jak zařídit klec pro činčí miminko
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
granule a seno by měla mít pořád k dispozici (a vodu taky samozřejmě).. když bude mít hlad, tak se nají.. domeček vystlat můžeš.. ale není to nutné..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Bibione napsal:Denča Bártková napsal:to vůbec nevadí, že máš jídlo a pití dole.. :wink:
Já jen jestli to má mít někde nahoře. zase jsem brala že to bude 3-měsíční a bude se bát tak aby k tomu nemusela moc daleko :-))
A ještě papání má mít celodenně nebo se jí dává nějak třeba ráno a večer a mezitím pořád dostatek sena. Jo a co do domečku mám jí ho vystlat taky senem?
No k jídlu by měla mít snadný přístup. Je jedno zda ze dna nebo z poličky, ale hlavně musí mít pevno pod nohama.
Granule dosypávám a vodu měním, vždy k večeru, tak mezi 17-18, to se akorát probouzí a má hlad. Seno dávám na noc, aby se nějak zabavila a ráno maximálně dostane "nášup".
No nevím jak činčily jiných, ale mě ho z domku akorát vyhrabuje, pokud tedy neprospí celý den po poličkách.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha 10
Klec
tak co na klec říkáte teď - poopravila jsem ji podle Vašich rad tedy spíš doplnila o poličky a domeček dala nahoru aspoň do 1. patra :-))
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... 0476&pos=1
http://fotogalerie.cincila.com/displayi ... 0476&pos=1
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná klec:-))
-
- Bronzový uživatel
Martina Tejnilová napsal:Pěkná klec:-))
Jé moc děkuju to jsi mě potěšila. Dělala jsem ji poprvé pro první činču která si to přimastí zítra vlakem :-)
-
- Stříbrný uživatel
Bibione napsal:Martina Tejnilová napsal:Pěkná klec:-))
Jé moc děkuju to jsi mě potěšila. Dělala jsem ji poprvé pro první činču která si to přimastí zítra vlakem :-)
jj už je to mnoooohem lepší :)
Jinak ad pletivo. Pokud dobře koukám, tak máš tu voliru s většími mezery mezi mřížemi. Zkus je změřit, mělo by to být kolem 20 mm a to mi příjde moc. Ja mám na kleci mezery 14 mm. Zatím tam to pletivo nech a až povyroste a bude mít kolem těch 500g, tak už by se tím nemusela protáhnout, ale bude ji to lákat se tím protáhnout, tak ať si tam něco "nezašprajcuje".
-
- Bronzový uživatel
Sepp napsal:Bibione napsal:Martina Tejnilová napsal:Pěkná klec:-))
jj už je to mnoooohem lepší :)
Jinak ad pletivo. Pokud dobře koukám, tak máš tu voliru s většími mezery mezi mřížemi. Zkus je změřit, mělo by to být kolem 20 mm a to mi příjde moc. Ja mám na kleci mezery 14 mm. Zatím tam to pletivo nech a až povyroste a bude mít kolem těch 500g, tak už by se tím nemusela protáhnout, ale bude ji to lákat se tím protáhnout, tak ať si tam něco "nezašprajcuje".
Tak ta klec má ty 2cm takže to zatím nechám a uvidím a třeba časem koupím jinous menšíma dírama. Ještě se chci zeptat je činčilám k něčemu dobrá sepiová kost? Prodávají ji v činčím obchodě tak nevím jestli je vhodná a k něčemu dobrá?
-
- Stříbrný uživatel
Sepiová kost je pro činčilu zdrojem vápníku, navíc si i na ní obrušuje zuby. V kleci ji můžeš nahradit kouskem Ytongu. Činčily ho moc radi okusuji.
-
- Bronzový uživatel
Tak už ji máme doma broučka. Jmenuje se Eliš¨ka a zatím se nahemovala do domečku, zkoušela okusovat jak domeček tak větvičku když vylezla na chvilku ven a teď spinká. Tak uvidíme večer vložím pak nějaké foto. Je roztomiláááááááá a krásná mám ohromnou radost
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Povazska Bystrica
- Kontaktovat uživatele:
Uz se nemuzu dockat iste je moc roztomila
-
- Stříbrný uživatel
Bibione napsal:Tak už ji máme doma broučka. Jmenuje se Eliš¨ka a zatím se nahemovala do domečku, zkoušela okusovat jak domeček tak větvičku když vylezla na chvilku ven a teď spinká. Tak uvidíme večer vložím pak nějaké foto. Je roztomiláááááááá a krásná mám ohromnou radost
Od koho a co je to za mutaci? Pochlub se.
-
- Bronzový uživatel
Sepp napsal:Bibione napsal:Tak už ji máme doma broučka. Jmenuje se Eliš¨ka a zatím se nahemovala do domečku, zkoušela okusovat jak domeček tak větvičku když vylezla na chvilku ven a teď spinká. Tak uvidíme večer vložím pak nějaké foto. Je roztomiláááááááá a krásná mám ohromnou radost
Od koho a co je to za mutaci? Pochlub se.
