Nechce jíst, kýchá

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Kvě 17, 2006 18:01

To, že po nás čůrá je normální, to umíme už od malinka, ale teď se naučila něco lepšího. Asi má nějakej speciální zaměřovač, kterým se trefí kam se jí zachce. Třeba přímo do oka nebo do pusy (jako včera), jsme prostě ŠIKULKA :shock:
Pořád jí dokrmujeme kaší a až bude něco nového, tak dáme hned vědět.

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Kvě 17, 2006 18:19

Tak to mate povyrazeni:-), ale zase na druhou stranu je videt, ze uz ma naladu na rostarny, tak to bude jen lepsi.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Kvě 31, 2006 14:41

Ahojky,Myšutce se nepřitížilo,ale ani nepřilepšilo.Je na tom pořád stejně.Sama papá velmi málo,tak jí musíme pořád dokrmovat ze stříkačky.Je stále hubená,ale poslední dobou už nemá tak rozslzené očko.Každé ráno jí pícháme ten inzulín a to je na celé věci to nejhorší.NEJDE NÁM TO! :shock: Strašně dlouho nám trvá,než se trefíme a už párkrát se nám podařilo,ohnout o ní jehlu. :oops: Nemá žádné chloupky kolem tlamičky a zespodu na krku.To je asi tím,jak jí pořád mordujeme.Nevíme jestli jí ty chloupky časem dorostou.Snad ano.Brání se před námi čůrací metodou a vipadá při tom asi takhle :twisted: :roll:
Když jsme jí přivezli do Brna,tak měla hrozne potrhalé plíce a chraplala.Nasadili jí na to antibiotika a po týdnu nám řekli,že se ty plíce zlepšily.Ale ještě pořád šlišíme jak trhavě dýchá.Na kontrolu by jsme měli jet v červenci.Máme jí velmi moc rádi a uděláme přo ní cokoli na světě jen,abychom jí neztratili.Musíme být všichni stateční a vytrvalí.Pá.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Stř Kvě 31, 2006 17:45

Tak drzim palecky, protoze jste pro ni udelali a delate maximum.
Co poradili s temi koreny prorustajicimi? hadam, ze s tim se asi nic moc delat neda, mozna pouze kdyby to delalo problem, tak snad vytrhnout radeji ty zuby, pokud jsou jen dva.

Disable adblock

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Kvě 31, 2006 18:23

Máš pravdu,s těmi kořeny se nic dělat nedá. :( Vytrhnout by asi šli,ale nevím,jestli by místo nich vyrostly nové.Činčila je hlodavec a bez zubů by asi dlouho nepřežila.Snad toto není důvod,proč nám nepapá. :oops:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Črv 01, 2006 11:54

No muze to byt ten duvod, ze ji to boli a tlaci na ty slzne kanalky. Co vam v tom Brne rekli dle rentgenu, ze ji to dela ten problem, nebo muze pri basteni?Pokud by se jednalo jen o dva zuby, ty by snad vytrhnout sly a jist by pak mohla, porad asi lepsi, nez kdyz ji to bude delat problem a bolet a zanet. Je to stejne s tema korenama,jako u lidi.Poradte se s nima radeji, co s tim, ponevadz sama jist musi, krmit ji porad donekonecna nemuzete a uz jen proto, ze hrozi prerustani zubu a vroubku na stolickach.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Čt Črv 01, 2006 15:40

Nevyvrátil mi to,že stolicky nejsou důvodem hladovění,ale větší váhu pokládal na tu cukrovku.Já si přesto myslím,že je to těmi zuby.S tím souvisí mokrá očka,kýchání a dusení při jídle.Řekl nám,že kdyby to bylo opravdu temi stoličkami,tak jí není pomoci.Asi s tím vážně nejde nic dělat.Kéž kdyby šly vytrhnout a dát místo nich umělé,ale nevím,kdo by to chtěl v tak malé tlamičce uskutečnit. :? Pá

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Črv 01, 2006 19:22

Nekde jsem prave cetla, ze u jedne cincilky to snad resily vytrzenim jednoho zubu, ale mela ten puvodni zkazeny. Zkus se jich zeptat, maji tam perfektni vybaveni i co se tyce stomatologie, jestli by to doporucili, ale zda se mi to pro ni po tom vsem dost riskantni zasah.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Čt Črv 22, 2006 17:03

Ahoj poraďte mi prosím :!: :!: :!: Dneska jsme si přivezli ze zvěráku deseti-týdenního chlapecka Zipíčka a má hrozně měkké bobečky a docela dost zapáchají. :?: :?: :!: :!: nevím co mu mám dát k jídlu a ba naopak,co mu nesmím dát.Prosím,poraďte mi co nejrychleji.Děkuji.

