Letální faktor, Ebony dunkel
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
- Kontaktovat uživatele:
a jeste mam otazku. Kdyz mam wilson samicku muzu na nej dat ebony ktery mel jednoho z rodicu wilson?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
- Kontaktovat uživatele:
Bobanecek napsal:a jeste mam otazku. Kdyz mam wilson samicku muzu na nej dat ebony ktery mel jednoho z rodicu wilson?
Mužeš ;)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
neprenasi se zadny gen ze by tam hrozil ten faktor? Znamej mel samce(mel wilsona rodica) na wilsonku a narodily se 4rozmazle mladata cim to mohlo tedy byt?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak nesmi bejt white x white
velvet x velvet
Pochybuju že ze 2 standardu ze kterých měl 1 rodiče velveta se narodi velvet...
velvet x velvet
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě řečeno vim o pozorování, kdy se u standard (po bílém rodičovi) a bílém projevil letální faktor - je to případ cca 1-2 ze 100. Píše se o tom i v knihách o činčilách, ale ne tak podrobně. Tohl neodsledujeme my, kdo máme doma 1 - 50 činčilek. Tohle pozorují lidé co jich maj 300 a více.
Myslíš že označení velvet linie - VL vznilka jen tak? Hrozí zde letální faktor!!!
Plačková Kamila napsal:tak nesmi bejt white x white
velvet x velvet
Myslíš že označení velvet linie - VL vznilka jen tak? Hrozí zde letální faktor!!!
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to názor každého mám to od chovatelky které věřím a vim že by mi nelhala (taky proč by to dělala) takže si stojim za svim ;) věřit mi mužete a nemusite nikoho nenutim podle mě je gen velvet blbost..
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ne gen, ale linie. Ale pokud si chceš zahrávat se zrdavím svých činčilek, tak klidně. ALe já osobně bych nekřížila velveta x velvet linii.
Naposledy upravil(a) žanda dne Út Kvě 12, 2009 20:34, celkem upraveno 1 x.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
dle mého názoru vadi jen přímé křížení....nikde sem se nedočetla, že by byl problém velvet + linie. Vždy se mluví o přímém křížení techto genu.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
U bílích se o tomto také mluví a jak vidíš, není to 100%. Tu knihu nemám u sebe, ale seženu ji a opíšu vám to aby ste to viděli černé na bílém. Ale dost velký argument je slovo velkochovatele, který má velké množství zvířat k odpozorovávání. A ne malochovatel se 30ti zvířaty.
Stojí se nad tim zamyslet, nemyslíte?
Stojí se nad tim zamyslet, nemyslíte?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já tomu prostě nevěřím... V tom případě by polovina činčilích párů byla lethalních.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby tady někdo měl známého genetika, prosím zeptejte se ho. Já se o tom dále informovalal i u lidí, co se genetikou zabývají hlouběji (jsou amatéři) než my a potvrdili mi to. :wink:
Kami, když píšu cca 1-2% tak to neni polovina činčil (i kdyby to bylo 5%).... Ale bohužel nevíš která ta činčila bude patřit do těch 2 %. Proto bych si s tím nehrála. Asi jsem srab, ale v zájmu svích činčilek...
Kami, když píšu cca 1-2% tak to neni polovina činčil (i kdyby to bylo 5%).... Ale bohužel nevíš která ta činčila bude patřit do těch 2 %. Proto bych si s tím nehrála. Asi jsem srab, ale v zájmu svích činčilek...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
žanda napsal:Kdyby tady někdo měl známého genetika, prosím zeptejte se ho. Já se o tom dále informovalal i u lidí, co se genetikou zabývají hlouběji (jsou amatéři) než my a potvrdili mi to. :wink:
genetiku budeme brat ve druháku zeptám se učitelek máme tam na to 3 zitra sem napíšu....
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
jako těžko v tomhle soudit chtělo by to opravdu odbornika. Je to podle mě asi jako se zubama, nekdo říka, že geneticky nejsou druhý říka že jsou. To a samy, jak se prenašeji geny. Stoji to za zamyšleni. Zatim co vim, tak chovatele problem s letalním faktorem u činčil vl + vl nemají a potechto činčilách se jim rodi i více početné vrhy bez problemu. U žádného sem se zatim nesetkala s problem potratu, malopočetných vrhu, či s umrtím. Co chovatel to názor a těžko soudit, kdo znich ma pravdu.
-
- Zlatý uživatel
Já si take myslim , že by to vadit nemělo , pokud to není v přímé linii - white x white - ale je to jen můj osobní názor .
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Hlučín
- Kontaktovat uživatele:
vadi to mam samce po wilson white a standardu je to standard a kdyz sem ho dal k wilsonce tak se narodili dva "mrzacci" ktere sem musel usmrtit a jeden "normalni" ale take po cca tadnu uhynul. samec uz je se standardkou a vse je ok
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a z ceho soudis ze je to tim?? mas snad dukaz že je to lethalnim faktorem??? Ja jen že nemužeš tvrdit že umřeli kuli tomu když nemáš potvrzenej lethal faktor...
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja nesoudim jen sem se ptal jestli to muze byt treba timto nerekl jsem ze to tim je jen jsem se zeptal
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobanecek napsal:ja nesoudim jen sem se ptal jestli to muze byt treba timto nerekl jsem ze to tim je jen jsem se zeptal
Ja nemluvim o tvym připadě ;)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mam otazku muze se krizit Pink White s Wilson?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Opět platí, že bílá se s bílou křížit nesmí!!!
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prave to vim ale v ZooFarme nabizi mlade Pink White a Rodice:Otec-Pink White Matka:Wilson.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prave to me zarazilo ze to tam maj. Tak proc to krizi?
-
- Zlatý uživatel
Zeptej se v zoofarme . Treba je to jen nedorozumeni.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Plačková Kamila napsal:genetiku budeme brat ve druháku zeptám se učitelek máme tam na to 3 zitra sem napíšu....
Kamilo, co ti řekla ta učitelka na genetiku? Docela mě to zajímá.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
že zuby se nedědí a že lethální faktor by se měl přenášet jedině když jsou nositelé oba jedinci nikoliv v linii....