Přibrat x nepřibírat
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Přibrat x nepřibírat
Zajímalo by mne, jak činčilky přiberou na váze? Piškotek je ve skvělé kondici a je veselý a skákavý i bobky má normální,ale připadá mi takový hubeňoučký.. Vážila jsem ho a má 500 g a to mi přijde málo. Ke krmení dostává jen granule a seno a vitamínovou a siporexovou kostku. Občas mu koupím od vitakraftu ty sladkosti ale to fakt málo kdy... Papá úplně normálně... každej den všechno spapá. Nemám to řešit nebo by měl přibrat?? Hrozinky nepodávám...Jinak mu ale vůbec nic není...:) Teď tady zrovna lítá :) Děkuju všem, že mi normálně odpovíte (poradíte) a nebute mi říkat nic o tom že ho špatně chovám..díky :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
musím podotknout že je ze zverimexu a nejedl ze začátku nic jinýho než směsky a já ho úplně přenaučila na granule. Nejdřív je nechtěl papat,ale pak začly mizet taky a nakonec směska úplně zmizela...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Třinec
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mně to celkem zajímalo. Niki váží 430 g, ale přitom mi připadá, že se chová naprosto normálně. Bobkuje, jí, skáče, myslím si, že jí nic nechybí. Třeba to bude tím, že hold má takové dispozice. Aspoň doufám. Co se týká jídla, tak jí granule, seno, sem tam nějakou mlsku, v kleci má větvičky, siporexovou kostku. Musím ještě podotknout, že má 6 měsíců.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mě když posílali Violetku z Litic tak mi psali, že rodiče vážily 650 g
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Re: Přibrat x nepřibírat
Bibinka napsal:...Děkuju všem, že mi normálně odpovíte (poradíte) a nebute mi říkat nic o tom že ho špatně chovám..díky :)
Ale to ho chováš špatně! Musíš ho držet na pravé ruce a levou šimrat na bříšku. :lol:
Myslím že 500g je v pohodě, samečkové bývají menší.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
:lol: Na záda mu nesmí nikdo šáhnout,ale bříško drbkat to jóooo :)) Aha tak to je dobře,ale stejně by mne zajímalo co dělat když má činča málo..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
Já si také myslím, že většina samečků váží kolem 500g
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem ráda :) Bála jsem se že ho trápím hlady :lol:
-
- Zlatý uživatel
Zkus mu dát do misky víc, jestli to zůstane nebo sežere. Když trochu přibere, v pohodě, stačí problém se zuby (nechci nic přivolávat) a jde se s váhou dolů.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak jo, se zuby asi nic nemá s váhou nejde dolů, právěže je tak pořád nastejno akorád mi připadá hubenější, teda podle těch fotek činčilek co tady jsou... všichni jsou takový macíci a on nic....:)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
všichni určitě ne.. najdou se tu i atletické postavy.. :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
Pišta má taky cca 500g, ale čekám, že ještě poroste a jestli ne, tak se svět zřejmě nezboří :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Ta váha je v pohodě, ale jestli ti přijde vizuálně hdně kostnatej, tak by to mohlo být problémy s játry, které by se po té stravě ve zverimexu daly čekat... Najdi si tady nějaký téma, který játra řeší... Na pročištění se používá ostropestřec, ale fakt nevím jak přesně... Jinak když činča zhubne (po oepraci, vysílení po miminech atp.), tak se většinou přidávají do jídla ovesné vločky - ale ty zase nejsou dobré ve větším množství na ty játra, takže se používají fakt jen na vážné případy, určitě to není tvůj případ...
a bigi - 430 gramů je na 6ti měsíční činču v pohodě, ještě ti určitě vyroste... činči rostou dost individuálně, nedá se říct že v tolika a tolika měsících má mít tolik gramů...
a bigi - 430 gramů je na 6ti měsíční činču v pohodě, ještě ti určitě vyroste... činči rostou dost individuálně, nedá se říct že v tolika a tolika měsících má mít tolik gramů...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze je to normalna vaha. Moj ma tiez 500g + -. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
ja co mam samicku tak ta vazi 650g a ona ma 10 mesiacou
Naposledy upravil(a) KAKTUS1010 dne Čt Dub 03, 2008 16:04, celkem upraveno 1 x.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Slavkov, okr. Uherské Hradiště
Můj roční sameček váží 504 g :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Třebíč
- Kontaktovat uživatele:
pepsi.zelvicka napsal:Můj roční sameček váží 504 g :wink:
a já myslela jaký ho mam doma tlusťocha :lol: no čiky má asi 490 zatím a pořád tloustne a tloustne :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Slavkov, okr. Uherské Hradiště
Peťulinka napsal:pepsi.zelvicka napsal:Můj roční sameček váží 504 g :wink:
a já myslela jaký ho mam doma tlusťocha :lol: no čiky má asi 490 zatím a pořád tloustne a tloustne :)
Jako jakooo, Chip má postavičku krásnou :lol: Tvůj Čiky je ještě malý a pořád roste :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tvar těla je dán geneticky.
Některé činčily jsou dlouhé, hubené a jsou jim vidět kyčle i když mají např. 700g. Většinou mívají i protáhlé čumáčky. Tyhle činčily neumí moc přibrat a hezky se zakulatit. Prostě nemohou. Mají hmotu rozleženou do dlouhého tělíčka.
Některé činčily jsou dlouhé, hubené a jsou jim vidět kyčle i když mají např. 700g. Většinou mívají i protáhlé čumáčky. Tyhle činčily neumí moc přibrat a hezky se zakulatit. Prostě nemohou. Mají hmotu rozleženou do dlouhého tělíčka.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Tak to bude asi Ladynky případ,má špičatej nos a když splácne uši vypadá trošku jako kysa :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
pepsi.zelvicka napsal:Peťulinka napsal:pepsi.zelvicka napsal:Můj roční sameček váží 504 g :wink:
Jako jakooo, Chip má postavičku krásnou :lol: Tvůj Čiky je ještě malý a pořád roste :-)
no jooo určitě má,to nebylo myšleno nijak špatně :lol: jojo on je pořád malej no ale asi bude pěkně tlusťoučkej když má o půl roku míň než tvůj Chip a už má skoro stejnou váhu :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
mysak mel v 8 mesicich 350g bylo mi strasne kdyz sem ho lečila moc sem se o nej bala a ted ma 500 :)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no a už je aji taťka že jo? :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
a jakej vzornej jak je brání kouše :D ale jen tak nez si uvedomi co udelal pak sedi a zpytuje svědomí :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Toto je klasický představitel dlouhého tělíčka - já bych mu říkala ATLET.
Samička na fotce má 8-9 měsíců a vážila 600g.
Samička na fotce má 8-9 měsíců a vážila 600g.