román Jalna
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
román Jalna
Mám prosbu - začetla jsem se do románu Jalna, má celkem 16 dílů, z knihovny mám půjčené a přečtené díly 1 - 9, od 10.dílu ale už román není k mání. V antikvariátech v Brně není a na dobírku by to bylo za moc peněz...nemáte někdo Jalnu od 10.dílu k zapůjčení??? Prosííím... :)
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
A můžu se zeptat, o čem to je?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Babi to četla,ale jestli má všechny to nevím
-
- Stříbrný uživatel
To je (údajně) románová klasika, je to sága o farmářské rodině v Kanadě, 16 dílů popisuje 100 let od založení rodinného sídla Jalna (je to prý něco jako sága rodu Forsythů, kterou jsem nečetla, tak nemám porovnání). Jalna mě fakt chytla - ono je totiž jedno, z jaké doby, státu nebo o jak společensky situované rodině si člověk čte, musí se totiž pořád smát, že tam vidí přesně rodinu svoji :D
Doporučuju k přečtení, každý se tam najde :wink:
Ale mám právě abstˇák, nemůžu se dostat k 10. a dalším dílům...
Doporučuju k přečtení, každý se tam najde :wink:
Ale mám právě abstˇák, nemůžu se dostat k 10. a dalším dílům...
-
- Stříbrný uživatel
minlub napsal:Babi to četla,ale jestli má všechny to nevím
:shock: jéé, kdyby měla 10.-16.díl a byla ochotná je půjčit, platím poštovné tam i zpět!!! a dáreček pro ni navíc je samozřejmostí!!!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Já se poptám,půjdem tam tak za 2 dny tak dám vědět.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
V knihovně to nemají? Koukla jsem na webovky sítě pražských knihoven a mají všechny díly.
-
- Stříbrný uživatel
ano, pražské možná mají, jenže ta brněnská je na prd, mají 1.-9.díl, pak už jen 11. a šmytec :roll: což je u 16dílné ságy k vzteku
myslím, že nějaký díly mají v Brně jen prezenčně do studovny, jenže já jsem zvyklá číst si před spaním a studovna zavírá ve 22h. a já chodím spát trošku později :lol: nehledě na to, že te´d v zimě si tam jezdit číst v pyžámku není taky úplně ono :oops: :lol:
myslím, že nějaký díly mají v Brně jen prezenčně do studovny, jenže já jsem zvyklá číst si před spaním a studovna zavírá ve 22h. a já chodím spát trošku později :lol: nehledě na to, že te´d v zimě si tam jezdit číst v pyžámku není taky úplně ono :oops: :lol: