zachuudek pro cincilu jaaakk??
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Klatovy (blízko Plzně)
zachuudek pro cincilu jaaakk??
Jak ucite svou cincilku chodit na zachudek??? chtel bych to zkusit :D
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
dej ji hobliny jen do záchudku a ona to během týdne pochopí sama :-)
-
- Bronzový uživatel
a
tkto jako stacejhobliny do zachudku nebo i jako na cele dno klece.a jako zachod hodila by se nejaka menci misticka?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
záchudek by měl být trochu větší, aby se tam činčila vešla a stačí dát hobliny jen do záchudku
-
- Bronzový uživatel
a
díky za pozornost ;) jinak promin za muj pravopis, chvatal jsem :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Já jí dala do plastové krabičky pelety a ona se tam za chvíli naučila chodit. Ale jen tam chodí čůrat, ale myslím, že to nevadí.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no jak která.. :lol:
ten můj lotr se to nenauči a musím mít podestýlku na dně klece, stačí i do rohu, chodí tam, ale jak jsem dala mysku, bylo načůráno všude jen né v misce :lol:
ten můj lotr se to nenauči a musím mít podestýlku na dně klece, stačí i do rohu, chodí tam, ale jak jsem dala mysku, bylo načůráno všude jen né v misce :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no nic, koukám že ani já neumim už psat.. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Včera jsem si objednala plastový záchůdek pro fretku, tak snad to bude stačit :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
Taky máme záchůdek. Čikitka tam chodí, ale (do té doby čistotnější) Šmudlinka tam nechce. Nevadí ji, že tam chodí Čikitka? Nechce taky svůj vlastní?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
:lol: Kamarad ma pro kralika plastovej zachudek. Kdyz mu do nej da stelivo tak ho kralik vyhazi a spi v tom hajzliku :lol:
-
- Bronzový uživatel
má někdo nějaký zaručený tip, jak přimět myšáky chodit na ten záchůdek? a jak by takovej záchůdek měl vůbec vypadat? :-) díky za postřehy!
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cincilaak napsal:má někdo nějaký zaručený tip, jak přimět myšáky chodit na ten záchůdek? a jak by takovej záchůdek měl vůbec vypadat? :-) díky za postřehy!
Návod nemám jen to musí být z dobře omyvatelného materiálu plast, hladký plech.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče postupu, jak je to naučit, tak s tím ti asi moc neporadím. (Já jsem je to nijak neučila, dala jsem jim stelivo jen do záchodku a děti, snažte se. Dva samečci pochopili hned, samička na záchůdek odmítá. Jinak když si pročteš dřívější diskuse, myslím, že už tam pár tipů je napsaných.
Ohledně materiálu: Nedoporučuju plast, protože ten žerou rády snad všechny činčily. Já mám třeba záchůdky skleněné a nemůžu si je vynachválit. Dobře se čistí, myšáci je nepřemisťují, protože jsou těžké a dají se dobře udržovat.
Ohledně materiálu: Nedoporučuju plast, protože ten žerou rády snad všechny činčily. Já mám třeba záchůdky skleněné a nemůžu si je vynachválit. Dobře se čistí, myšáci je nepřemisťují, protože jsou těžké a dají se dobře udržovat.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zase ze skla strach dobré je to na koupelnu ale nastálo sklo se štípe tak aby se nepořezaly.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já mám koupené takové velké zapékací misky, je to silné tvrdé sklo, je to stabilní, takže se to nikde nepřevrhává a zatím s tím mám jen tu nelepší zkušenost. Já bych se spíš bála plastu.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Řekla bych,že je to hodně individuální.Čípa se třeba na záchod nenaučila nikdy.Když jsem přivezla Daisy a Danýsku,tak ty chodily na záchod hned a bez problémů.Jenomže pak se to něják zvrtlo a Dany čůrala všude kde ji napadlo.Klidně i když seděla na větvi.Takže teď mají v menším díle skříňoklece podestýlku po celém dně.A ve větším mají tři záchůdky (jeden v patře,protože jsou líný chodit dolů,když jsou rozespalý).Záchůdky ale čistím každý druhý den,protože když tam mají víc načůráno,tak do toho nejdou :roll: :roll:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Lázně Bělohrad nebo Mostek (TU)
- Kontaktovat uživatele:
cincilaak napsal:má někdo nějaký zaručený tip, jak přimět myšáky chodit na ten záchůdek? a jak by takovej záchůdek měl vůbec vypadat? :-) díky za postřehy!
