Rozárka je na tom zle(v současnosti už dobře)

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Út Dub 11, 2006 20:00

to je skvělá zpráva určitě to dopadne dobře uvidíš Rozárka to jen tak nevzdá

Disable adblock

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Út Dub 11, 2006 22:42

I já se přidávám k šokovaným čtenářům tohoto příspěvku!
Je to hrůza, jak může pár vteřin (nebo dokonece jediná vteřina, ve keré se Rozárce začala šířit infekce) obrátit všechno naše konání a myšlení naruby!!!
Já ze svého života a velmi nedávné minulosti mám na mysli třeba jedinou vteřinu života mé babičky, kdy se jí ucpala cévka v mozku, měla mozkovou mrtvici a úplně všechno je jinak, musí se s tím vyrovnat nejen ona, ale i spousta milujících bytostí kolem ní - a přitom o tom rozhodla jediná vteřina z těch milionů vteřin, které prožila!
A stejně tak u Rozárky nebo u kohokoliv jiného!
Proto přeju Rozárce i vám všem a vašim milovaným, aby těch osudových vteřin bylo co nejméně a ty, které počítáme mezi nešťastné, aby nepřišly vůbec!!!
Rozárko, drž se! :wink:

NIKO

RE

Příspěvekod NIKO » Stř Dub 12, 2006 8:46

Terezka napsal:To NIKO:
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.

Ja len hovorim z osobnych skusenosti, mam na to proste iny pohlad ako som mal pred tym ako mi cincilka ochorela. Vtedy som sa rozhodol, ze skusime liecbu, bohuzial nebola uspesna a priniesla cincilke len dalsie predlzenie trapenia zo zlym koncom. Istotne je kazdy pripad iny a treba postupovat individualne, napisal som len svoj nazor. V kazdom pripade Vaskovi drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.

PS : zamyslam sa nad tym, aky viditelny je rozdielny pristup zien a muzov v tomto fore. Ja nezdielam nazor, ze za kazdu cenu treba zachovat zivot, aj ked jeho kvalita moze byt nizka. Uvedomujem si ze vacsina navstevnikov tohto fora so mnou nazor nezdiela, takze netreba sa k tomu nejako rozpisovat. Dufam, ze som vam moc nepokazil den, ja len tak "nahlas" uvazujem. Predtym ako mi umrela Jessinka som to videl tak ako vacsina z vas, skusenosti moj nazor ale zmenili.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Dub 12, 2006 9:38

Niko, to je v pořádku, i já jen prezentuju svůj názor.
Chce to odvahu, nechat zvířátko odejít, když se trápí. My ženský je slepě milujeme a nechceme nechat odejít. Někdy zvířátka povyšujeme na lidi a zvířecí život je pro nás rovnocenný, jako kdyby to byl člověk. Staráme se o ně jako o vlastní děti, někdy možná i lépe. Jsou to naši přátelé.

Disable adblock

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Re: RE

Příspěvekod Vlasticka » Stř Dub 12, 2006 9:40

NIKO napsal:
Terezka napsal:To NIKO:
Jenže když si vezmeš, že jde jen o jazyk, proč by měla přijít o celý život? Když má někdo někoho rád, bude s ním přeci v lásce, i když bude "trpět" nebo mít život znesnadněn. Nemyslím si, že je vhodné se zvířátka zbavit jen proto, že už nebude zdravé jako dřív. Otázkou je, jak moc trpí. Asi svoje zvířátka příliš miluju na to, že i kdyby trpěla, nenechala bych je utratit, jsem sobecká, uznávám.

Ja len hovorim z osobnych skusenosti, mam na to proste iny pohlad ako som mal pred tym ako mi cincilka ochorela. Vtedy som sa rozhodol, ze skusime liecbu, bohuzial nebola uspesna a priniesla cincilke len dalsie predlzenie trapenia zo zlym koncom. Istotne je kazdy pripad iny a treba postupovat individualne, napisal som len svoj nazor. V kazdom pripade Vaskovi drzim palce, nech vsetko dobre dopadne.

PS : zamyslam sa nad tym, aky viditelny je rozdielny pristup zien a muzov v tomto fore. Ja nezdielam nazor, ze za kazdu cenu treba zachovat zivot, aj ked jeho kvalita moze byt nizka. Uvedomujem si ze vacsina navstevnikov tohto fora so mnou nazor nezdiela, takze netreba sa k tomu nejako rozpisovat. Dufam, ze som vam moc nepokazil den, ja len tak "nahlas" uvazujem. Predtym ako mi umrela Jessinka som to videl tak ako vacsina z vas, skusenosti moj nazor ale zmenili.