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Čt Črv 22, 2006 17:05

Eva Darebná napsal:Ahoj poraďte mi prosím :!: :!: :!: Dneska jsme si přivezli ze zvěráku deseti-týdenního chlapecka Zipíčka a má hrozně měkké bobečky a docela dost zapáchají. :?: :?: :!: :!: nevím co mu mám dát k jídlu a ba naopak,co mu nesmím dát.Prosím,poraďte mi co nejrychleji.Děkuji.

Krmit len senom a vodou po dobu 3 dni.Sem tam pridat za pol lyzicky ovsenych vlociek.Drz ho oddelene od ostatnych zvierat.Doporucujem 4 tyzdennu karantenu a prisnu hygienu aby sa tie ostatne cincily nenakazili.Mozes mu dat susenu boruvku ak mas. :wink:

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Čt Črv 22, 2006 17:13

Moc děkuji za velmi rychlou odpověď.Určitě tak hned učiním.Teď jsem si v knížce přečetla,že na to pomáhá heřmánkový nebo fenyklový čaj,tak mu ho dám vychlazený do napájítka.Doufám,že to pomůže.Pá.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Črv 22, 2006 17:38

Urcite ale nech Evi udelat tomu novymu koprologii, ponevadz to muze byt take parazitama, obzvlast, jestli bobany zapachaji a pokud je ze zveraku, tak by to bylo i hodne pravdepodobne.Tu susenou boruvku klidne dve denne,ale musis ji koupit jako caj v bioprodejne v papirovem pytliku, ne ty zhypermarketu, ikdyz je prodavaji jako susene, ale jsou konzervovane v oleji, na to bacha, precti si to, to by bylo osudne.
Pokud se potvrdi koprolkou, ze je to parazitama, tak bude nutno ho prelecit a sla bych jim to tam rict potom, mela bys mit i narok na slevu, ale hlavne, aby si nechali prelecit zvirata tam, muze to mit od kraliku, morcat, osmaku. Take to muze byt bakterialniho puvodu a to pomuzou pouze injekcne antibiotika, ale cincili musi mit nejake specialni kvuli jejich mikroflore. To by Ti poradili v Brne, staci tam zavolat a pichnout uz mu to muzou tady.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Srp 30, 2006 15:42

Ahojky,tak vám nesu nové zprávy o Myšutce.Po dohodě se veterinářem jsme začali naší princezně píchat inzulín ob den.Papá už sama a trošku přibrala.Ale začala nám zase funět a pšíkat.Nevíme jestli je to tím,že každý den přestala dostávat inzulín,nebo jestli je nachlazená.Dneska v noci mi nahnala strach častým kňučením a pískáním.Vždycky jsem vstala a šla se na ní podívat a byla v pohodě.
Zítra s ní jedeme do Brna,tak jí držte prosím palečky a myslete na ní.Bude to pro ní moc těžké.Musí jí tam vzít krev,aby zjistili,jestli se to zlepšilo a co s ní dál.Zítra napíšu,jak to dopadlo. :( Už teď jsme z toho nanervy.Děkujeme.

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Stř Srp 30, 2006 15:55

Myšutka to určitě zvládne a bude v pořádku. Držíme palce!!!! :wink:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Stř Srp 30, 2006 16:07

Taky budeme držet všechny prstíky (a doufám že kvůli tomu nespadneme z poličky :lol:).

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Stř Srp 30, 2006 16:30

Moc Vám všem děkujeme za podporu.Zítra jí bude třeba.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Čt Srp 31, 2006 16:55

Tak už to máme za sebou.Cesta byla velmi dlouhá,ale maličká je ještě statečnější 8) Hladina cukru v krvi se výrazně zlepšila a biochemické testy jsou také v pořádku.Vážíme už 460g z pouhých 400g.Inzulín musíme stále píchat a další kontrola nás čeká zhruba za 8 týdnů.Ještě jednou moc děkujeme za podporu,moc nám pomohla :wink:

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Srp 31, 2006 17:00

Doufám že teď to bude jen a jen lepší 8).

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Pá Zář 01, 2006 8:31

skvělá zpráva :wink:

camilla
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
Kontaktovat uživatele: