spálená chodidla?
spálená chodidla?
dneska jsem si všiml že moje činčila má uplně červená chodidla a i packy,
přijdou mi že jsou napuchlé,myslim že se spálila o topení.přestala běhat,pořád se jen krčí v domečku.když sedí na zadních tak zvedá špičky nad zem.nevíte co s ní může být?je něco na popáleninu?Thanx :?:
přijdou mi že jsou napuchlé,myslim že se spálila o topení.přestala běhat,pořád se jen krčí v domečku.když sedí na zadních tak zvedá špičky nad zem.nevíte co s ní může být?je něco na popáleninu?Thanx :?:
vymazane
Naposledy upravil(a) XXX dne So Dub 02, 2005 19:50, celkem upraveno 1 x.
a nespadlo ji neco na ty tlapky?pokud je ma zhmozdeny tak ji je macej ve vyluhovanym hermanku...ale bacha at ta voda neni moc tepla,jen vlazna.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Kladno
Re: spálená chodidla?
tziko napsal:když sedí na zadních tak zvedá špičky nad zem.
To by samo o sobě nemuselo nic znamenat, to činči dělají normálně (a vypadá to dost srandovně :lol: ).
Ať je myška brzy OK :D
Uz vam nekdy spadla cincila cumackem do hrkeho caje?Nevite co s tim?
Re: spálená chodidla?
je něco na popáleninu?:[/quote]
Já měla popálenou činčilku na pacičkách a doktor mi doporučil 5x denně máčet v čaji Celíku zlatobílu. Je ke koupi v lékárně. Pomáhá to.
Vim, že je tato diskuze staršího data, ale koukaj na ni lidi i teť. A mohla by být potřebná i moje informace :wink:
Já měla popálenou činčilku na pacičkách a doktor mi doporučil 5x denně máčet v čaji Celíku zlatobílu. Je ke koupi v lékárně. Pomáhá to.
Vim, že je tato diskuze staršího data, ale koukaj na ni lidi i teť. A mohla by být potřebná i moje informace :wink:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
Na popáleniny je výborná kalciová mast (Calcium pantothenicum), ale vhodnost pro činčily by chtělo zjistit u veterináře...
Na lehčí popáleniny je skvělý panthenol, ale opět bych se předem zeptala veterináře!
Na závěrečnou fázi léčby popálenin bych použila jeřmánkový čaj - vlažný!!!
Na lehčí popáleniny je skvělý panthenol, ale opět bych se předem zeptala veterináře!
Na závěrečnou fázi léčby popálenin bych použila jeřmánkový čaj - vlažný!!!
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Kalciovou mast používám pro sebe na veškeré hojení ranek. Je skvělá.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Olomouc
- Kontaktovat uživatele:
já k tomu ještě 100% aloe gel ten je taky výborný ale nevím jestli i pro činčilky?Terezka napsal:Kalciovou mast používám pro sebe na veškeré hojení ranek. Je skvělá.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Borová 1697, Rožnov p. Radhoštěm
- Kontaktovat uživatele:
Já bych klidně zkusila potřít packy levandulí, snižuje teplotu, hojí různé rány, má dezinfekční a regenerační účinky, je přírodní atd. Používám aroma oleje např. Salus
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
CincaPH napsal:Já bych klidně zkusila potřít packy levandulí, snižuje teplotu, hojí různé rány, má dezinfekční a regenerační účinky, je přírodní atd. Používám aroma oleje např. Salus
tak u mě levandule neuspějeje chytám z ní totiž migrénu...
-
- Stříbrný uživatel
Radka.o napsal:tak u mě levandule neuspějeje chytám z ní totiž migrénu...
:lol: ty můžeš, hlavně, když to bude vyhovovat a pomáhat činčám :wink:
-
- Zlatý uživatel
Pokud máš obavy, že je mastička nebo lék pro činču nejedlý, udělej z tvrdého papíru kolečko, nasaď pacientovi kolem krku a sešij. Sice ho během dne zruší, uděláš další :D , ale postačí tak 2-3 dny a tlapky se zahojí. Náš Fousek měl zlomenou přední tlapku a tuto zábranu nosil 4 týdny, než se mu tlapka zahojila. Funguje to. Nespojuj papír sešívačkou, ale sešij nití, aby se myška neporanila. Naše činči mají zadní packy taky červené a trochu se jim loupou, mazala jsem to slabou vrstvou jeleního loje. Myslím, že je to od běhání po koberci. Že bych pořídila holkám bačkůrky? :lol: :lol: :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ivanka napsal:Radka.o napsal:tak u mě levandule neuspějeje chytám z ní totiž migrénu...
:lol: ty můžeš, hlavně, když to bude vyhovovat a pomáhat činčám :wink:
kdyby k tomu muselo dojít tak by musel mazat Michal a já bych měla na ten čas po mazlení....
Vrátit se na “Nemoci a potíže”