Nechce jíst, kýchá

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Čt Dub 27, 2006 17:22

Kde bychom mohli koupit ty speciální granule White mollen a Country Line? Nevíme kde je sehnat a na internetu jsme je taky nenašli. Děkujeme :cry:

Disable adblock

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Čt Dub 27, 2006 19:01

já je vždycky kupovala v Praze, maj je tam v Pet Centrech.. jak je to u tebe nevím, prostě projdi zverimexy... ale poslední dobou je nemůžu sehnat, prý nějak stávkuje dodavatel, a zásoby už mám jen tak na týden :( :(.. a není to white molen a Country line ale jsou to jedny granule - Country (dřív se jmenovaly Country Line) od firmy Witte molen... :wink: jsou v takovým velkým zeleným pytlíku...

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 14:00

Jo, je to tak. Ja je kupuju take ve zveraku, ale musela jsem se s majitelkou domluvit, aby je objednavala. Zkus to v nejakem rozumnem zverimexu se s nima domluvit, co vim, tak je myslim zavazi firma Askino, tak se zkus podivat na Internetu.
Jinak skvele a zdrave granule jsou take VItacraft Pellets, Biosta-Chin universal, Tukan, Apetit-Ch. Pokud krmite nekdo Vitacraftem, nebo apetitem-Ch, chce to michat jeste s nejakyma granulema zde uvedenyma, ponevadz tyto dve znacky jsou sice zdrave vzhledem k minimalnimu obsahu tuku, ale neobsahuji nektere jine mineraly a vitaminy, nebo jsou na ne chudsi.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 14:04

Evi, uz vam rekli, jak a jestli budou a je resitelne nejak ten problem s temi koreny zubu?Mate uz Mysutku doma?Hlavne si od nich vem kopie tech rentgenu zubu, me je poslaly na mail, muzou se Ti dobudoucna hodit. A hlavne, jestli mate doma jeste samecka a chteli jste mladata, tak ji bohuzel nenechavej zabreznout, nemela by nikdy mit mladata, vzhledem k velke pravdepodobnosti geneticke vady zubu, coz by dal predavala mladatum.

Disable adblock

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Pá Dub 28, 2006 14:30

Myšutku doma ještě nemáme a nevíme kdy jí budeme mít. Dnes jsme volali doktorovi a ten říkal, že to není dobré, sama nepapá, je smutná a stále dělá neviditelnou (což se ani nedivíme). O těch zubech nic neříkal. Budeme tam volat každý den jak se náš brouček má. Bojíme se, že se o víkendu o ní dostatečně nepostarají. Doktoři tam nejsou a ten kdo tam bude místo něj se na ní může klidně vyprdnout. Máme o ní strach a chybí nám. :cry:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 14:36

Ne, neboj Evi, Mysku tam byla take pres vikend a postarano o nibylo, staraji se setricky. Mozna by ses mela doktora zeptat, jestli tam musi byt a jestli by jste to s ni nezvladali doma sami, pokud ma naordinovanou nejakou dietu pocitam a leky? Samozrejme, ze ve stresu je, jako byla Myska a tam jsem po domluve s doktorem rozhodla radeji pro ni zajet a rekonvalescenci s vyndanim stehu nasledne abolvovat u nas.Pokud byste zvladali lecbu a krmeni doma, tak si ji mozna muzete vzit domu. Kdybych vedela, ze tam pojedete, cetla jsem to az dyl, tak bych Ti poradila, abys ji tam vzala nejakeho plysaka, nebo neco z domova, na co je zvykla, nejakou boudicku, ci neco, co pachove pozna. Co se pece ale tyce, tak se opravdu pres vikend neboj, doktor by ji tam nedrzel bezduvodne, kdyby to nebylo opravdu potreba. Budu na ni moc myslet.Skoda, ze to nemate bliz a nemuzete se na ni jet podivat alespon, jako mel moznost Vasek na Rozarku.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Dub 28, 2006 14:38

