj zahrabou a je jim teplo :D nebo se taky hřejou o plyšačka :D
ja to vyřešila tak, že sem vzala kousek latky(je to podobny fleesu) dala jim ho na budku a oni se do něj zahrabou a je jim teplo :D nebo se taky hřejou o plyšačka :D
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Moje činči mají studené tlapičky pořád! Spíš mě překvapilo, když na mě skočila Babů a měla tlapky teplé. Lezla předtím po topení. :lol:
Navíc v pokoji máme dlažbu. Ale brzy bude koberec. :wink:
Navíc v pokoji máme dlažbu. Ale brzy bude koberec. :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tlapičky mají studené pořád.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
Naše mají taky studené tlapičky pořád.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
U nás si je večer zahřejí běháním po podlaze. Ale dlouho jim to nevydrží :lol:.
...ja som si len nebola istá tou teplotou, pri ktorej môže Scooby "pokojne nažívať", ale teraz som už kľudná... Len som sa bála aby mi neochorel, keď som tu prečítala, čo všetko mu môže byť... Asi takto z neho vychovám hypochondra... :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
klasická pokojová teplota by jim měla vyhovovat! Oni se při hopkání zahřejí samy :lol: 8) Moje myšky mají ale taky převážně pacičky studený :P
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ty naši taky, hlavně, když je pustim v koupelně-máme tam sudený dlažky, takže sou pak jak rampouchové :lol:
Jinak podle mě je 25 stupňu až moc-ve velkochovech je chovaj při teplotě 16-19 stupňu. A taky sem zpozorovala, že jim moc nesvětší, když je v létě v baráku, tak 24 stupňu-myslim, že do těch 22 stupňu je pro ně optimální teplota 8)
Jinak podle mě je 25 stupňu až moc-ve velkochovech je chovaj při teplotě 16-19 stupňu. A taky sem zpozorovala, že jim moc nesvětší, když je v létě v baráku, tak 24 stupňu-myslim, že do těch 22 stupňu je pro ně optimální teplota 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no tak to já mám v pokojíku tak průměrně kolem 20, takže jim musí být fajn a to si hopkaj po koberci :P :P
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no já si musela kvůli činčile zvyknout na 18 stupňů... ale pořád je mi zima. :lol:... teda hlavně večer :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
lwici napsal:no já si musela kvůli činčile zvyknout na 18 stupňů... ale pořád je mi zima. :lol:... teda hlavně večer :)
No to já mám 20-při 18ti stupňu bych asi zmrzla :lol: Bych tady seděla v rukavicích a čepici :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je, když si lehnu na zem a nechám je po sobě hopskat.. tím, že mají studené ťapky, tak mě to strašně šimrá.. :lol: 8)
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Martina Tejnilová napsal:lwici napsal:no já si musela kvůli činčile zvyknout na 18 stupňů... ale pořád je mi zima. :lol:... teda hlavně večer :)
No to já mám 20-při 18ti stupňu bych asi zmrzla :lol: Bych tady seděla v rukavicích a čepici :lol: :lol:
No však to já mrznu pořád :)... ale v chladnu se líp spí :)... už jsem si kvůli toho pořádila specialní pončo a deku... akorát činčilám moc chutná :(. Nejvíc je baví vytahávat mi vlákna z té deky...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no tak to mě je zima i při těch dvaceti, páč je tam mám až tak kolem 8 večer, než se to vytopí, protože přes den moc doma nebývám.. Ale spinká se v tom dobře, bohužel moc neznám v zimně sedět v tričku a naboso :( ovšem činčilkám to vyhovuje :o :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Doma si ze mě dělají srandu, že celý rok chodím doma ve svetru... a bačkůrkách....
Vrátit se na “Nemoci a potíže”