Ja bych te chtela podporit. Vim totiz ze musi byt hrozne divat se na umirajici zviratko a uspani mu proste odlehci od bolesti a neprijemnosti. Ja bych se rozhodla podle toho, jak by zraneni nebo onemocneni bylo vazne. Kdyby byla sance mizerna a i pak by byl zivot zviratka treba dost omezen, asi bych ho taky nechala uspat. Pokud by ale byla rozumna nadeje na vyleceni s zadnymi nebo jen mirnymi trvalymi nasledky - ze by se zviratko netrapilo, tak bych ho uspat nenechala.
Kazdopadne drzime vsichni pesticky Rozarce at to zvladne. Cincilky jsou statecne, urcite to jen tak nevzda.

Vaclav
ADMINISTRÁTOR
ADMINISTRÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vaclav » Stř Dub 12, 2006 9:58

Ahoj cincilari,
ted jsem volal panu doktorovi, Rozarka je po zatim uspesne vypadajicim zakroku. Byla odstranena prvni tretina jazyka. Operovali ji dneska rano a uz je vzhuru. Maji ji tam jeste na dva dny na pozorovani. Sestricka ji dokrmuje nejakou kasi a cisti tlamicku. Nasledujici dny rozhodnou, jestli se dokaze prizpusobit a prezije.

Vlasticka
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Olomouc

Příspěvekod Vlasticka » Stř Dub 12, 2006 10:03

Vaclav napsal:Ahoj cincilari,
ted jsem volal panu doktorovi, Rozarka je po zatim uspesne vypadajicim zakroku. Byla odstranena prvni tretina jazyka. Operovali ji dneska rano a uz je vzhuru. Maji ji tam jeste na dva dny na pozorovani. Sestricka ji dokrmuje nejakou kasi a cisti tlamicku. Nasledujici dny rozhodnou, jestli se dokaze prizpusobit a prezije.

Blahopreju!!! Aspon nejaka dobra zprava. Jen tak dal, Rozarka to urcite zvladne!!!!

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Stř Dub 12, 2006 10:07

No to je skvělá zpráva, je to silná holka!
Přeju hodně štěstíčka a co nejméně bolestí a nesnází.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Dub 12, 2006 10:08

Gratuluju, to je dobrá zpráva. Určitě bude Rozárka v pořádku!!!!

Jarka

Příspěvekod Jarka » Stř Dub 12, 2006 10:22

Držím Rozárce všechny palečky.Nevíš jak se jí to vlastně stalo ?
Ahoj Jarka

NIKO

Rozarka

Příspěvekod NIKO » Stř Dub 12, 2006 10:28

Tok to vyzera, ze dnes je vcelku uspesny den, budeme drzat vsetci paluchy :wink: Stastie, ze mas tak blizko kliniku s dobrymi veterinarmi. Nasledovne 3 dni budu rozhodujuce

RE Vlasticka : k tej vete "keby bola sanca mizerna" : mna prave veterinar presvedcil, ze to nie je na uspanie, ze sa to stava a napriklad u psov (vyhreznuti streva) je dobra prognoza i ked som mal uz vtedy opacny nazor, dal mi tym len zbytocne nadeje. Priznavam ale, ze nebol odbornik a asi cincilu videl prvy krat, len v nasom meste cez vikend som obvolal 5 veterinarov, nikto sa tu u nas tomu nevenuje a toto bol jediny clovek ochotny pomoct aj v nedelu vecer. Zasil jej to v narkoze, ale narkoza ju natolko oslabila, ze po dvoch dnoch uhynula.
Naposledy upravil(a) NIKO dne Stř Dub 12, 2006 10:34, celkem upraveno 1 x.

Host

Příspěvekod Host » Stř Dub 12, 2006 10:31

Vašku, to je super!!! Mám velikánskou radost. :lol: Je to první krok, ale moc důležitý. Prvních pár dní po narkóze je těžkých, ale Rozárka je v těch nejlepších rukou... Zvládne to, uvidíš :D

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Stř Dub 12, 2006 10:32

To jsem byla já, píšu z práce, nedá mi to a musím sem nahlížet...

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Stř Dub 12, 2006 14:29

to je super :wink: výborná zpráva to jsem si oddechla že je na tom Rozárka lépe

Maki

Příspěvekod Maki » Stř Dub 12, 2006 15:46

Taky se musím připojit! Mám velkou radost, že to Rozárka zvládá statečně a určitě všichni věříme, že to tak bude až do úplného vyléčení!!!

A ještě bych chtěla říct svůj názor na uspat-neuspat: určitě, bych se snažila udělat pro moje zvířátko maximum a pokud by měl následky, na které by si zvykl a nic ho nebolelo, tak bych ho neuspávala. Ale pokud by měl problémy horší, asi bych na to přistoupila... Taky ho miluju, myslím, že má rovnocený život a právě proto, bych mu nechtěla ubližovat,tím že by trápil... :cry:

catherine
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catherine » Stř Dub 12, 2006 16:08

Je to dobra sprava, a dufam ze rovnako dobru spravu nam prinesies o 3 dni, ze to Rozarka zvlada a dokaze zit aj nadalej bez vaznejsich problemov. Drzim palce, aby sa to podarilo :wink:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Dub 12, 2006 16:19