Zeptej se i doktora, ktere granule Ti pro ni doporucuje vzhledem k mozne diete a problemu s cukrovkou. To by ten White- Mollen asi moc dobry nebyl, jsou tam sipky drcene, stebla vojtesky, tu teda vyhazuji a nejake obilniny, karotkove granule apod.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » So Dub 29, 2006 7:25

Ahojte, nenašel by se mezi vámi činčiláky nějaký hodný človíček, který bydlí blízko veterinární univerzity v Brně, a který by byl tak obětavý a šel se podívat na naší MYŠUTKU??? Jsme zoufalí a nevíme jak se má a jak vypadá chudinka. Moc děkujeme :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » So Dub 29, 2006 10:33

Ahoj,zítra ti tam zajdu! Úplně blízko to nemám, ale tramvají jsem tam za 20 minut. Napiš mi,kdy jste ji tam nechávali a na jakého majitele se mám odvolat, že mně posílá mrknout na svoji činču. Jinak by mně třeba nechtěli k ní pustit a říct, jak jí je...Aspoň taky zkontroluju, jestli tam i v neděli bývají doktoři, ať můžeš klidněji spát...
Pošli mi své iniciály třeba do soukromé zprávy. :wink:

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » So Dub 29, 2006 22:51

Tak se tam sejdeme asi s Lilianou...

Jinak Evi, White mollen Country line jsem viděla ve zverimexu Pet center v Carrefouru v Kr.poli za 94 Kč 800 g nebo tak nějak je ta gramáž...Je to velký zelený pytel. I když já jsem svou Ebuli-kebuli přeučila na Biosta Chin, protože do Carrefouru se jen tak nedostanu a v mém oblíbeném Zvěrokruhu je přestali brát! I s Biostou je prcek spokojený. :(
Až si pojedete pro Myšutku, tak se tam stavte, není to z veteriny skoro vůbec zajížďka!

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » So Dub 29, 2006 23:21

To budete strašně moc hodný, když se tam půjdete podívat. Máme o ní velký strach a chceme vědět jak na tom ta naše prďolka je. Je nám moc smutno a vždy když přijdeme do pokoje a vidíme prázdnou klec, tak nám je do breku. :cry: Jsou to prostě ta nejúžasnější zvířátka na světě. Tak zatim ČINČILAČKY

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Ne Dub 30, 2006 10:18

Ošetřující lékař je MVDr. Hauptman. I kdyby tam nebyl, tak se můžeš zeptat někoho jiného, kdo tam zrovna bude. Jde jen o to, aby jsi se na ní podívala a zeptala se jich jak na tom je. Jestli se ti tam ale nechce, tak tam nemusíš jezdit. Úplně to pochopíme. Já tam teď zavolám a řeknu, že se na ní možná někdo přijde podívat, tak ať ti dají veškeré informace.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Ne Dub 30, 2006 10:25

Nééééééé nechďte tam. Prý tam jsou dneska zavalený. Kdyžtak v týdnu. Ale moc děkujeme

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Ne Dub 30, 2006 10:38

Ufff, to jsem ráda, že jste ještě nevyrazili. To bych pak dostala od vás vynadáno, kdyby jste tam šli a oni vás tam nepustili. :wink: Volala jsem tam a řekl mi, že tam kde je ubytovaná, tak tam lidi nepouštějí, ale že není problém jí snést dolů a podat o ní jaké koliv informace. Dneska tam ale mají prý mnoho lidí, tak radši né. Budu tam volat každý den, tak když bude ta možnost se jít na ní podívat, tak Vám hned napíšeme, jo? Moc Vám děkujeme za ochotu a činčilí srdíčko.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Ne Dub 30, 2006 15:53

