zachod i postylka
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Bohumín
- Kontaktovat uživatele:
zachod i postylka
Ahoj vsichni potrebuji poradit koupil jsem si ve zverimexu cincilku mám ji doma asi 3 dny dal jsem ji do klicky tacek a na nej kapesnicek jako zachudek cincilka to pochopila a bobkovala jen na nej ale ted bobkuje i do misticky kde má jídlo(jsou v ní 2 otvory v obou bylo jidlo ale z jednoho sem ho odstranil protože na nem porád lezela) i na tacek na ktery se po behání venku uvelebi.Je to normální?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
každá činčila by měla být továrna na bobky ...... nedokáže bobkobání ukočírovat a tak bobkuje všude. Pokud ma malo bobků, je něco v nepořádku a dopororučuju nechat bobky vyšetřit u veterináře, jestli činčilka netrpí nějakou nemoci.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
POdle toho co znamena málo bobku ale když se ráno probouzím je jich vic nez dost iv misce i na taliřku a po par dnech ve zverimexu a u me se ji nemohlo nic stát ne?A taky jestě když je v kleci tak je porad na jednom miste a nic nedela jen sedi ale jakmile se dostane ven tak skotaci skače běhá koupe se.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
No můj činčilák přes den taky jenom spí nebo někde posedává ale jak ho pustím tak to je taky něco :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha takže je to normální jo že jen polehává a nic nedela jen kadi a papa :D a venku blbne jak variot?
-
- Zlatý uživatel
Přes den tan můj většinou jen tak čumi nebo spi v noci děla bordel a když je puštěný tak skače jak umanutý TAK ŽE bych řekla že je to normální ale jsou tu větší experti a zkušenější chovatelé než jsem já :wink: jinak někdy mám pocit že to bobkování nemá konce :D ale je dobře že bobkuje ptž kdyby nebobkoval tak je něco špatně.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi ale taky na tom kolik toho spapa a podle toho bobkuje ne?A kolik má vubec být těch bobku jen tak at vím.
-
- Zlatý uživatel
No já jsem to nikdy nepočítala ale asi dost :D vím že nesmí být měkké nebo mazlavé (mokré)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak v tom pripade ji mám zdravou
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Činčilka bude bobkovoat všude i do misky,nenaučíš jí aby bobkovala na záchodě či na jedno místo.
Čůrání to je jiná, to udrží a na záchod se naučí,ale bobečky budou vždy všude. :D
Čůrání to je jiná, to udrží a na záchod se naučí,ale bobečky budou vždy všude. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jak casto cura a jak moc jeste jsem si nevsiml že by nekde v klicce curala.A taky za jak dlouho si zvykne na lidi na to že ji beru do ruky abych ji pustil atd. Vkleci se nechá pohladit ale jakmile je venku utiká schovává se
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Venku při běhání se ti většina činčilek nenechá pohladit,můžeš jí naučit si přijít pro mlsku nebo aby ti sama zalezla do klece.Ale nepřiběhne k tobě a nenechá se hladit a drbat.Jsou vyjímky,ale těch je pár- např. když je nechají majitelé běhat 5-6h,tak jsou pak unavené a nechají se mazlit.
V kleci je to jiné,tam má větší pocit bezpečí a nemá ti kam zmizet,to se jim pak drbání líbí a vyžívají se v tom.
Máš v kleci napáječku?Činčilka ti musí čůrat,několikrát denně určitě.Buď chodí do podestýlky,pokud jí máš po celé kleci,nebo na záchůdek.Občas jim to uteče třeba na poličce.
Při ochočování musíš mít trpělivost,dávej jí ruku do klece,aby si na tebe zvykla.Pak jí nabízej mlsku a mluv na ní- denně tak jednu až dvě,víc ne. Postupnně se přestane bát a i ti vleze na ruku.
Čím jí krmíš- granulema?Seno jí dáváš taky denně?Prostuduj si,jaké můžeš činčilce dát pamlsky,ať jí neublížíš.Hlavně pozor na oříšky a olejnaté plody.
V kleci je to jiné,tam má větší pocit bezpečí a nemá ti kam zmizet,to se jim pak drbání líbí a vyžívají se v tom.
Máš v kleci napáječku?Činčilka ti musí čůrat,několikrát denně určitě.Buď chodí do podestýlky,pokud jí máš po celé kleci,nebo na záchůdek.Občas jim to uteče třeba na poličce.
Při ochočování musíš mít trpělivost,dávej jí ruku do klece,aby si na tebe zvykla.Pak jí nabízej mlsku a mluv na ní- denně tak jednu až dvě,víc ne. Postupnně se přestane bát a i ti vleze na ruku.
Čím jí krmíš- granulema?Seno jí dáváš taky denně?Prostuduj si,jaké můžeš činčilce dát pamlsky,ať jí neublížíš.Hlavně pozor na oříšky a olejnaté plody.