Od paní Bukovské a je to standartka hned dávám do galerie fotečky . zatím je skoro pořád zalezlá v domečku ale už byla v písku když jsme byli venku ( podle paciček to je vidět ) a na záchodě i něco málo granulek snědla :-)
-
- Bronzový uživatel
Tak oprava je to standartka ale má taťku taky standart a mamku ww takže poučte mne prosím jestli a jak je to kdyžtak přesně? je to standartka s genem ww? A je super, teď večer už se koupala v písku ale myslela jsem že jí ho tam nechám a ona do něj dělá bobky tak to jí ho vyndáma dám jednou dvakrát denně nebo jak se to dělá? Chtěla jsem aby měla možnost se vykoupat když bude chtít ale když si tam bude kadit tak do toho pak nepoleze že jo?
http://fotogalerie.cincila.com/index.php?cat=10476
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
je moc hezká... fakt moc...
-
- Bronzový uživatel
tuta napsal:je moc hezká... fakt moc...
děkuju my jsme z ní hotový celá rodina pořád ji pozorujeme . Je fakt suprová už se rozkoukává a začíná řádit :-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Bibione napsal:Tak oprava je to standartka ale má taťku taky standart a mamku ww takže poučte mne prosím jestli a jak je to kdyžtak přesně? je to standartka s genem ww? A je super, teď večer už se koupala v písku ale myslela jsem že jí ho tam nechám a ona do něj dělá bobky tak to jí ho vyndáma dám jednou dvakrát denně nebo jak se to dělá? Chtěla jsem aby měla možnost se vykoupat když bude chtít ale když si tam bude kadit tak do toho pak nepoleze že jo?
Ne je to normalni standartka.Takhle to funguje jenom u violetku a safiru, po bilych zadny gen nededi.Myslim, ze to tu bylo nedavno rozebirano.Ale je krasna, takova roztomiloucka. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
peknucka mala cincilka :wink: :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Bibione napsal:teď večer už se koupala v písku ale myslela jsem že jí ho tam nechám a ona do něj dělá bobky tak to jí ho vyndáma dám jednou dvakrát denně nebo jak se to dělá? Chtěla jsem aby měla možnost se vykoupat když bude chtít ale když si tam bude kadit tak do toho pak nepoleze že jo?
klidně jí tam ten písek nechávej.. stačí to potom jenom přesít a je opět bez bobků.. :wink: bobky jim ani nevadí.. ale když ti tam začne čůrat, tak se v tom nebude chtít koupat.. avšak ta moč se promění v pískovou hrudku, kterou můžeš snadno vyndat.. takže taky to není žádný velký problém..
a nebo je řešení, že jí písek poskytneš třeba jenom večer při výběhu nebo ho dáš na chvilku do klece po výběhu.. činčám to stačí.. :wink:
-
- Stříbrný uživatel
hani napsal:Bibione napsal:Tak oprava je to standartka ale má taťku taky standart a mamku ww takže poučte mne prosím jestli a jak je to kdyžtak přesně? je to standartka s genem ww? A je super, teď večer už se koupala v písku ale myslela jsem že jí ho tam nechám a ona do něj dělá bobky tak to jí ho vyndáma dám jednou dvakrát denně nebo jak se to dělá? Chtěla jsem aby měla možnost se vykoupat když bude chtít ale když si tam bude kadit tak do toho pak nepoleze že jo?
Ne je to normalni standartka.Takhle to funguje jenom u violetku a safiru, po bilych zadny gen nededi.Myslim, ze to tu bylo nedavno rozebirano.Ale je krasna, takova roztomiloucka. :lol:
Nejen gen Saphire carrier a Violet carrier (AVT), ale i Touch of Velvet (TOV) ....
A písek ji můžeš dávat denně, nebo obden tak na 15-20 minut, to ji stačí a tolik ti ho nezaneřádí a navíc se na něj /tebe/ bude každý den těšit.
-
- Bronzový uživatel
Sepp napsal:hani napsal:Bibione napsal:Tak oprava je to standartka ale má taťku taky standart a mamku ww takže poučte mne prosím jestli a jak je to kdyžtak přesně? je to standartka s genem ww? A je super, teď večer už se koupala v písku ale myslela jsem že jí ho tam nechám a ona do něj dělá bobky tak to jí ho vyndáma dám jednou dvakrát denně nebo jak se to dělá? Chtěla jsem aby měla možnost se vykoupat když bude chtít ale když si tam bude kadit tak do toho pak nepoleze že jo?
Super tak jo já jí ho dám vždycky večer ať se tam okoupe a pak půjde na výlet po bytě a zase okoupat. Jak moc má činča pít?přijde mi že skoro nepije a nečůrá anebo někam kde o tom nevím :-)) najde si to pití když tam má hubičku a flaška je zvenku? Jinak včera večer prozkoumávala všechno byla už i nahoře na odpočívadle a teď spinká. Zatím nechtěla žádné pamlsky ( dávala jsem jí sušený šípek ) ale to ona se asi ještě bojí a je hotová z té cesty že jo?