je to teda trapenicko Evi, ja Ti verim, jak Ti je a jak je asi smutno ji, ponevadz zviratka hned nechapou, proc jsme je najednou opustili, ale ver mi, ze potom pochopi, ze to bylo pro ni a jeji zachranu a bude jeste vic na Tebe vazana.
Pana doktora kterehokoliv muzes volat i pres vikend a svatek a tam urcite nekdo dochazi a o zviratka se stara a hlida je, ponevadz tam jsou i po operacich. Ptala jsi se pana doktora, proc si ji tam jeste nechavaji a co s ni delaji? Predpokladam, ze vysetreni jsou uz hotova, tak jedine, ze ji davaji denne injekcne leky a dietu, krmi ji. Zkus se ho zeptat, jestli by nebylo lepsi a vhodne odvezt si ji uz domu, kdyz vite, co s ni je a doma ji krmit a pokracovat v lecbe? Nebo kdyby Vam napsal ty leky co bere a doporucuje pro ni, tak byste mohli s ni jezdit i k vasemu veterinari, to uz by vedel na cem je a zvladnul by to.Pokud by totiz byla ve stresu a smutna, tak by bylo lepsi ji vzit domu,ale porad se s nima, oni vedi lip.
Jestli chces, muzu Ti poslat ty granule Country-Line a take ty zdrave Biosta, objednavala jsem to u nas a ted je u Tebe zvlastni situace.Uz je posilam nekolika cincilarum znamym, tak bych udelala jeste u Tebe vyjimku.Zeptej se ale doktora, jake doporucuje krmeni a znacku vzhledem k te cukrovce.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Ne Dub 30, 2006 16:37

Ahoj, moc rádi by jsme si ji už vzali domů, ale ještě jí nějáká vyšetření čekají. Cukrovku jí sice zjistili, ale nevědí jestli je to pravá příčina proč nepapá.Musí udělat biochemické vyštření. Dnes nám říkal, že je docela aktivní a že na ně celej den prská :D Prý i přijímá potravu a trus má už také hezčí, tak doufáme, že se to už bude jen lepšit. Až tam budeme zítra volat, tak se zeptáme, kdy by jsme si ji mohli vzít domů.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Ne Dub 30, 2006 20:01

Tak to je dobra zpravicka, me se tam ta moje malem utrapila, tak jsme pro ni museli hned zajet po 5dnech, jesteze tam vydrzela alespon tech 5dni po operaci, kdy ji pichali vhodna antibiotika a mohli ji pozorovat jeji pooperacni stav.
Vidis, ze ji tam dokazali odhalit pricinu potizi, rikala jsem to hned, ze tam na to maji moznosti, je to obrovska klinika a hlavne tam maji velke zkusenosti. A ten odber krve byl opravdu nezbytny. Ona ta cukrovka muze byt take stresem nekdy, alespon u lidi to tak byva jako jedna z pricin. Hlavne, ze papa a prska:-).U me byla ta chyba, ze si na sebe cincilky velmi fixuji, je na me hodne zvykla, ikdyz ma sestru a maji se velmi rady, tak me hodne potrebuje a doslova me vyhledava. Kdybych to byvala vedela, tak tam vezmu a necham obe, ponevadz ten stesk a stres byl veliky, ale zvladli jsme to.
Budes chtit poslat ty granule?

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Po Kvě 01, 2006 8:45

S těma granulema ještě nevíme, musíme se nejdřív domluvit s doktorem jestli je vůbec bude moci papat. Kdyžtak dáme vědět a nějak se domluvíme.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Út Kvě 02, 2006 15:31

Ahoj,tak jsem dneska mluvila s doktorem a jsem docela potěšena.Říkal,že je z nejhoršího venku.Sama už trošku papá.Když jí tahají z klece,tak prská a je agresivní.Prostě se jen tak nedá,holčička moje.Hladina cukru je už v normě a přibraly jsme 30g.Když všechno bude probíhat dobře,tak by jsme si pro ní mohli v pátek přijet.Už aby to bylo!Pá

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Út Kvě 02, 2006 15:38

supeeeeeeeeeeer to je dobře že se to zlepšilo už se mi hned zpravila nálada je to fakt suprová zpráva tak to ti gratuluji že si ji možná povezeš v pátek domů :wink:

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Út Kvě 02, 2006 17:29

Taky jsme moc rádi, že už pojede domů. Moc se na ní těšíme. Máme konečně lepší náladu, že jí je alespoň trochu lépe. Dali jsme do fotogalerie fotky jak Myšutky, tak Bafíka. Je to pod uživatelem Eva. Fotky nejsou nic moc, ale lepší nemáme. Slibuji, že se polepšíme :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”