Klec
Klec
AHoj, mam cincilu teprve 2 dny a tak jsem naprosty novacek. Neporadil by mi nekdo, jestli ji mam nechat v kleci bez venceni par dni nebo jestli to je spatne? Aby si na klec zvykla? Taky mam trochu problem stim, ze se ji v kleci moc nelibi a jakmile otevru klec, tak hned jde ven a pak nechce vubec zpatky a jesli by mi nekdo neporadil jak ji naucit, aby se nejak v poklidu vratila. Diky
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je, jí nechat v kleci, než si na tebe zvykne....tudíš, jakmile ti bude sama lést na ruce...pak jen stačí, když ji pustíš, si sednout na zem s pamlskama a nechat ji, at k tobě příjde...třeba pětkárt, šestkrát, chytit ji a zase pustit a pak ji nechat opět několikrát přijít a až pak ji dát do klece....takhle bude vědět, že k tobě může kdykoli přijít, ale nepozná, kdy je právě ten čas, kdy bude muset jit do klece..:-)
No kdyz dam ruku do klece, tak po ni hned splha ven. Tak diky za radu. Zkusim to.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zdice
Ahoj, taky jsem nováček. Muj Pupik ale jde do klece přímo natěšeně, protože ví, že za odměnu dostane koupání a večeři- to je docela účinná páka :)
-
- Nový uživatel
Ahojík všem
Já jsme taky nováček. Máme Adámka tři dny. Je starý 8 měs. A byl u užasných lidí, krásně je ochočený. Nejdřív jsem měla strach, aby mě někousl, a teď už ho vezmu do ruky krásně. Teda spíš se bojím abych ho třeba nezmáčkla, takže když ke mě příjde ( když lítá po pokoji) tak mu dám třeba vločku a chci ho chytit a jak mám ještě trochu strach, tak se mi to kolikrát nepovede a právě ten jeho první majitel říkal, že je lepší ho chytit rychleji, nebát se. On pak začne být ve stresu.
Holky :arrow: taky vám tak " pelichají" ?? prý to právě dělají když se bojí..
Já jsme taky nováček. Máme Adámka tři dny. Je starý 8 měs. A byl u užasných lidí, krásně je ochočený. Nejdřív jsem měla strach, aby mě někousl, a teď už ho vezmu do ruky krásně. Teda spíš se bojím abych ho třeba nezmáčkla, takže když ke mě příjde ( když lítá po pokoji) tak mu dám třeba vločku a chci ho chytit a jak mám ještě trochu strach, tak se mi to kolikrát nepovede a právě ten jeho první majitel říkal, že je lepší ho chytit rychleji, nebát se. On pak začne být ve stresu.
Holky :arrow: taky vám tak " pelichají" ?? prý to právě dělají když se bojí..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Oni pouští chlupy, když se bojí nebo je špatně chytneš, ale to nic za pár dnů mu zase dorostou. Neboj se ho chytnout on ti dá vědět, když se mu to nebude líbit. Já naše chytám za ocas. Sice by tady se mnou nesouhlasily, ale je to nejjednodušší a činčile se neublíží. Nedržím ji tak pořád, jen než ji chytnu potom si jí dám na ruku. Mně se to nejvíc osvědčilo a dokonce mi to i říkali že to tak mám dělat. Chytnout za kořen ocasu.
-
- Nový uživatel
Já ho chytám tak že ho poseberu rukou od tělíčkem a on se tak nechá naštěstí vzít.Jenže než se k tomu pořádně odhodlám tak on se asi začne třeba bát, ale zaes ke mě příjde, tak nevím. No musím se s nim " naučit " :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To chce jen cvik. Pár dnů a budeš přesně vědět co a jak. Když k tobě příjde, tak je to fajn, asi se nebojí a chlupy nejspíš nepouští jen líná. U nás jsou období, kdy je hodně chlupu aniž by se cokoliv dělo. Zrovna ted mám nastávajíci mamču a ta má nádherný kožich a Myšák ten je zase jako zmoklá slípka, je nemocný.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Ahoj tak jsem pouštěla jen Oskárka a malýho ne...teďka už je pouštím oba a našěstí si sami vlezou zpátky do klece, ale jak kdy :lol: Nědy je musím přemlouvat :D
-
- Nový uživatel
Jana L co je broučkovi, že je nemocný ? Čumáček jeden :cry: Snad mu bude brzo líp.
Wenduska já když jsem prvně pustila Adámka z klece, tak chvilku běhal, pak se šel podívat do klece a to jsem ho zavřela, no a od té doby běhá jen kolem :D Takže ho musím chytat :lol:
Odpoledne chceme jet do zveráku pro tu sépiovou kost, ještě mu chci koupit seník,šípky a tak různě se tam juknu co tam pro ně mají :) Akorát nevím, jak tam tu kost přidělám jestli na tom nebude mít nějaké poutko :oops:
Wenduska já když jsem prvně pustila Adámka z klece, tak chvilku běhal, pak se šel podívat do klece a to jsem ho zavřela, no a od té doby běhá jen kolem :D Takže ho musím chytat :lol:
Odpoledne chceme jet do zveráku pro tu sépiovou kost, ještě mu chci koupit seník,šípky a tak různě se tam juknu co tam pro ně mají :) Akorát nevím, jak tam tu kost přidělám jestli na tom nebude mít nějaké poutko :oops:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myšáka už léčíme asi něco přes měsíc má problémy s hlodáky a zánětem pod nimi. Mám tu založené téma v nemocech. Bojujeme jak se dá snad se to podaří brzo zvládnout. a co se týká sepiovky tak my jí rozlomíme a tak jí dáme do klece oni se o ní porvou. Nepotřebují žedný úchyt ani poutko.
