Calcipot
Calcipot
Poradte mi kde seženu tyto vápníkové tablety, popřípadě nějaké jiné. Činčilka má často křeče a paní doktorka ná poradila zkusit toto.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
Re: Calcipot
Pitrýsek.k napsal:Poradte mi kde seženu tyto vápníkové tablety, popřípadě nějaké jiné. Činčilka má často křeče a paní doktorka ná poradila zkusit toto.
V Olomouci se vapnikove tablety primo pro cinci prodavaji v OBI, ale vapnik by mel byt dostani i normalne v lekarne :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Pitrýsek.k napsal:Poradte mi kde seženu tyto vápníkové tablety, popřípadě nějaké jiné. Činčilka má často křeče a paní doktorka ná poradila zkusit toto.
Vapnik na krece?? teda nejsem doktor, ale to slysim prvne. Krece jsou dusledkem maleho pohybu a nedostatku B vitaminu. Pokud jsou to opravdu krece, co ji trapi, zkus obohati stravu o B vitamin.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Sepp napsal:Pitrýsek.k napsal:Poradte mi kde seženu tyto vápníkové tablety, popřípadě nějaké jiné. Činčilka má často křeče a paní doktorka ná poradila zkusit toto.
Vapnik na krece?? teda nejsem doktor, ale to slysim prvne. Krece jsou dusledkem maleho pohybu a nedostatku B vitaminu. Pokud jsou to opravdu krece, co ji trapi, zkus obohati stravu o B vitamin.
křeče z nedostatku vápníku, viz případ samice, po kterém nám zbyl pár týdenní Terry. Měla nedostatek vápníku a zemřela v křečích...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
když má člověk křeče, tak mu chybí hořčík.. ale nevím jestli to mají činči stejně.. :|
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
Denča Bártková napsal:když má člověk křeče, tak mu chybí hořčík.. ale nevím jestli to mají činči stejně.. :|
o tom mi povídej, zjistím, že mi chybí horčík, když mě ze spaní berou kreče do lýtek...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
camilla napsal:o tom mi povídej, zjistím, že mi chybí horčík, když mě ze spaní berou kreče do lýtek...
jo no.. ségru to taky budilo.. nevěděla co s tím, tak šla k doktorce a začala baštit tablety.. a od té doby v poho.. Byla to hrůza, často jí to dohánělo i k slzám.. #-o
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Žďár nad Sázavou
- Kontaktovat uživatele:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš ho koupit normálně v lékarně v tableták a nebo jako sepiovou kost pro ptáky(ale nezapomeń vyndat dráteka nech ji to poloožený) 8)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: olomouc
Sepp napsal:Pitrýsek.k napsal:Poradte mi kde seženu tyto vápníkové tablety, popřípadě nějaké jiné. Činčilka má často křeče a paní doktorka ná poradila zkusit toto.
mě už na to umřel i papoušek, na nedostatek vapniku...rozhodně nepodceňovat!
ja sem cincilce davala tablety calcifit,ale nevim,jestli to k necemu bylo. predtim je mela (krece)tak jednou za rok a potom (mozna proto,ze uz ji bylo 10) je zacala mit casteji, i kdyz jedla ty tablety i omitku;)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
katla napsal:ja sem cincilce davala tablety calcifit,ale nevim,jestli to k necemu bylo. predtim je mela (krece)tak jednou za rok a potom (mozna proto,ze uz ji bylo 10) je zacala mit casteji, i kdyz jedla ty tablety i omitku;)
Calcifit od Vitakraftu dávám taky, ale skoro vůbec ho nežerou :(. Omítku jim nedávám, ale žerou ji pro změnu strašně rády :twisted:.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno-venkov
- Kontaktovat uživatele:
:P když to tak čtu nechce se někdo dát na výrobu omítky :P . proč kupovat drahé tablety které činčilky odmítají žrát :lol: :lol: :lol:
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že se neshodneme v názoru, z čeho vznikají křeče. Prý je to z nedostatku solí, z vápníku bych to také věřila, někde jsem četla zase, že z nedostatku cukru. No musím říct, že při doplňování cukru do těla, moje svalové křeče ustaly.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
No pokud to vemem z lidske stavby /prece jen jsme taky savci/, tak nedostatek vapniku je naskodu kostem a nedostatek B vitaminu ve svalech zpusobuje krece.
I sportovci se "dopuji" Beckem, nebo kvasnicemi, ktery ho obsahuje - je to kvuli tomu, aby se pri zatezi nedostavovali svalove krece...
I sportovci se "dopuji" Beckem, nebo kvasnicemi, ktery ho obsahuje - je to kvuli tomu, aby se pri zatezi nedostavovali svalove krece...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Stačí se podívat a net. Např. tohle se píše v dotazu na svalové křeče:
Samotnej horcik nestaci pri narustu svalove hmoty je nutny vapnik z B-6 maximalni denni davky je 500mg a pokud mate studene nohy tak jeste nasadte kyselinu listovou a zelezo.
Já tomu sice prd rozumím, ale podle toho to vypadá že máte pravdu všichni :lol:. B vitamín, horčík i vápník (akorát hliník se odstěhoval do Humpolce :wink:).
Samotnej horcik nestaci pri narustu svalove hmoty je nutny vapnik z B-6 maximalni denni davky je 500mg a pokud mate studene nohy tak jeste nasadte kyselinu listovou a zelezo.
Já tomu sice prd rozumím, ale podle toho to vypadá že máte pravdu všichni :lol:. B vitamín, horčík i vápník (akorát hliník se odstěhoval do Humpolce :wink:).
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Na ty křeče v lýtkách nejvíce zabírají rozpustné tablety Magnesia. Vím to z vlastní zkušenosti a všem, komu jsem to doporučila si to nemůžou vynachválit. Já je měla každou noc a teď už je to mnohem lepší :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
Tak si přečtěte dotaz křeče v učebnicích medicíny. u státnic to byla jedna z nejhnusnějších otázek - křeče mohou být centrální ( z mozku), periferní (minerály) - a těch minerálů - v podstatě stačí dysbalance - vápníku, chloridů, magnesia , atd.... pak jsou jiné další křeče při různých onemocněních, takže v podstatě jste tu měli pravdu všichni
Vrátit se na “Nemoci a potíže”