nechce se kamaradit s prirustkem
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
nechce se kamaradit s prirustkem
JE mozny ze nas cip zarli na novej prirustek??? seznamovali sme je pres pletivo ze sme malou drzeli v ruce a on poni vyjizdel pres pletivo jako by ji chtel zabit.Zubama poni jel jak vzteklej.Klece mame vedle sebe a kdyz mazlime malou tak busi do pletiva a dela bordel.Po pritelkyni pak vyjel taky kdyz ho chtela pohladit,ale zachvilinku byl klid,kdyz sme ji prestali mazlit. Uz je mame vedle sebe cca 3 dny a nejak se nechcou zkamosit.Mam udelat teda nejakou bednu kde to ani jeden neznaj ?? oddelit to pletivem a soupnout je tam?? Davat k sobe je budeme az tak za 5 mesicu takze je jeste cas,ale chci aby sme je mohli poustet aspon zaroven ven, aby se vylitali.
EDIT. nechtene jsem to dal semka misto do "ostatni" tak se omlouvam a prosim o presunuti tematu
EDIT. nechtene jsem to dal semka misto do "ostatni" tak se omlouvam a prosim o presunuti tematu
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
ja bych je nechala bejt....ani bych je nepouštěla......nevim, ale podle mě se dvě činčily uhlídat nedají, když je samička v říji. Pokud je sameček tak agresivní, potřebuje více času, aby si zvykl na jeji pachy. Jediný co byste získali krabicí, tak je akorát vystreslá samička, která se díky stresu může seknout v růstu a nikdy přes 500g nedoroste.
Pokud je chcete seznamovat, tak je nejlepší je nechat měsíc v kleci vedle sebe. Pokud máte možnost, tak je dobrý po tom měsíci vzít třeba klec od křečka, samečka do ni zavřít a dát samečka na třeba půl dne k samičce do klece. Když nebude agresivní, dala bych je do průhledné přenosky a ne do krabice....potřebujete na ně vidět akdyž je zavřete do bedny, tak vůbec netušíte co se tam děje :-)
já osobně dávám do větší klece, klec menší..sou tak pořád ve styku a po měsíci je můžu spolu nechat v kleci :-)
Pokud je chcete seznamovat, tak je nejlepší je nechat měsíc v kleci vedle sebe. Pokud máte možnost, tak je dobrý po tom měsíci vzít třeba klec od křečka, samečka do ni zavřít a dát samečka na třeba půl dne k samičce do klece. Když nebude agresivní, dala bych je do průhledné přenosky a ne do krabice....potřebujete na ně vidět akdyž je zavřete do bedny, tak vůbec netušíte co se tam děje :-)
já osobně dávám do větší klece, klec menší..sou tak pořád ve styku a po měsíci je můžu spolu nechat v kleci :-)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
dekuji za odpoved..tou bednou sem samosebou myslel bednu s pletivem :) a obavam se, ze jedinej kdo ma stres je nas cip.. :) prcek je naprostej flegmos a kdyz cip vyvadi,tak jen nevericne kouka a pak pokracuje v ohladavani.. :o)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
seznamování
taky se podělím. Začátkem prosince jsem koupila Žolimu kamarádku, krásnou wilson white Amy - stáří tak 10 měsíců. Pouštěla jsem je opatrně, nejdříve jeho, aby běhal kolem klece, potom ji, aby běhala kolem něho a zvykali si pachově na sebe. Potom jsem je asi po 10 dnech / taky z důvodu karantény/ pustila spolu. Žoli Amy malinko ocupoval - spíš chtěl ukázat kdo je pánem. Ona mu to oplatila, já byla jak rozhodčí v ringu. Teď běhají spolu, on ji láskyplně okusuje, ona drží, pokusy o páření řeší tím, že jak ho má za zadkem, uteče - i když se mi zdálo, že jednou to vzal hopem. Skáčou si vzájemně do klecí, ale spolu tam zatím nevydrží - taková láska to zase není. Takže každý má svoji klec, jsou naproti sobě, takže i přes mříže se můžou pomalu ňuchýnkovat. Ale v noci každý sám : - ). Až ji on pozve a ona zůstane dobrovolně, budu řešit předělání skříně.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Jééé to je jak z romatického filmu :-({|=
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: seznamování
Jitka Řeháková napsal:Pouštěla jsem je opatrně, nejdříve jeho, aby běhal kolem klece, potom ji, aby běhala kolem něho a zvykali si pachově na sebe. Potom jsem je asi po 10 dnech / taky z důvodu karantény/ pustila spolu.
karanténa je, když nově přivezená činčilka je izolovana od ostatních zvířat - v jiné místnoti. Má tam svůj klid, zvyká si na nové zvuky a pachy. Celá karanténa má trvat měsíc a měla by bý zakončena koprologickým vyšetřením bobku ;-) Když budete poštět činičlku běhat kolem jiné klece, nebo ji budete mít ve stejné místnosti, druhý činčilák může případnou nemoc chytit. Což je zbytečné.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
karanténa - Amy
No je fakt, že jsem e špatně vyjádřila, Amy byla dlouho ve Zveráči a protože se blížily Vánoce a vedoucí nechtěla aby si ji koupil nějaký neznalec, radši jsem se domluvily, že ji vykoupím za cenu standarta.
Chodila jsem ji stejně okukovat od léta. A ještě taky prvních 14 dní byla v kleci nahoře na botníků a shůry shlížela jak Žoli běhá.
Chodila jsem ji stejně okukovat od léta. A ještě taky prvních 14 dní byla v kleci nahoře na botníků a shůry shlížela jak Žoli běhá.