nechce se kamaradit s prirustkem

Diskuze o bydlení, venčení a klecích.

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Anika a Michal
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Brno

nechce se kamaradit s prirustkem

Příspěvekod Anika a Michal » Po Led 18, 2010 4:24

JE mozny ze nas cip zarli na novej prirustek??? seznamovali sme je pres pletivo ze sme malou drzeli v ruce a on poni vyjizdel pres pletivo jako by ji chtel zabit.Zubama poni jel jak vzteklej.Klece mame vedle sebe a kdyz mazlime malou tak busi do pletiva a dela bordel.Po pritelkyni pak vyjel taky kdyz ho chtela pohladit,ale zachvilinku byl klid,kdyz sme ji prestali mazlit. Uz je mame vedle sebe cca 3 dny a nejak se nechcou zkamosit.Mam udelat teda nejakou bednu kde to ani jeden neznaj ?? oddelit to pletivem a soupnout je tam?? Davat k sobe je budeme az tak za 5 mesicu takze je jeste cas,ale chci aby sme je mohli poustet aspon zaroven ven, aby se vylitali.

EDIT. nechtene jsem to dal semka misto do "ostatni" tak se omlouvam a prosim o presunuti tematu

Disable adblock

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Po Led 18, 2010 10:23

ja bych je nechala bejt....ani bych je nepouštěla......nevim, ale podle mě se dvě činčily uhlídat nedají, když je samička v říji. Pokud je sameček tak agresivní, potřebuje více času, aby si zvykl na jeji pachy. Jediný co byste získali krabicí, tak je akorát vystreslá samička, která se díky stresu může seknout v růstu a nikdy přes 500g nedoroste.

Pokud je chcete seznamovat, tak je nejlepší je nechat měsíc v kleci vedle sebe. Pokud máte možnost, tak je dobrý po tom měsíci vzít třeba klec od křečka, samečka do ni zavřít a dát samečka na třeba půl dne k samičce do klece. Když nebude agresivní, dala bych je do průhledné přenosky a ne do krabice....potřebujete na ně vidět akdyž je zavřete do bedny, tak vůbec netušíte co se tam děje :-)

já osobně dávám do větší klece, klec menší..sou tak pořád ve styku a po měsíci je můžu spolu nechat v kleci :-)

Anika a Michal
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Anika a Michal » Po Led 18, 2010 12:51

dekuji za odpoved..tou bednou sem samosebou myslel bednu s pletivem :) a obavam se, ze jedinej kdo ma stres je nas cip.. :) prcek je naprostej flegmos a kdyz cip vyvadi,tak jen nevericne kouka a pak pokracuje v ohladavani.. :o)

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

seznamování

Příspěvekod Jitka Řeháková » Čt Led 21, 2010 9:07

taky se podělím. Začátkem prosince jsem koupila Žolimu kamarádku, krásnou wilson white Amy - stáří tak 10 měsíců. Pouštěla jsem je opatrně, nejdříve jeho, aby běhal kolem klece, potom ji, aby běhala kolem něho a zvykali si pachově na sebe. Potom jsem je asi po 10 dnech / taky z důvodu karantény/ pustila spolu. Žoli Amy malinko ocupoval - spíš chtěl ukázat kdo je pánem. Ona mu to oplatila, já byla jak rozhodčí v ringu. Teď běhají spolu, on ji láskyplně okusuje, ona drží, pokusy o páření řeší tím, že jak ho má za zadkem, uteče - i když se mi zdálo, že jednou to vzal hopem. Skáčou si vzájemně do klecí, ale spolu tam zatím nevydrží - taková láska to zase není. Takže každý má svoji klec, jsou naproti sobě, takže i přes mříže se můžou pomalu ňuchýnkovat. Ale v noci každý sám : - ). Až ji on pozve a ona zůstane dobrovolně, budu řešit předělání skříně.

Disable adblock

Reňaaa
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Ostrava!!!

Příspěvekod Reňaaa » Čt Led 21, 2010 9:36

Jééé to je jak z romatického filmu :-({|=

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: seznamování

Příspěvekod martej » Čt Led 21, 2010 9:49

Jitka Řeháková napsal:Pouštěla jsem je opatrně, nejdříve jeho, aby běhal kolem klece, potom ji, aby běhala kolem něho a zvykali si pachově na sebe. Potom jsem je asi po 10 dnech / taky z důvodu karantény/ pustila spolu.

karanténa je, když nově přivezená činčilka je izolovana od ostatních zvířat - v jiné místnoti. Má tam svůj klid, zvyká si na nové zvuky a pachy. Celá karanténa má trvat měsíc a měla by bý zakončena koprologickým vyšetřením bobku ;-) Když budete poštět činičlku běhat kolem jiné klece, nebo ji budete mít ve stejné místnosti, druhý činčilák může případnou nemoc chytit. Což je zbytečné.

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

karanténa - Amy

Příspěvekod Jitka Řeháková » Čt Led 21, 2010 11:01

No je fakt, že jsem e špatně vyjádřila, Amy byla dlouho ve Zveráči a protože se blížily Vánoce a vedoucí nechtěla aby si ji koupil nějaký neznalec, radši jsem se domluvily, že ji vykoupím za cenu standarta.
Chodila jsem ji stejně okukovat od léta. A ještě taky prvních 14 dní byla v kleci nahoře na botníků a shůry shlížela jak Žoli běhá.

Disable adblock

Vrátit se na “Bydlení”