prosím pomoc, co když čekáme miminka?

Vše co se týká březosti a odchovu miminek

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Nový Ples
Kontaktovat uživatele:

prosím pomoc, co když čekáme miminka?

Příspěvekod Petunia » Ne Led 18, 2009 12:25

Ahoj, máme páreček činčilek, slečna je ale bohužel malinka, bude jí rok a od tý doby, co jsme si jí přivezli domů nám nepřibírá... má 350 gramů, tak nejsou spolu v kleci, pouštím je ale spolu běhat a na Silvestra jsem je nechala přes noc spolu, protože jsme nebyli doma, tak aby se tolik nabáli... teĎ mám ale strach, že je Týnka březí, protože má pevnější bříško a zdá se mi, že i malinko větší než měla dřív. Je veselá, zvědavá,ale děsí mě ta váha... co mám dělat, aby rychle nabrala, jestli je březí a porod zvládla, i když to bude risk, když je tak malinká... Díky moc za radu...

Disable adblock

martej
Vážený uživatel
Vážený uživatel
Místo/Bydliště: Liberecký kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod martej » Ne Led 18, 2009 17:16

teď už můžeš jen čekat a modlit se at se nic nestane. Pokud je opravdu těhotna, sežen si veta, kterej by kdyžtak přijel a mohl ji pomoct.

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Ne Led 18, 2009 18:07

řekla bych, že to nemusí být až tak horké... jestli byla jediná možnost na Silvestra, tak to je moc brzo na to, aby už byly vidět nebo cítit nějaké příznaky.... samozřejmě to neznamená, že březí být nemůže, ale zatím bych až tak moc nestresovala... pokud se jí opravdu začne časem bříško zakulacovat, tak to chce dozor nějakého dobrého veterináře se zkušenostmi s činčilkama, nebo alespoň telefonické konzultace s MvDr. Jeklem...
Co se týče té váhy, tak je opravdu dost nízká... jak je činča stavěná? je kostnatá, nebo prostě jen menší? nabrat může po ovesných vločkách, ale ty se používají spíš ve vážných situacích jako podvýživa po nemoci a tak, nesmí se to přehánět protože to není dobré pro játra... spíš bych volila mírnější formu - přidávat něco na posílení chuti k jídlu (občas kousek jablíčka, b-komplex) a jinak krmit normálně a hodně pohybu, ať nabírá svaly... ještě bych možná koupila takový ty mlskový kuličky od Vitakraftu (já si je objednávám od Lídy), po těch se mi krásně spravila Sárinka po operaci zoubků...

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petunia » Ne Led 18, 2009 18:38

děkuju, ona je všeobecně malinká a teď se mi zdá, že je těžší, je možný že plašim zbytečně, je to moje první samička, předtím jsem měla jen kluka... tak se to musim všechno o holkách naučit. Ale pohybu má dost, denně je pouštím tak na dvě hodinky, krmím granulema a přidávám bylinky - sušený pampelišky, maliny, ostružiny -listy, kopřivu a tak. a občas půl lžičky vloček, tak dvakrát do týdne...

Disable adblock

Plačková Kamila
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Želetava, Bítovánky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Plačková Kamila » Ne Led 18, 2009 19:08

Janča napsal:řekla bych, že to nemusí být až tak horké... jestli byla jediná možnost na Silvestra, tak to je moc brzo na to, aby už byly vidět nebo cítit nějaké příznaky.... samozřejmě to neznamená, že březí být nemůže, ale zatím bych až tak moc nestresovala... pokud se jí opravdu začne časem bříško zakulacovat, tak to chce dozor nějakého dobrého veterináře se zkušenostmi s činčilkama, nebo alespoň telefonické konzultace s MvDr. Jeklem...
Co se týče té váhy, tak je opravdu dost nízká... jak je činča stavěná? je kostnatá, nebo prostě jen menší? nabrat může po ovesných vločkách, ale ty se používají spíš ve vážných situacích jako podvýživa po nemoci a tak, nesmí se to přehánět protože to není dobré pro játra... spíš bych volila mírnější formu - přidávat něco na posílení chuti k jídlu (občas kousek jablíčka, b-komplex) a jinak krmit normálně a hodně pohybu, ať nabírá svaly... ještě bych možná koupila takový ty mlskový kuličky od Vitakraftu (já si je objednávám od Lídy), po těch se mi krásně spravila Sárinka po operaci zoubků...

Jani samička je ode mne :( U mne rostla uplne normalne nevim proc prestala ale aspo proto ze ji Petunia dala moc brzy k čikovi. doufam ze tehotna opravdu neni :(

Janča
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Janča » Ne Led 18, 2009 19:27

Petunia napsal:děkuju, ona je všeobecně malinká a teď se mi zdá, že je těžší, je možný že plašim zbytečně, je to moje první samička, předtím jsem měla jen kluka... tak se to musim všechno o holkách naučit. Ale pohybu má dost, denně je pouštím tak na dvě hodinky, krmím granulema a přidávám bylinky - sušený pampelišky, maliny, ostružiny -listy, kopřivu a tak. a občas půl lžičky vloček, tak dvakrát do týdne...

doufám že seno jsi jen zapomněla jmenovat ;)... zkus jí koupit ty koule od vitakraftu, asi bych volila tu verzi pro juniory, možná ještě na přilepšenou tu směs Vitakraft Emotion Chinchilla Beauty nebo jak se to jmenuje... myslím, že je to lepší než jí dávat ty vločky, takhle dlouhodobě by jí to mohlo zničit játra...
a každopádně bych už neriskovala nechávat je spolu, dokud nebude mít nějakou rozumnou váhu.... Napadá mě, jestli to, že neroste, není tím, že je nervní - seznámilas jí s chlapem, od kterýho jsi jí pak odtrhla a vidí se jen při běhání, což jí může zase rozhodit... jak se celkově chová?

Petunia
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Kontaktovat uživatele:

seno

Příspěvekod Petunia » Po Led 19, 2009 10:17

jo, seno taky, nějak ho beru jako samozřejmost...
No nevim, oni mají klece hned vedle sebe, aby mohli povídat a byli aspoň blízko, když už ne úplně spolu...
Jinak je veselá, zvídavá, když má náladu, tak se i mazlí a chová, ale jinak by pořád jen hopsala... a přes den chrní...

Disable adblock

Vrátit se na “Březost a odchov mladých”