fungistop a canesten-mast
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
fungistop a canesten-mast
ahoj, prosim o pomoc-mam doma malou cincilku, ktera ma plisen. mate doma nekdo fungistop navic? nejlepe z brna, at se nemusi posilat postou... pripadne kde bych ho mohla sehnat. jinak-canesten-mast muzu koupit normalne enbo mi to musi predepsat veterinar? a posledni dotaz-musim s ni k veterinari nebo staci mit doma ten fungistop a canesten a vylecim ji takto i sama? dekuji
misa.p
misa.p
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Canesten se dá koupit normálně v lékárně.Pokud se plísen nezlepší a bude se rozšiřovat zajdi k veterináři.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Fungistop koupíš ve Zbýšově u Žaludů
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Fungistop je lepší, je to prášek a dá se dát jak lokálně, tak to písku. Canesten je dobrý, ale bohužel při potírání se na něj pak lepí podestýlka, písek.... dobrý byl práškový, ale už se nedá koupit.
Fungistop v Brně mají zde: http://www.cincila-nakupuje.cz/ Zkus tam zavolat a domluvit se.
Fungistop v Brně mají zde: http://www.cincila-nakupuje.cz/ Zkus tam zavolat a domluvit se.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
K Fungistopu bych měla poměrně důležitou poznámku. Psala jsem o tom zde:
http://cincilka.cz/boards/t/1/plisen.aspx
http://cincilka.cz/boards/t/1/plisen.aspx
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud člověk dá činčile s plísní do písku FungiStop, činčila se naoko plísně zbaví, ale je přenašečem
S plísněma se to má prý tak, že si tělo samo vytvoří přibližně za šest týdnů (někdy třeba až za tři měsíce) protilátky a vyléčí se z ní. Co z toho všeho plyne? Alespoň můj názor je, že dávat Fungistop a podobné přípravky je naprosto k ničemu a preventivně je to úplná hloupost.
Tak to bych rozhodně nesouhlasila, ale každý má jiný názor.
Pokud se plíseň neléčí, rozšíří se, nezmizí. Léčím pouze Fungistopem, lokálně, pokud je problém a nezaznamenala jsem, že by se plíseň vrátila.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
minlub napsal:Pokud člověk dá činčile s plísní do písku FungiStop, činčila se naoko plísně zbaví, ale je přenašečem
S plísněma se to má prý tak, že si tělo samo vytvoří přibližně za šest týdnů (někdy třeba až za tři měsíce) protilátky a vyléčí se z ní. Co z toho všeho plyne? Alespoň můj názor je, že dávat Fungistop a podobné přípravky je naprosto k ničemu a preventivně je to úplná hloupost.
Tak to bych rozhodně nesouhlasila, ale každý má jiný názor.
Pokud se plíseň neléčí, rozšíří se, nezmizí. Léčím pouze Fungistopem, lokálně, pokud je problém a nezaznamenala jsem, že by se plíseň vrátila.
Také mě to překvapilo. Kor když čtu vaše zkušenosti. Nejsem odborník, to rozhodně nikoli, jen reprodukuji, co jsem se dozvěděla u doktorky, které věřím. Ale netvrdím, že je vševědoucí a že to nemůže být jinak. Ale jak říkám, jejímu názoru důvěřuji. Zmiňovala se i o Jeklovi, jak to řeší tam, respektive k čemu došli. Myslím, že Lietavcová má fakt celkem přehled a hlavně aktuální přehled, že se hodně zajímá a nejnovější poznatky a postupy a zkrátka "jde s dobou" co se týče výzkumu/lékařství. No každý ať si z toho odnese, co chce, ale musela jsem to sdělit, když už jsem s tím doktorce brala čas, když se mi to snažila předat. V čem jediném jsem stále opravdu zmatená a na vážkách je informace, že proti plísni si tělo samo časem dokáže vytvořit protilátky. Asi je tam dost pro mě nejasná hranice, co ještě plíseň je a co už není jen plíseň. Nebo nevím. S biologilí jsem končila posledním ročníkem na gymnáziu a vážně se v tom neorientuji. Ale od té doby (té diskuze) mi to stále leží v hlavě a myslím, že velice brzy mi to nedá a o těch plísních si nastuduji, co zvládnu, a uvidím, jak se to má.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Několikrát jsem léčila plíseň krémem. Léčba je rychlejší. Nevidim důvod proč ne, ale nesmí se po natření dát činčile k dispozici písek, to by byla olepená... Ideálně nechat okoupat půl hodiny před aplikováním krému...