-
- Nový uživatel
Jani tak držíme palečky, ať je mu brzo dobře. >:*B No já právě tady dumám že mu asi koupi dřevěný domeček,protože my máme klec, a všechno je tam z plastu, =; takže i baráček. [-X Neni vůbec naučený na tvrdý chleba atd. :-s Má tam jednu větěv, tu má trohu ohlodanou ale nic moc, tak radši mu chci koupit něco na hlodání. Náš táta chová králíky a jednou právě ho měl v plechové králíkárně, králík měl chudinka zuby šílený. :cry: :-k Ani nebaští jablíčko mrkev nic. 8-[ Jen granulky, a takové to smíšené žrádlo. Tak snad se naučí. Včéra teda pozobával ode mě ověs.vločky. :x
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš nasbírat tenké větvičky,ty mají rádi a brousí si s nima hlodáky i stoličky.
Jaké smíšené žrádlo?
Jaké smíšené žrádlo?
No on chce porad jen z klece, jakmile ho pustim, tak nechce zpatky a kdyz ho dam zpatky, tak prijde ke kleci a za kovovy draty, z ceho je vlastne to pletivo, tak snim lomcuje. Nejak nevim, jak ho naucit, aby se vracel do klece a nebo aspon aby pak nechtel hned ven, ikdyz mu dam dam koupani a jidlo. Ale dela to jen kdyz me vidi, jakmile odejdu, tak toho necha. tak nevim
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Chce to trpělivost.Sednout si když běhá,zavolat ho na pamlsek a nechat běhat.Několikrát to opakovat a pak ho dát do klece.
U nás byl takovýhle problém taky,ale s tím rozdílem že lomcoval jen v jednom místě,tak jsem tam připevnila kámen na broušení zoubků a je klid.
Vyžaduje pozornost,proto lomcuje za dráty.Jak dlouho běhá?Třeba mu to nestačí a má pořád moc energie.
U nás byl takovýhle problém taky,ale s tím rozdílem že lomcoval jen v jednom místě,tak jsem tam připevnila kámen na broušení zoubků a je klid.
Vyžaduje pozornost,proto lomcuje za dráty.Jak dlouho běhá?Třeba mu to nestačí a má pořád moc energie.
Taha za draty vsude mozne, ale nejvic u dvirek z klece. Zatim moc nebeha, nekde jsem cetl, ze by mel v nove kleci zustat aspon par dni bez vybehu, aby jsi na ni zvykl? Ale jinak jej tedka poustim tak na hodku vecer mezi 22 - 23 hod. Tak ji zkusim pustit dnes na dyl a uvidime. Dekuju za radu
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Chce to běhat,pokuď to jde,denně a co nejdýl.Dej mu do klece hodně hraček ať se zabaví něčím jiným než pletivem.
Jen se zeptam, jake hracky by byly vhodne? Abych mu tam nedal neco spatneho?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Může mít plyšáka,velké větve na lezení a malé větvičky na hlodání,domeček,minerální kámen,kus ytongu,hamaku,roličku od toaleťáku,nějakou prolézačku......
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
my máme třeba papírovou trubku ( podobná jako od toaletního papíru) ale od stavební parotěsné folie a to je hit :-D vydrží o chvilku dýl než klasická rulička a to se to s ní blbne a mlátí :-)
Nejaky vetve uz mam pripraveny, jen mu je tam dat a ta rulicka by me nenapadla, bych si rekl, ze to bude zrat. Zkusim to. Diky. Jinak mam take bilou cincilu.
-
- Stříbrný uživatel
Klec ptro dva rošťáky.
Stačí tahle klec pro dva uličníky:-)
http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/2/2785 ... G_0033.JPG
Je to starší fotka..mají tam teď houpačku..Ještě musím koupit trubku...Nevíte,kde sehnat větve???
http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/2/2785 ... G_0033.JPG
Je to starší fotka..mají tam teď houpačku..Ještě musím koupit trubku...Nevíte,kde sehnat větve???
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
určitě ano, jen bych jim tam dala více poliček :-) Já mám tuto klec taky a v zadu mám přes celou dýlku prkno, pak jednu vlevo nahoře s domečkem a v pravo dole. Pak mam ještě vlevo dole poličku rohovou a žebříček :-) Mohla by si tam přidělat i trubku :-)
-
- Stříbrný uživatel
Martej napsal:určitě ano, jen bych jim tam dala více poliček :-) Já mám tuto klec taky a v zadu mám přes celou dýlku prkno, pak jednu vlevo nahoře s domečkem a v pravo dole. Pak mam ještě vlevo dole poličku rohovou a žebříček :-) Mohla by si tam přidělat i trubku :-)
Já vím...Ale nevím kde ji koupit kromě OBI :-)