smutná zpráva

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Zivlik

smutná zpráva

Příspěvekod Zivlik » Po Črv 13, 2005 20:41

Tak bohuzel musim oznamit smutnou zprávu. Minulou neděli sme zpozorovali, že cincilka je krapek línější. Bobky byli v pořádku. Nechal sem ji co nejvíc v klidu. V pondělí se to moc nezlepšilo, bobky už zmizely úplně a jíst nechtěla. Dal sem ji 2ml jogurtu. V úterý večer se to rapidně zhoršilo, přestala chodit na zadní packy. Ve středu sem ji vzal k veterináři, dal ji vyživující inijekci, a že má prý ve vstřevech něco jako korálky a v žaludku tekutinu. Změřil ji teplotu a byla sotva 30°C. Říkal že je to asi poslední stádium. Ať ji zkusim dát 2ml vody s olejem. Že to by ji mělo střeva uvolnit. Baštila to jako o závod. Bohužel když sem se k ní za hodinu byla po smrti. :cry: Nikdo mi neřelk z čeho to bylo, jídlo dostávala správné. Jediné co jsme později objevil, že okousala roh molitanu. Známí říkají že to může být ono. Ale absolutně nikde sem se o tom nedočetl.???? Co myslíte??

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Črv 13, 2005 21:05

Živliku, to mě moc mrzí :cry:! Nevím, co by mohlo být příčinou. Kdysi mi Ferdík ohlodal molitanový kvádr a nic mu nebylo, sežral toho dost, ale vypořádal se s tím. Doufám, že tu další činču si užiješ déle!

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Út Črv 14, 2005 8:44

Zivliku, to mne mrzí :cry: Nemohl být molitan třeba znečištěný nějakou chemikálií nebo třeba práškem na praní? Možností je spousta...

Host

molitan

Příspěvekod Host » Út Črv 14, 2005 12:31

Hodne bych se priklanela k tomu, ze to zpusobil ten molitan. Cincila se bohuzel musi neustale hlidat, hlavne pri vybehu, ponevadz se snazi zkousat vsechno, co je pro ne skodlivy.Doslo zrejme nasledne k ucpani strev, molitan mohl nabobtnat a dokonce mohl byt i necim napusteny. Takhle jsem malem pred lety prisla o samicku, take zkousala kousicek barevneho molitanu, nasledne sla do bezvedomi z ktereho se chvilema postavila na nohy a znova. Muselo se na veterinu, nastesti ji zachranili, ale chtelo to hned.
Ina

Disable adblock

Burýska
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

soustrast...

Příspěvekod Burýska » So Črv 18, 2005 19:12

To je mi moc líto...
Upřímnou soustrast...
Myslím ,že to mohlo být tím molitanem,je totiž nestravitelný a pokud byl i něčím napuštěný :(
Soucítím s Tebou...

Burýska :cry:

lenka.cincila@seznam.cz

Příspěvekod lenka.cincila@seznam.cz » Ne Črv 19, 2005 17:42

Ahoj, je mi moc líto, že jsi přišel o činčilku. Moje bude mít miminka. I když vím, že Ti toho tvého nenahradí, přesto, budeš-li mít zájem, ráda ti jedno věnuji. Lenka

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Po Črv 20, 2005 10:46

Je mi to moc líto :cry: Drž se :(

Radecka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Boskovice

Příspěvekod Radecka » Čt Říj 19, 2006 13:50

To mě opravdu mrzí :cry:
Souhlasím s názorem, že molitanem by to mohlo být :cry:

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Čt Říj 19, 2006 13:58

mně se stalo totéž u své první činčilky! měla jsem ji teprve 14 dní, všecko v pořádku, pak byla asi 3 dny línější a nechtěla moc z domečku - každej mit tvrdil, že je to stresem z nového prostředí, neměla jsem zkušenosti, tak jsem tomu uvěřila
jeden večer jsem ji našla nataženou na dně klece, srdce jí prý už vynechávalo a byla podchlazená (teploměr u veterináře ani tak nízkou teplotu neuměl naměřit :!: ), 10 minut po dojetí na veterinu činča umřela...
taky prý ucpaný střeva (asi porucha trávení od narození, ale příčina nebyla úplně jistá), šlo to rychle a příznaky problému se objevily nenápadně a až na poslední chvíli :(
doufám, že tohle se bude všem našim činčám stávat čím dál míň často! :wink:
Naposledy upravil(a) Ivanka dne Pá Říj 20, 2006 8:23, celkem upraveno 1 x.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Říj 19, 2006 19:46

Ivanka napsal:...doufám, že tohle se bude všem našim činčám stávat čím dál míň často! :wink:

Nejraději vůbec 8).

Magda
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Magda » Čt Říj 19, 2006 23:17

Taky je mi to líto :cry: , co se dá dělat. Pokud je příčina nejasná, je dobré ( pokud to jde), dát ji pitvat a udělat rozbory. Já to udělala u dvou činčil, pak jsem byla aspoň klidná, že neměly nic nakažlivého a věděla jsem příčinu smrti.

Giraph
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Giraph » Pá Říj 20, 2006 11:21

to nevadi ted se na nas usmiva z nebicka :)

dadla

Re: smutná zpráva

Příspěvekod dadla » Pá Lis 24, 2006 9:27

Zivlik napsal:... a v žaludku tekutinu. ...Jediné co jsme později objevil, že okousala roh molitanu. Známí říkají že to může být ono. Ale absolutně nikde sem se o tom nedočetl.???? Co myslíte??

...a nemuze ten molitan cincily zkratka dehydrovat? Nasava vodu jako "houba", takze cinca chcipne zizni - navic to tezkne a "bobtna", rekla bych jiz v zaludku, podle toho, ze tam mela tu tekutinu...a pak to nemuze ani postupovat dal do strev...??
...ale kazdopadne BLBEJ molitan se nezda...je to jiz s odstupem casu, ale uprimnou soustrast...

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”