Činčila zhubla 130g

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

kimi999
Nový uživatel

Činčila zhubla 130g

Příspěvekod kimi999 » Pá Ún 21, 2014 23:42

Potřeboval bych pomoct, za týden co jsem byl kvůli studiu mimo domov mi činčila zhubla o 130g, mládě z nějakých 510 na 380. Má samostatnou klec (tři patrová), za celou dobu kdy ji mám (dva měsíce) byla vždy v pořádku a po celou dobu měl dostatek vody i krmení. Dneska dostal kousek suchého chleba a chroupe, ale bojím se o něj a nechci riskovat zvláště když musím v pondělí zase do školy. Nevím jestli příčina může být z toho, že je ve stejné místnosti jako dvě další činčily (sameček a samička) a on jako sameček by taky rád k vlastní samičce nebo je přes den rušen a nemůže v klidu spát. Jiné možné důvody mě nenapadli.

Budu všem vděčný za každou radu, popř. za radu kde najdu specializovaného veterináře v Moravskoslezském kraji.

Moc děkuji

Disable adblock

genca
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Činčila zhubla 130g

Příspěvekod genca » So Ún 22, 2014 1:29

No tak 130g je strašně moc, to určitě není jen tak a pochybuju, že by to bylo jen tím, že by chtěl samici. Tak sice samec trochu ubrat může, ale tohle je opravdu hodně...
Podívejte se na seznam veterinářu, je někde tady na fóru, snad tam někoho najdete... Žádné jiné příznaky nemoci nemá?

kimi999
Nový uživatel

Příspěvekod kimi999 » So Ún 22, 2014 8:36

Právě že ne, žere (seno i granule) normálně pije a v noci byl aktivní i když o trochu méně než normálně. Mě prostě napadlo že cítí samici a tak "protestuje" že chce taky :-) protože vše co jsem sledoval je normální. (Průjem jsem taky nezjistil.)

genca
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod genca » So Ún 22, 2014 17:47

Kdyby to bylo 30 a ne 130, tak bych to taky přičetla tomu... Ale tohle je velkej podíl váhy a určitě to běžné není. Zkuste ještě sesbírat bobky na koprolku, jestli nemá třeba tasemnici, ale stejně by tolik za týden asi neubral... Zavolejte si do Brna Dr.Jeklovi - tel. +420 54156 2368 a zeptejte se ho na radu, je největší odborník u nás.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”