Máme keramickou polévanou misku pro psy. Dobře se uklízí. A na záchůdek chodí hlavně čikitka. Šmudlinka je děsná čunča. Když ji vydím, jak chce jinde, tak do ní mírně šťouchnu. Hned ví, kam má jít.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Zdice
Něco pro příznivce Ikey- my taky máme ty jejich zapékací hranaté mističky. Jsou skleněné, takže údžba v pohodě a není co hlodat :wink: Jinak jsou poměrně bytelné, takže je ani nepřevrhnou, když na ně hópnou :) A naučit je to šlo kupodivu docela hladce-nejdří vrstvičku podestýlky všude plus záchůdek ovoněný starou podetýlkou a za pár dní už naostro jen se záchůdkem bez podestýlky- docela mě překvapilo, jak rychle jim to došlo :D Ovšem všude jsou výjimky-jedna samička mi taky čůrá, kde jí napadne.. :?
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
u nás je to jak kdy, samička teda že by chodila na jedno místo se říct nedá. Ta si udělala záchod z domečku, ale sameček chodí na jedno místo i když posledně se mu asi nechtělo slést dolů a pustil to z nejvyšší poličky :D
-
- Bronzový uživatel
Tak se mi to povedlo vcelku rychle, dal jsem do zapíkací misky čerstvý hobliny a trochu je okořenil už pročuranejma... a ujalo se to hned, takže spokojenost :) ale poslední dobou mi ten malej parchantek chodí do rohu klece, je to dřevěná klec,takže nic moc,když tam bude chodit furt. už jsem mu to i vystříkal a vydrhnul savem, aby tam nechodil,ale za pár dní je to tam zas...někdo nějakej tip, jak ho to odnaučit?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Hostinné,VČ kraj
Když byly holky malý,chodily na záchůdek úplně v pohodě.Jak vyrostly,tak je to přestalo asi bavit a čůraly kde je napadlo.Taky mám dřevěnou skříňoklec a vyřešila jsem to tak,že jsem položila na spodek igelitovolátkový ubrus (takový co se používá v závodkách nebo v putykách),na to jsem položila dlažbu a dala stelivo.Jednou týdně stelivo vyměním,jednou za měsíc sesbírám dlažbu a vydrbu ji.Je to v klidu i když se jim občas podaří přimáčkout prdelku na stěnu a trošku ji zaneřádí.Zrovna včera jsem to drhla.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem se snažila naučit na záchod starčí páreček, sameček v poho, ale samička jak kdy.. tak jsem to vyřešila linem na dně a na dělících policích. Když to náhodou nestihnou na záchod, stačí vzít hadr a utřít.
-
- Bronzový uživatel
Ahoj, taky bych rada nase cinci na zachudek naucila,ale pri procitani diskuze jak na to me akorat napada kdyz tedy nejsou na dne piliny a ona se tam vycura nema se to kam vsaknout a ona vtom bude litat a valet se? :shock:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Dadina napsal:Ahoj, taky bych rada nase cinci na zachudek naucila,ale pri procitani diskuze jak na to me akorat napada kdyz tedy nejsou na dne piliny a ona se tam vycura nema se to kam vsaknout a ona vtom bude litat a valet se? :shock:
V podstatě správně :( Ale třeba se to naučí rychle!
Mě se osvědčilo u starší samičky, používat dřevěné pelety a dát je nejdřív po celém dně a pak postupně ubírat. Teď už je máme jenom v rožku a chodí na ně (většinou). Jinak pelety používám proto, že nejsou tak lehké jako piliny, takže se neroznosí po celém dně a dobře sajou, takže vybírám dle potřeby a nesmrdí.