Nejen gen Saphire carrier a Violet carrier (AVT), ale i Touch of Velvet (TOV) ....
A písek ji můžeš dávat denně, nebo obden tak na 15-20 minut, to ji stačí a tolik ti ho nezaneřádí a navíc se na něj /tebe/ bude každý den těšit.
Super tak jo já jí ho dám vždycky večer ať se tam okoupe a pak půjde na výlet po bytě a zase okoupat. Jak moc má činča pít?přijde mi že skoro nepije a nečůrá anebo někam kde o tom nevím :-)) najde si to pití když tam má hubičku a flaška je zvenku? Jinak včera večer prozkoumávala všechno byla už i nahoře na odpočívadle a teď spinká. Zatím nechtěla žádné pamlsky ( dávala jsem jí sušený šípek ) ale to ona se asi ještě bojí a je hotová z té cesty že jo? Za jak dlouho se asi tak osmělí? A zvykne si na nás? Bere si pak pamlsky z ruky?
-
- Stříbrný uživatel
Lepší je ji nejprve nechat proběhnout a pak ji dát písek do klece. Neroznese ti písek po celém bytě a zároveň se naučí si spojovat písek s koncem výběhu a nebude problem jí dostat zpět do klece.
Činčila moc vody přes den nevypije. Je zvyklá na "drsnou domovinu". Neznamená to, ale, že nepotřebuje denně vodu. A to, že by nevěděla kde? Neboj moc dobře to ví.
Činčila moc vody přes den nevypije. Je zvyklá na "drsnou domovinu". Neznamená to, ale, že nepotřebuje denně vodu. A to, že by nevěděla kde? Neboj moc dobře to ví.
-
- Bronzový uživatel
Sepp napsal:Lepší je ji nejprve nechat proběhnout a pak ji dát písek do klece. Neroznese ti písek po celém bytě a zároveň se naučí si spojovat písek s koncem výběhu a nebude problem jí dostat zpět do klece.
Pomóóóc ona si čůrá do granulí já myslela že nečůrá ale ona čůrá na okraj misky s granulema co s tím? A jak často čistíte klec? Já jsem dnes posbírala bobky vyměnila část počůraného jonáše a ty granule co si pochc... ale vzápětí vylezla ( zvědavá co tam dělám ) a bobky tam má už zase. Asi nemá smysl čistit každý den nebo jo?
A přijde mi docela velká na to že se narodila se 30.3.07 se mi zdá jako obřík že by asi těma mřížema neprolezla ale riskovat se mi to nechce. Tak tam zatím to pletivo nechávám. A až povyroste tak jí ho sundám. Dnes byla dvakrát venku se napapat seno a granulky a vzala si ode mne jednu vločku.
Někdo tu psal že používá kukuřičnou podestýlku to činči nežerou? Můžu jí dát třeba takovou tu kukuřičnou křupku neslanou je to jen voda a kukuřice?
-
- Stříbrný uživatel
Někdy si činčily do granulí močí, pokud se to naučila od matky, těžko ji to odnaučíš. Zkus ji granule dát do úrovně první poličky.
jj, bobky, už činčile řikám "bobko stroj". Jinak já teď už nemám podestílku, takže každý den bobky z poliček a podlahy krasně smetu a vymetu. Toaletu čistím tak jednou týdně.
To jestli je velká či malá nejlépe poznáš na váze. Osobně činčilu vážím dvakrát do měsíce. První příznaky nemoci jsou úbytek váhy /znatelný, ne par gramů/.
jj, bobky, už činčile řikám "bobko stroj". Jinak já teď už nemám podestílku, takže každý den bobky z poliček a podlahy krasně smetu a vymetu. Toaletu čistím tak jednou týdně.
To jestli je velká či malá nejlépe poznáš na váze. Osobně činčilu vážím dvakrát do měsíce. První příznaky nemoci jsou úbytek váhy /znatelný, ne par gramů/.
-
- Bronzový uživatel
kukuricny krupky NEEEE
kukuricna podestylka je vytvorena rozemletim toho stredu ve kterem se drzi seminka, takze nutricni hodnota temer zadna...
v krupkach je urcite i sul a i kdyby ne, je to proste kukurice a tu by cinci nemely...
kukuricna podestylka je vytvorena rozemletim toho stredu ve kterem se drzi seminka, takze nutricni hodnota temer zadna...
v krupkach je urcite i sul a i kdyby ne, je to proste kukurice a tu by cinci nemely...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Kukuřičná podestýlka je pro činči vhodná, ale mluvilo se o kukuřičné křupce. Co si pod tím představit? Kukuřičný lupínek nebo nějaký chips? Lidské pochutiny bych činčám nedávala.