Adopcia mládatiek
-
- Bronzový uživatel
Adopcia mládatiek
Ahojte, chcela by som sa spytat aka je mopznost ze samicka adoptuje a dochova cudzie mladatka? Ako treba postupovet v zoznamovani.
Mam dve cerstve matky z ktorych jedna ochorela a pravdepodobne pojde na ATB, takze musim riesit co s malymi. Vedeli by ste mi poradit?
Dakujem
Mam dve cerstve matky z ktorych jedna ochorela a pravdepodobne pojde na ATB, takze musim riesit co s malymi. Vedeli by ste mi poradit?
Dakujem
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Adopcia mládatiek
Záleží kolik mají samice mladých... Když jsem dávala mláďata jednou na adopci, strčili se osvědčené adoptivní mámě do klece po odstavu jejích mláďat a ona je během chvíle přijala a odchovala. Jak se ale samička bude nebo nebude starat se asi úplně přesně nedá říct.
Většinou se nedoporučuje dávat ATB kojícím samicím, ale už párkrát jsem musela řešit ATB u kojící samičky po porodu a mláďata vždy v pohodě a v pořádku. Spíš bych upozornila veta, že má pod sebou mláďata aby vybral nějaká co možná nejméně drastická ATB.
Většinou se nedoporučuje dávat ATB kojícím samicím, ale už párkrát jsem musela řešit ATB u kojící samičky po porodu a mláďata vždy v pohodě a v pořádku. Spíš bych upozornila veta, že má pod sebou mláďata aby vybral nějaká co možná nejméně drastická ATB.
-
- Bronzový uživatel
Ďakujem ,samička dostala ATB a male zatial ostavaju s nou, tak dufam, ze bude vsetko ok.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Co jste dostali za ATB a co léčíte?
-
- Bronzový uživatel
Je to zapal dychacich ciest. Nazov ATB neviem ale veterinar povedal,m ze dal tie co su namenej skolive pre cincilky.
Samicka kycha, tazsie dych a sopli. Nechce moc pit, zere najviac seno, v granuliach sa prehrna..
Samicka kycha, tazsie dych a sopli. Nechce moc pit, zere najviac seno, v granuliach sa prehrna..
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud dostává ATB do tlamičky a ne injekčně, tak jim z nich bývá špatně a hůř baští. Zase když je dostávají injekčně hrozí nekróza... To si člověk nevybere. Zkuste jí přidat něco dobrého do granulek (ovesné vločky, sušené ovoce, bylinky) ať baští aspoň něco a nepřijde o mlíko.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”