Narůžovělá tekutina...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Narůžovělá tekutina...
Přišlo mi mailem, bohužel já se s tím nesetkala...
Ahoj,
našim činčám asi něco je, jenže nedokážem poznat co. Má samice něco jako
"menstruaci"??? Nebo něco trakového??? Průjem ani zácpu nemají, bobky jsou normální. Vypadá to, že jim něco vytáké z (nevím jak to napsat, tekutina je narůžovělá, nechává stopy na halůzkách i podestýlce) ale bobečky z tama nejdou...mají to tam takové pořád navlhlé a nevypadají čistě, sou takoví špinaví, nevíme z čeho to je. Zkusili sme je na chvílu oddělit, ale když sme je dali k sobě tak se strašně honili. Spíš to vypadá, že jeden druhého chce a ani jeden se nechce. Ale z čeho by to mohlo být??? třeba se ptáme na blbost nebo naši neznalost, ale raději se zeptat zkušenějších.
Ahoj,
našim činčám asi něco je, jenže nedokážem poznat co. Má samice něco jako
"menstruaci"??? Nebo něco trakového??? Průjem ani zácpu nemají, bobky jsou normální. Vypadá to, že jim něco vytáké z (nevím jak to napsat, tekutina je narůžovělá, nechává stopy na halůzkách i podestýlce) ale bobečky z tama nejdou...mají to tam takové pořád navlhlé a nevypadají čistě, sou takoví špinaví, nevíme z čeho to je. Zkusili sme je na chvílu oddělit, ale když sme je dali k sobě tak se strašně honili. Spíš to vypadá, že jeden druhého chce a ani jeden se nechce. Ale z čeho by to mohlo být??? třeba se ptáme na blbost nebo naši neznalost, ale raději se zeptat zkušenějších.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Já se s něčím podobným setkala u dvou činčil, psala jsem tady o tom . Začalo to takovým barvením krve a skončilo výhřezem střeva. Ale pokud to mají obě činči najednou, to by byla náhoda ( moje holky to měly asi měsíc po sobě - taky blbá náhoda :cry: ). Nechala jsem tu druhou pitvat, jednalo se o zánět střev s následným výhřezem z konečníku. Zeptej se, jestli je to vyložene krev. Doporučuju rychle na veterinu, prý je to velice bolestivé, operace s maličkou šancí s tím, že se to neopakuje. Pokud by střevo vylezlo, bohužel, uspat je nejlepší řešení. Ale může to být jen nějaká drobnost ( abych tady zbytečně nestrašila :oops: ) Jen píšu, s čím podobným jsem se setkala.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Nám se něco podobného stalo před třemi roky. Lucka začala krvácet, tak jsme hned jeli na veterinu a zjistilo se, že je gravidní, ale mládě odumřelo. Musela se odstranit děloha a ostatní orgány, dávali nám šanci 50:50, na bříšku měla 9 stehů, ale zvládla to, holka šikovná. :) Máme ji pořád, i když mimina už nebudou. Teď váží 700 g a má se k světu. Asi bych se telefonicky domluvila s veterinářem, abych nic nezanedbala. Držím palce
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Když se to stává jenom občas, může jít o tmavou moč, jak se píše tady http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=2886. Pokud jde o trvalý stav, tak potom jenom veterina.
Ahoj, děkuji všem za odpovědi. Jinak jsem to psali Kamči já.... samice už to moc nemá...ale samec to má pořád, není to ani moc červené, tak to spíš vypadalo na podestýlce a na větvičkách....plánuji, že zítra zajdu na veterinu....jak se sem dá dát fotka??????....jinak děkuji
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Cubafirka napsal:....jak se sem dá dát fotka??????....jinak děkuji
Musíš ji mít někde na internetu (napřiklad tady v galerii) a sem dáš na ni odkaz uzavřen mezi značky .
Vrátit se na “Nemoci a potíže”