činčila v horku
činčila v horku
prosím poraďte mi co nejdřív co mám dělat když moje činčila dostala záchvaty z tepla a teďka se vubec nehejbe je taková zblblá jak jí pomůžu??děkuji za odpověď
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hradec Králové
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, myslím, že tady už se o tom mluvilo. Spousta lidí dává do klece zmrzlou vodu v lahvi zabalenou v utěrce. Ochladíš tak prostředí v kleci... Viděla jsem to i v Hornbachu v klecích, dávali to křečkům, ... no prostě všem :wink:
Já dávám Pištovi do klece v těchto vedrech namražený gelový polštářek - stejně jako vydává teplo při ponechání v žhavé vodě, tak i po vytáhnutí z mrazáku chladí - zabalím ho do froté žíňky a dám Pištovi do domečku. Nevím, v jakém stavu teď tvoje činčilka je - vzhledem k tomu, že jsi příspěvek psala ve 23.30; pokud se shrabala, tak dávej na tahle vedra pozor a radši dej preventivně něco studeného do klece, o co se může chladit, někdo dává třeba i zamraženou zeleninu v pytlíku vytaženou přímo z mrazáku a zabalenou do utěrky, nebo led v pet láhvi zase zabalenou do utěrky. Pokud by to nepomohlo, pak okamžitě na ambulanci na injekci - ale zase musíš dávat pozor při převozu.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
Mě se nejvíc osvědčila několikrát zde zmiňovaná kachlička, protože mražený věci zorbalili a už je nazajímaly pokud se to samože nědalo rozkousat :evil: na té kachličce se dokonce rozplácnou i 4dny stará mimi.
Pokud je stav vážný a toto ochlazení nepomáhá taky doporučuji veterinu.
Pokud je stav vážný a toto ochlazení nepomáhá taky doporučuji veterinu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem jim taky zkoušela dát lahev a všechno možné, ale ani si toho nevšimli.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Mrač 178
Moje holky si taky vůbec nevšímaj ničeho chladnýho v kleci, spíš jen, že by to okousali, ale jinak nic :( Taky nevím jak je jinak ochladit :?:
Taky jsem si myslela, že si ho ani nevšiml, ale pak jsem ho viděla, jak si na polštářek položil čumáček a chladil se takhle - zajímavý, nevím, proč zrovna čumáček, ale je mu lépe než bez "chlazení" :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Ja som mal tiež problémy s chladením. Na studenej kachličke sa zrážala voda, a keď som dal chladiacu náplň zabalenú do utierky, tak rozhryzali utierku a pustili by sa aj do náplne :twisted:. Takže momentálne sa nechladí, akurát priesok dávam trochu ochladiť do chladničky, ten už hádam nerozhryzú :roll:.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
- Kontaktovat uživatele:
dneska jsem zkusila dát Montymu do klece mraženou kukuřici v utěrce. chvíli s ní zápasil, ale potom na ní seděl a vypadal spokojeně. :wink:
Vrátit se na “Nemoci a potíže”