Teprve dnes jsem se sem dostala a jsem z toho v soku. Co vsechno se tem nasim mazlikum nemuze stat.Mas velke stesti na jednu stranu, tedey spise Rozarka, ze jste z Brna a muzes ji mit v peci na zminovane klinice. MVDr.Hauptman a Jekl jsou velci odbornici, take mam zkusenost a mohu jen vrele doporucit, Mysku tam operovali take a zakrok je velmi dobre proveden, jinam ybch uz nesla. Pokud ji budou operovat oni, mas jistotu velkych odborniku a ze jsi ji nemohl mit v lepsich rukach. Predevsim pouzivaji velmi setrnou inhalacni narkozu, delaji vsechny predoperacni vysetreni jako u lidi, je moznost kvalitni a odborne hospitalizace a pooperacni pece.Take mas jednu vyhodu, kterou jsem ja nemela, ze jsi z Brna a muzes za Rozarkou chodit ji posilovat a byt s ni.Drzim palce.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Dub 12, 2006 16:28

Ja jsem pred nekolika lety resila stejny problem, kdy se v konecne fazi cincilka strasne trapila a odesla. Dodnes ale neni jiste, jestli by se tak stalo, nebyt brutalnejsiho zakroku pri banalni prohlidce tlamicky. Urcite kdybch vedela, ze ji neni pomoci, tak bych pristoupila na uspani, ale to nikdy nevime. Poradila bych se s veterinarem, treba v tom Brne by urcite vedeli, co rikaji a jim bych verila. Urcite bych ale nechala zit i zviratko s nejakym hendykapem, pokud by se netrapilo. Jsou zname i pripady cincil, ktere mely amputovanou jednu nohu a zily, ikdÿz s urcitym omezenim pohybu. Videla jsem cincilu, ktera ochrnula pote, co ji lide vzali v lete ven na slunce a ona dostala behem 5 minut mrtvici a ochrnula, od te doby jse schopna chodit pouze tak, ze se toci dokolecka, ale basti, jinak je rada na svete. tak mi to alespon rekl zajmovy chovatel, ktery se ji ujal a po dohode s veterinarem ji nechal zit, umistil do bezpecne klece kde se nemuze zranit a kde je sama. Takze je to dost irelevantni.

Jaul
Bronzový uživatel
Bronzový uživatel
Místo/Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jaul » Stř Dub 12, 2006 20:24

Taky se sem dostavam az dnes a cetla jsem to s velkym busenim srdce a slzama v ocich.. nesnesu jen pomysleni, ze by nejakymu zviratku neco bylo, ze by ho neco bolelo a kdyz si predstavim, co Vasek videl.. ja bych sebou asi rizla! Chudinka mala, me to boli za ni. Preju brzke uzdraveni, urcite bude v poradku, budeme na ni myslet, ju? :wink:

Vaclav
ADMINISTRÁTOR
ADMINISTRÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vaclav » Čt Dub 13, 2006 11:27

Ahoj vsichni,
dneska jsem se byl na Rozarku kouknout a vypadala lip, nez jsem cekal. Byla akorat trochu vystrasena a mela ulepeny kozisek.
Jazyk se ji pry hoji dobre uz se snazi i jist, ale nejde ji to.
Pokousala a pocurala sestricku. Pry tam z ni maji vsichni respekt. Sily ma tedy dost, coz je dobre znameni. Na vikend si ji uz vezmu domu. Snad bude vsechno probihat dobre.
Kdyz jsem odchazel, divala se na me dost vrazednym pohledem, tak doufam, ze az se uzdravi, ze nebude agresivni. :D

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Dub 13, 2006 11:39

To jsou skvělé zprávy!
Rozárka je bojovnice :) a určitě to zvládne. Krizové situace zesilují pouto mezi člověkem a zvířátkem, tak třeba k tobě přilne ještě víc.
Přeju jí hodně štěstíčka a hodně sil do dalšího uzdravování!

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod camilla » Čt Dub 13, 2006 12:02

Vašku, to je senzační zpráva :!: :P
Pozdravujeme Rozárku :!: :!: :!: Camilla, Amálka, Chico, Casy, Lucky, Nio a Kikina. A taky Bean A Jessie ... :wink:

Jarka

Příspěvekod Jarka » Čt Dub 13, 2006 12:25

Vašku to jsou dobré zprávy, ona bude Rozárka na Tebe asi naštvaná, ale uvidíš, že ji to přejde. :)
Když jsme byli před nedávnem s Terinkou jenom na prohlídce, zdá se mi hubená, tak s námi nemluvila asi 3 týdny a nepomohly ani pamlsky, když je naštvaná tak zahodí i křížalu a počůraná jsem často.
Hlavně aby mohla příjímat potravu.
ahoj Jarka

Maru
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Mrač 178

Příspěvekod Maru » Čt Dub 13, 2006 13:13

Vašku to je skvělá zpráva. Budeme i nadále držet pacičky a budem na Rozárku myslet. ať je to co nejdřív v pohodě :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”