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Já používám tohle
http://obchod.kralici.cz/p1605-galenick ... cosin.aspx
http://obchod.kralici.cz/p1605-galenick ... cosin.aspx
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Ahoj, kup si v lékárně obyčejný 60% líh a postižená místa natři( ne okolo očí a čumáku) Případně se mi osvědčil sprej Candibene - taky volně prodejný. Pokud není plíseň v nějak hrozném stavu, staší fungistop. Koupíš ho na farmě ve Zbýšově. Ale určitě ho do písku dej, i kdybys použila lokální antimykotika. Do týdně začne na postižených místech rašit nová srst.
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych netvrdila, že zrovna Itrafungol je jediná pomoc při plísni. Věřím, že pani doktorka má zkušenosti, ale taky nemůže vědět všechno. Já osobně bych ho třeba činčilám nedávala, každý léčba je hodně zatíží a nikdo nemůže vědět, jak zrovna tento přípravek bude působit na činčilu. Jedné to může pomoct, ale druhé to může udělat pěknou neplechu. Toto řešení bych viděla jako poslední možnost, když nepomáhá žádný osvědčený přípravek.
Plísně hodně závisí na imunitním systému. Pokud je činčila z nějakého důvodu oslabená (třeba stresem z převozu) nedokáže se proti plísni bránit a chytne ji. Proto bych raději doporučila jako prevenci dávat něco na imunitní systém - například brusinky.
Mě se skoro vždycky objevila plísen u činčil po převozu a vždycky mi pomáhal fungistop. V dnešní době jsou ale už zákeřnější plísně a někdy není výsledek 100% a tak jsem začala kombinovat fungistop s canestenem - první tři dny davam canesten krém. činčile natřu postižené místo a nechám ji na 15 minut v přenosce na ručníku. Canesten začne působit hned a pliseen se tolik nerozšíří a do psíku jim přídavam fungistop.
Jinak fungistop toxický není. Je vytvořen z koloidní síry, která se normálně používá v lékařství a nebo jako postřik proti plísni na vinné révě., kterou pak jíme.
Plísně hodně závisí na imunitním systému. Pokud je činčila z nějakého důvodu oslabená (třeba stresem z převozu) nedokáže se proti plísni bránit a chytne ji. Proto bych raději doporučila jako prevenci dávat něco na imunitní systém - například brusinky.
Mě se skoro vždycky objevila plísen u činčil po převozu a vždycky mi pomáhal fungistop. V dnešní době jsou ale už zákeřnější plísně a někdy není výsledek 100% a tak jsem začala kombinovat fungistop s canestenem - první tři dny davam canesten krém. činčile natřu postižené místo a nechám ji na 15 minut v přenosce na ručníku. Canesten začne působit hned a pliseen se tolik nerozšíří a do psíku jim přídavam fungistop.
Jinak fungistop toxický není. Je vytvořen z koloidní síry, která se normálně používá v lékařství a nebo jako postřik proti plísni na vinné révě., kterou pak jíme.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ona nerikala, ze je to jedina moznost.Tez mluvila o masti, nebo treba nizoralu. To jen, ze pro cincily se masti a pod. prave moc nehodi. U nas jsme plisen nastesti lecit nikdy nemuseli. Asi u nas nejsou ve stesu :D
Fungistop pouzivaji velkochovatele, protoze je to pro ne nejjednodussi. Ne, ze by to pro cinci bylo nejlepsi.
Fungistop pouzivaji velkochovatele, protoze je to pro ne nejjednodussi. Ne, ze by to pro cinci bylo nejlepsi.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to právě nejlepší, pomáhá a nemusíš jim ho nasilně dávat do tlamičky a nebo chytat, aby si jim dala mastičku. V pohodě se dá do písku a činča se vykoupe. Jediné, co se mi libilo více jak fungistop, tak byl canesten pudr, ale ten se už nevyrábí.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
martej: Intrafungol,je právě ověřený,že nijak nezatěžuje činčilí organismus,je velmi šetrný.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
a kdo ho ověřoval ? Nikdo z dlouholetých chovatelů, ani zahraničních ho nezná. Opravdu nevidím důvod dávat driaky, když stačí potírat činčile postižené misto canestenem či fungistopem a vše je v pořádku. Veterináři nechovají činčily a tak nemohou na 100 % říct, že právě toto je nejlepší, je to o zkušenostech.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já jen píšu co mi řekly.Když si teda stojíš tolik za tím fungistopem....
nenapadlo tě někdy,že ta plíseň může být i ze vnitř? a pak se to dostane na mládata a ty automaticky z převozu do nového domova dostanou plísen,protože jí mají uvnitř?
nenapadlo tě někdy,že ta plíseň může být i ze vnitř? a pak se to dostane na mládata a ty automaticky z převozu do nového domova dostanou plísen,protože jí mají uvnitř?