-
- Stříbrný uživatel
mám podobný názor ako Minlub, takže nechcem zasa to isté písať, lne niečo dodať :) . No ja osobne som nemala ešte činčilku, ktorá by bola tak úplne skrotená, že by prišla a nechala sa hodiny maznať. Jasné, že sem tam prídu za mnou, keď sú vypustené a nechajú sa pohladkať, ale len pár krát a potom idú zasa vyvádzať :D . Ja som ich skôr naučila na jeden zvuk, ktorý robím keď už majú ísť dovnútra klietky....ale samozrejme, že sa nájde aj taká činčilka, ktorá ma neposlúchne aj keby som ten zvuk opakovala tisíckrát :P . Ale na pamlsek príde okamžite, takže nie je potom problém ho vložiť dnu do klietky. A čo sa týka bobkov tak samozrejme tie sú všade....ale to patrí k činčilkám :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
zrovna včera večer při vymetání klecí jsem přemýšlela,že kdybych měla za každý bobek třebas jen korunu,tak jsem za chvíli v balíku :D :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo napájecku mám v ruzku klece a podestylku mám po cele kleci a krmim ji granulkama i senem má oboji v klicce porád a nikde po cele kleci jsem si nevsiml zadneho curknutí v záchodku taky ne tak je mozne ze proste ta podestylka to vsakne driv nez si vsimnu?A o pamlscich jsem si už cetl tak neco malo vim
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted jsem ji sel pohladit a vsiml jsem si mokreho mistecka kousek od napajecky ale kdyz jsem k tomu cichl tak to nemělo zadny zapach citil jsem jen drivko(mám drevenou podestylku)
-
- Stříbrný uživatel
TIM napsal:Jo napájecku mám v ruzku klece a podestylku mám po cele kleci a krmim ji granulkama i senem má oboji v klicce porád a nikde po cele kleci jsem si nevsiml zadneho curknutí v záchodku taky ne tak je mozne ze proste ta podestylka to vsakne driv nez si vsimnu?A o pamlscich jsem si už cetl tak neco malo vim
záleží na podestýlce,některé sají fakt tak dobře,že to nepoznáš-jakou máš ty?
-
- Stříbrný uživatel
chocolate napsal:zrovna včera večer při vymetání klecí jsem přemýšlela,že kdybych měla za každý bobek třebas jen korunu,tak jsem za chvíli v balíku :D :lol: :lol:
No myslím si, že by to nebolo zlé :D . A asi by som konečne poznala ten pocit kedy peniaze sa sypú ako dážď z neba.....alebo ako v tej rozprávke Oslíku zatřes se :P :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
TIM napsal:Tak ted jsem ji sel pohladit a vsiml jsem si mokreho mistecka kousek od napajecky ale kdyz jsem k tomu cichl tak to nemělo zadny zapach citil jsem jen drivko(mám drevenou podestylku)
No pokiaľ to bolo pri napájačke....tak to mohlo vkľude vytiecť aj z napáječky....mne sa to stalo mnoho krát. Ale ak máš dobrú podestílku tak to môže byť aj tým. Tá to pekne do seba vsiakne a po určitej dobe zasa vyschne a .... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesne mám tuto
Naposledy upravil(a) TIM dne Po Ún 15, 2010 14:12, celkem upraveno 2 x.
-
- Stříbrný uživatel
:lol: :lol: :lol:
mně napadlo ještě,že by se z toho dalo ekologicky topit :lol:
jinak ještě k podestýlce-používám cats best a v místě,kde se činčila nebo jiné zvíře vyčurá,tak se rozdrolí ,na pilinách to v malém množství nejde vidět téměř vůbec,zato brzo cítit.
jo,chipsy extra jsem měla taky,tam by to mělo jít vidět hned,záleží na vrstvě :wink:
jinak ještě k podestýlce-používám cats best a v místě,kde se činčila nebo jiné zvíře vyčurá,tak se rozdrolí ,na pilinách to v malém množství nejde vidět téměř vůbec,zato brzo cítit.
jo,chipsy extra jsem měla taky,tam by to mělo jít vidět hned,záleží na vrstvě :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no vrstvu ma celkem velkou ale ona to rozhrabne curkne a zahrabe vsiml jsem si toho jen diky tomu že to nezahrabala porádne
-
- Stříbrný uživatel
jo,tak to čurá,jen to nejde vidět :wink:
mně chodí jeden sameček do mističky a má jí do druhého dne plnou,jiná samička zase do rohu klece do záchůdku a nepročurá toho tolik-je to jako u lidí-někdo pije víc a čurá víc,jiný ne :wink:
mně chodí jeden sameček do mističky a má jí do druhého dne plnou,jiná samička zase do rohu klece do záchůdku a nepročurá toho tolik-je to jako u lidí-někdo pije víc a čurá víc,jiný ne :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
chocolate napsal::lol: :lol: :lol:
rada - zajdi do nějakýho hobby marketu, tam tuhle podestýlku (ty lisované pelety) seženeš asi za 80 korun patnáct kilo jako ekologické palivo - a je to opravdu totožný výrobek, jen v jiném balení. Považuju tuhle podestýlku za jednoznačně nejlepší, a to jsem vyzkoušela asi už všechno co mají na trhu (ty dřevěné čtverečky jsou taky prima, podle mě líp voní, ale nesajou tolik, takže se to nesmí zapomenout vyklidit, po určitý době už to pak začne smrdět... ty peletky vydrží mnohem déle...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No jo ale já nevím kde u nás je nekde takový hobby market