mokré tapičky
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Šenov
- Kontaktovat uživatele:
mokré tapičky
Zdravím,
mám menší problém s činčilákem, v poslední době jsem si všimla, že má stále mokré tlapky, furt si s nima utirá pusu, asi mu stále tečou sliny, ale žere normálně, nevíte co s tím???? děkuji za odpověď
mám menší problém s činčilákem, v poslední době jsem si všimla, že má stále mokré tlapky, furt si s nima utirá pusu, asi mu stále tečou sliny, ale žere normálně, nevíte co s tím???? děkuji za odpověď
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Může jít o problém se zuby. Jep otřeba ho vzít na prohlídku k veterináři, který tomu rozumí. Od kuď jsi?
Nejlepší by bylo, pokud můžeš, s ním zajet sem: http://www.veterina-info.cz/ordinace-v- ... -1105.html
K Jeklovi nebo Hauptmanovi.
Nejlepší by bylo, pokud můžeš, s ním zajet sem: http://www.veterina-info.cz/ordinace-v- ... -1105.html
K Jeklovi nebo Hauptmanovi.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem s ním jela k nám na veterinu, zatím jsem s nima byla spokojena, pan Vrána studoval s Jeklem v Brně,vyšetřila ho sice jeho manželka, ale snad to není nic vážného, kontrolovala mu tlamičku, a má krvavější dásna, dostal ATB, do napaječky. ve čtvrtek kontrola. Nevím z čeho má ty krvavé dásna, žere normálně, tak nevím kde by se poranil.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Byl by potřeba aspoň udělat RTG k vyloučení přerůstání kořenů a stoliček. Teprve pak nasazovat ATB, ne vždy je činčilka v pohodě snese.
Dáseň může být nateklá i z tohohle. Nebo tam může mít něco vraženého a dokud se to nedostane ven, bude to hnisat dál.
Tak snad to bude v pořádku, držím palce. Ale pokud se ti něco nebude zdát, vem ho do Brna. Hlídej váhu, zda papá a zda nedrobí granule.
Dáseň může být nateklá i z tohohle. Nebo tam může mít něco vraženého a dokud se to nedostane ven, bude to hnisat dál.
Tak snad to bude v pořádku, držím palce. Ale pokud se ti něco nebude zdát, vem ho do Brna. Hlídej váhu, zda papá a zda nedrobí granule.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji, vše budu hlídat, snad to nebude nic vážného, kdyžtak zkusím aspon zavolat do Brna, jelikož jsem z Ostravy:(
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych se prosim chtěla zeptat, jak to broušení zubu probíhá, jestli s tím teda ten můj činčilák má problémy??, děkuji za odpověď
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
S tímhle zkušenosti nemám. Zkus si, než ti někdo odpoví, projít i starší témata v této sekci. Problémy se zuby jsou dost časté a probíralo se to tu hodně.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nečetla jsem celé téma, ale odpovím na to broušení. Zákrok se dělá v pokud možno v inhalační narkóze, i zkracování hlodáků, nikdy kleštěma. Zákrok trvá kolem 15 minut, pak je myška hned vzhůru. Doktor by měl dát metacam nebo podobný druh léku proti bolesti. Poté se případně musí dokrmovat, pokud myška sama nejí. Jíst je důležité.
-
- Zlatý uživatel
Ac nerada, musim sem vstoupit do diskuse vyjimecne, nebt jsem Ti posilala nahore sz-soukromou zpravu, tak si ji precti, je k danemu problemu.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za odpovědi, hned zítra budu volat panu Jeklovi domluvit se s ním, přece jenom je to dálka, tady si s tím bohužel nikdo neví rady.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Vás, tak jsem volala Jeklovi, a řikal, že mám hlídat váhu, a popřipadě dokrmovat jelikož máme přijet až v útery, což je ještě 6 dni :-/, jinak nic víc.
Jde vidět že činčilák papat chce, ale asi už ho to trošku bolí, nechci aby mi zhubnul, tak prosím poraďte čím ho mám popř. dokrmovat ?
Jde vidět že činčilák papat chce, ale asi už ho to trošku bolí, nechci aby mi zhubnul, tak prosím poraďte čím ho mám popř. dokrmovat ?
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
bolí...
