Žere piliny
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vojkovice
Žere piliny
Hezký den, před nedávnem jsem měla problém s činčilkou. Nevim z jakého důvodu, ale pořád žrala piliny. Pužívám je jako podestýlku. Ptala jsem se veterináře a říkal, že se s tím nikdy nesetkal. A i jedna velmi zkušená chovatelka mi říkala že to nikdy u žádné činčilky nepozorovala. Podestýlám jí teď senem a piliny dávám jen lehce pod seno. Protože seno bohužel moc nesaje. Tak chci vědět jestli jste se s tím někdo setkal. Děkuju za odpovědi :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žere piliny
Já používám hobliny a běžně je holky přeberou a pojedí co jim chutná
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mě vždycky při čištění všichni ochutnají jakoukoli podestýlku:-) hobliny, dřevěné pelety, konopné pazdeří... Myslím že je to normální.
-
- Bronzový uživatel
Při výměně podestýlky mě to moc nepřekvapovalo. Ale problém byl, že ona žrala převážně jen piliny(hobliny). Seno odmítala úplně a granulky jen trošičku. Teď se to už zlepšilo papá normálně. Jen mě tak zajímalo zda se s tím někdo setkal :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Když dám čisté hobliny, tak je činče den, dva koštujou. Nevím co je na tom špatného, vždyt je to dřevo. Hobliny používám už kolik let a nikdy jim z toho nic nebylo.
-
- Bronzový uživatel
Tak jistě, vím že to je dřevo. Kdybych viděla že jen ochutnává, nedělám z toho vědu. Ale činčule se jima přímo krmila. A bylo to více jak dva dny. Asi 14 dní je vyloženě užívala jako hlavní stravu místo granulek.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Bych řekla, že je to prostě normální...
Používám dřevěné pelety a taky je baštěj, když dám čerstvé větve, tak jsou schopný celou tu větev odrbat (objem dřeva je v celku velkej) celou :wink:
Pokud má hafo bobků a je v poho, tak to neřeš :)
Používám dřevěné pelety a taky je baštěj, když dám čerstvé větve, tak jsou schopný celou tu větev odrbat (objem dřeva je v celku velkej) celou :wink:
Pokud má hafo bobků a je v poho, tak to neřeš :)
Vrátit se na “Nemoci a potíže”