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s tím, že činču fungistop a tomu podobné nevyléčí, akorát to tak může vypadat, a činčilka je pak přenašeč.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
saskie napsal:Souhlas s tím, že činču fungistop a tomu podobné nevyléčí, akorát to tak může vypadat, a činčilka je pak přenašeč.
přesně to sem myslela.To mi také paní doktorka říkala.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
mám dotaz mám měsíční mimko a chytlo mi plíseň na víčka a čumáček,můžu normálně léčit fungistopem?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš, taky tak miminka léčím.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
Moc díky nebyla jsem si jistá :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
odpověd
v diskusi by neměly být hádky :oops:
každý chovatel mám přece jiné zkušenosti a zde předává své rady! co chovatel - to jiná zkušenost.. nejlépe je vždy si to "sesbírat" a vybrat si sám - popřípadě zkonzultovat s odborníkem.
Fungistop:
tento prášek jsem dostala "preventivně" již při koupi své první činčilky. dívala jsem se hloupě a zdál se mi zbytečný... je to dávno, ale preventivně ho sem tam dávám do písku pár-krát za rok taky.. proč ne? takto mi radilo x chovatelů..
Když měla činčilka po převozu plíseň, pomohl mi..
pak jsem dostala ještě jednu radu:
- sprej proti plísni pro zvířatka - jde koupit u veterináře. je sice drahý, ale! máte ho doma preventivně - co kdyby něco.. ten se ale stříká jen asi 2-3x za léčbu a musí se vynechat místa kolem očí, nosu.. - to je lepší si sprej stříknout na vatičku (do uší..) a potřít.. no a pak kombinovat s tím pískem - tohle mi poradila zkušená velkochovatelka - dala jsem 2x a zabralo to..
s mastičkou zkušenost nemám..
Veterináři se taky nemusí shodnout! Každý radí dle sebe.
Máte tu hodně možností - ověřených. Pokud chcete název spreje, tak vám mohu zjistit. není problém.
U plísně bych upozornila, že je třeba dávat pozor na sebe. Pokud má činčilka plíseň, kupte si domů antibakteriální mýdlo a myjte si ruce po ošetření či chytání... kdyby se vám plíseň dostala do rány, můžete ji dostat také. Tohle je také rada, kterou jsem dostala kdysi od velkochovatelů a raději to říkám dále...
každý chovatel mám přece jiné zkušenosti a zde předává své rady! co chovatel - to jiná zkušenost.. nejlépe je vždy si to "sesbírat" a vybrat si sám - popřípadě zkonzultovat s odborníkem.
Fungistop:
tento prášek jsem dostala "preventivně" již při koupi své první činčilky. dívala jsem se hloupě a zdál se mi zbytečný... je to dávno, ale preventivně ho sem tam dávám do písku pár-krát za rok taky.. proč ne? takto mi radilo x chovatelů..
Když měla činčilka po převozu plíseň, pomohl mi..
pak jsem dostala ještě jednu radu:
- sprej proti plísni pro zvířatka - jde koupit u veterináře. je sice drahý, ale! máte ho doma preventivně - co kdyby něco.. ten se ale stříká jen asi 2-3x za léčbu a musí se vynechat místa kolem očí, nosu.. - to je lepší si sprej stříknout na vatičku (do uší..) a potřít.. no a pak kombinovat s tím pískem - tohle mi poradila zkušená velkochovatelka - dala jsem 2x a zabralo to..
s mastičkou zkušenost nemám..
Veterináři se taky nemusí shodnout! Každý radí dle sebe.
Máte tu hodně možností - ověřených. Pokud chcete název spreje, tak vám mohu zjistit. není problém.
U plísně bych upozornila, že je třeba dávat pozor na sebe. Pokud má činčilka plíseň, kupte si domů antibakteriální mýdlo a myjte si ruce po ošetření či chytání... kdyby se vám plíseň dostala do rány, můžete ji dostat také. Tohle je také rada, kterou jsem dostala kdysi od velkochovatelů a raději to říkám dále...
Vrátit se na “Nemoci a potíže”