Jestli máš poblíž veterinu, zkus se domluvit - já pokud Amy bolela tlamička, tk jsem dávala Malovex nebo jak se to jmenuje, jsou to takové bílé husté kapky proti bolesti, je to sladké Amy vylízala ze lžičky, nebylo potřeba násilí. Prosím aby mne někdo z webu opravil pro přesný název nebo Ti na veterině, když řekneš o co jde, poradí, prodají a řeknou dávkování. Je to jenom po tu dobu než pojedete na kliniku. Jinak při broušení zubů činčilku šetrně uspí, po broušení se může stát, že nebude žrát, potom je namístě dokrmování, kapičky proti bolesti, ale většinou za 3-4 dny žere sama. My jsme byli myslím 14 dní v Praze, tři dny nežrala granule, ale kousala sušenou pampelišku, teď má bobky krásné, ráno má úplnou výstavu na poličce a zase futruje jako o život. Určitě to zvládnete a jestli je problém zubů, je to potřeba řešit, u rtg se může pijiít i na něco jiného ( tříska v tlamičce ), neboj, budete v pohodě :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
kuchink napsal:Zdravím Vás, tak jsem volala Jeklovi, a řikal, že mám hlídat váhu, a popřipadě dokrmovat jelikož máme přijet až v útery, což je ještě 6 dni :-/, jinak nic víc.
Na dokrm je nejlepší Rodicare Instant (prášek, který se smíchá s teplou vodou, činčilce se pak dává přímo do tlamičky - o dokrmování je tu podrobně psáno jinde, ale klidně to napíšu, zkušenosti mám bohaté). Také se dají rozmočit granule, to u nás neklapalo. Moc držím palce. Jo a na bolest dávám Meloxivet.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsme byli na veterine v ostravě, tam mu udělaji ten zákrok, půjde na RTG. a pak na zákrok, zvážili ho, změřili teplotu, podivali do pusinky, dostal Rodicare na dokrm, tedka jak lítáme po těch veterinách tak mi moc nechce papat z toho stresu zřejmě.
-
- Stříbrný uživatel
po zákroku
no samozřejmě je tam část stresu a hlavně bolest. Máš ten Maloxivet nebo něco na ten způsob. Já jsem po prvníml zákroku krmila stříkačkou, po druhém mi baštila ze lžičky ten rodicare, ale musíš krmit, zabalit činčilce packy, dát si ji na kin a krmit, musíš do ní něco dostat, počítej, že to bude boj, ale je to potřeba. Po 3 - 4 dnech by se ti měla malinko rozbaštit - dávala jsem sušený list pampelišky, taky podporuje chuť. Držíme ti palce a hlavně činčilce :wink: ať se brzy zvetí, baští a má radost ze života :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Děkujeme za podporu, činčilka mi papa ze střikačky z klece, jakmile vidi střikačku tak sám papa, naštěsti, dávám mu RodioCare s trochou osmizrné kaše a trošku hroznového cukru jsem tam dala, snad vše dobře dopadne, a činčilka bude mít po bolesti a trápeni s těmi prokletými zubisky. Zatím se držíme na váze 620 g.
-
- Stříbrný uživatel
po broušení
tak to jsem moc ráda. Já mám problém s činčilkou, asi to je doživotní, na zadních stoličkách se jí dělají háčky. Po dvou korekcích se zdálo, že je vše na dobré cestě, překvapivě se zlepšilo postavení všech až na ty háčky, ty se budou dělat asi vždycky :evil: Tak ať je tvá činčilka v pořádku :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Snad se z toho dostane, hlavně aby mi brzo papal, pak se ozvu jak jsme dopadli :)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme po zákroku, činčilku už mám doma, hned se vrhnul na seno, jestli má někdo z okolí Ostravy problémy s činčilkou at si určitě zajde na kliniku do Ostravy k panu Raškovi, jsou tam super doktoři, vše vysvětli a určitě rozumí, činčilákovi udělali RTG vše mi vysvětlili, dostal něco na bolest, a ATB na to prořízle dásno. Spolupracují s Jeklem.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
pošli mi prosím kontakt na kliniku a adresu, dám je do osvědčených veterinářů ;-) Jinak přeju at vše dobře dopadne :-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Jojo tam jsou skvělí taky tam chodíme a nás vždycky ošetřovala doktorka Kokešová ta je super specializuje se přímo na činči a pan Raška byl u jednoho zákroku taky :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
JJ ta je taky super, ta mi vše vysvětlovala, je dobře, že už se to pomaličku rozrustá ty kliniky kde rozumí činčilkám.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Hlavně ať se pěkně rozpapá a je dobře to je hlavní když dokážou pomoct a jsou tak milí a ochotní :lol:
-
- Nový uživatel
Mam úplně stejný problém - mokré tlapičky i krk a pořád si mne tlamičku. Jsem z Prahy - máte někdo tip na dobrého veterináře i tady, popřípadě, aby bylo možné tam zítra (v sobotu) zajít?
Vrátit se na “Nemoci a potíže”