"štěkání" činčilky
-
- Nový uživatel
"štěkání" činčilky
Rád bych se zeptal co si mám myslet o našem činčilákovi. Je to poměrně mlaďoch, má 7 měsíců, a poslední dobou je čím dál tím přítulnější. Jedna z věcí co nás celkem dostala je ale jeho noční "štěkání". Je to vždy mezi půlnocí a 2. ranní a vypadá to jako něco mezi štěkánáním a pískotem. Nevíme co si máme o tom myslet. Myslel jsem si, jestli třeba nevyžaduje pozornost, ale když přijdu ke kleci, tak je zalezlý v trubce a ani neškemrá, že by chtěl jít ven. Chvilku na něho vždy mluvím a když jsem u něj tak je zticha. Jak zjistí, že je sám tak zas párkrát zaštěká a nakonec se vrhne na noční "úklid" klece. Nevím, nechybí mu něco?
Díky za odpověď.
Díky za odpověď.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: "štěkání" činčilky
No, těžko říct, koukni tady:
http://www.cincilavdome.wz.cz/Zvuky.html :)
http://www.cincilavdome.wz.cz/Zvuky.html :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
to nám dělají pravidelně :) težko říct,proč začnou tak ječet v noci,přes den to dělají i ze spánku,asi se jim něco zdá. Muže něco slyšet,co nezná a bojí se. Třeba nemužem nechat návštěvu spát v obýváku, to je sbor pískání všech celou noc,že tam jsou prostě vetřelci :D A nic je neutiší,to je to nejhorší. U Miunky nám pomohla malá lampička ji rozsvitit u klece a byl na chvili klid.
-
- Zlatý uživatel
Vetsinou tak reaguji timto na stres nejaky, ktery ani my nemusime zaznamenat.Maji vyvinuty dobre sluch, staci nejaky neobvykly, nahly, hlavne kdyz spi, nebo jakakoliv zmena doma.
-
- Nový uživatel
Prosím o radu
Dobrý den, všechny srdečně zdravím. Právě sem se stal jedním z vás :wink: a zároveň vás prosím o radu. Máme s přítelkyní činčiláčka Jerryho, je 6 měsícu starý a zatím je vše v naprostém pořádku, párkrát (většinou když spinká) začne s ničeho nic vydávat takové pískání, nevím jak bych vám to přesňě popsal, tak se chci zeptat, jestli se s tím někdo z vás už setkal. Napadlo mně, jestli se mu třeba něco nezdá nebo tak.... :wink: díky za odpovědi Víťa Ondříšek
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
Zdravím,
mám taky jeden dotaz ohledně zvuků... Když je v noci Pepé puštěný, tak někdy začne vydávat podobné zvuky, jako na tomto videu, ale mnohem kratší... http://www.youtube.com/watch?v=mK3O4H_P ... playnext=2
A pak dělá zvuky jako slepice.... takové "kvóóóókvokvok". Co to znamená???
mám taky jeden dotaz ohledně zvuků... Když je v noci Pepé puštěný, tak někdy začne vydávat podobné zvuky, jako na tomto videu, ale mnohem kratší... http://www.youtube.com/watch?v=mK3O4H_P ... playnext=2
A pak dělá zvuky jako slepice.... takové "kvóóóókvokvok". Co to znamená???
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je zvuk přátelství a vábení :)
Pokud je sám, tak tě volá, volá na někoho, kdo mu odpoví, ujišťuje se, zda tam je sám nebo ne :)
Pokud je sám, tak tě volá, volá na někoho, kdo mu odpoví, ujišťuje se, zda tam je sám nebo ne :)
-
- Zlatý uživatel
to nám dělají když si povídají a volají se :) to kvokani děla naš sameček když ma chuť na holky, že běha po místnosti jako pominutej a kvoka,že ho musim zastavit nohou,aby se z toho běhaní dokola nezblaznil :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Opava
Jestli mě tím volá, tak mu to vychází, protože skoro vždy za ním přijdu... třeba i ve tři ráno, jako dneska. Asi proto mě má radši, než přítelkyni, která spí jako zabitá a v noci si s ním nehraje :lol:
-
- Zlatý uživatel
:lol: :lol: :lol: ani mě nehne za nima vstavat v noci :lol: ještě by si na to zvykli.. Já za nima vstanu tak max. když už nemužu vydržet jejich lomcování o pletivo,tak je okřiknu,zakryju dekou a polštařema, nacpu jim do pusy křižalku a jdu si lehnout :lol: občas pomuže jen že zakřičim z ložnice ticho tam,nebo na vas vletim :D někdy to jsou strašny noci kdy furt pískaj nebo dělaj rámus.
-
- Nový uživatel
Re: Prosím o radu
Zdravím :) Moje činčilka to taky dělá (hlavně když spí), někdy činčila vydává takové zvuky, když jí něco bolí, ale když píšete že je vše v pořádku tak asi je :) Ta moje občas začne i když je vzhůru a asi se tím dožaduje pozornosti, protože jak si s ní začnu hrát je hned zticha :D
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu
:lol: :lol: jojo, ale stačí se jim ozvat a je to v pohodě :)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, u nás činče taky občas štěkají. Většinou když si prdnout , tak hned po tom začnou štěkat. Budto je to ze stresu a nebo ze sušených jablek, proto je dostávají občas.
A to kvokání dělají naše činče skoro každý den, Ťapka je zalezla pod klecí, tak Madla začne kvokat, protože ji nikde nevidí. Po chvilce kvokání Ťapka vyleze ven. :))
A to kvokání dělají naše činče skoro každý den, Ťapka je zalezla pod klecí, tak Madla začne kvokat, protože ji nikde nevidí. Po chvilce kvokání Ťapka vyleze ven. :))
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
"Kvokání" u nás znamená "jsem sám, kde jste kdo, nelíbí se mi to" , většinou se při tomto zvuku objeví další činča - rodič, sourozenec a je klid.
Štěkání - varování - ruce pryč, nedělej to, nebo rafnu (Carbo štěká, když mu sáhnem na záda, když je v kleci)
Houkání - když je něco ruší nebo se jim něco zdá nebo je nebezpečí (Klece máme v chodbě, blízko pokoj, kde doučuji, takže mluvím, když chtějí spát. Pravidelně mě Sněhurka nebo Kuba takto vynadají =) ). Stejné houkání vydával Carbo, když dceři utekl z klece králík a hopsal jim kolem klecí a Carbo se zřejmě bál. A stejně houkal Fousek, když přišel ke kleci někdo cizí a on se bál, protože věděl, že takto mu předtím odnesli mládě, které šlo do nového domova.
Štěkání - varování - ruce pryč, nedělej to, nebo rafnu (Carbo štěká, když mu sáhnem na záda, když je v kleci)
Houkání - když je něco ruší nebo se jim něco zdá nebo je nebezpečí (Klece máme v chodbě, blízko pokoj, kde doučuji, takže mluvím, když chtějí spát. Pravidelně mě Sněhurka nebo Kuba takto vynadají =) ). Stejné houkání vydával Carbo, když dceři utekl z klece králík a hopsal jim kolem klecí a Carbo se zřejmě bál. A stejně houkal Fousek, když přišel ke kleci někdo cizí a on se bál, protože věděl, že takto mu předtím odnesli mládě, které šlo do nového domova.