očička..

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

sylvis

očička..

Příspěvekod sylvis » Po Črv 12, 2006 11:16

Ahoj,
mohl by jste mi někdo poradit? Moje činčilka ma hrozně vyboulené oči odpředu (drív to tak neměla), a taky ma na okraji očiček, neco tmaveho. nevim jestli to je nejaka oční blana nebo nejaky zakal...
Tak nevim, jestli je to normalní nebo ne???
A pak jsem se jeste chtela zeptat, nepatří to k ocim. Cincilka ma spinavý kožíšek okolo zadečku :wink: , jak dela potřebu, dříve to neměla.
A docela se i vice drbe než drív...
Mám s ní zajit na veterinu?

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Črv 12, 2006 12:27

Urcite, ale nekam, kde cincilkam rozumi, podivej se do sekce doporucovanych veterinaru. Muze se jednat o problem zubu a podle spinaveho zadecku, coz u zde bylo se muze jednat o vnitrni parazity, takze bude potreba udelat koprologie bobku na pritomnost vnitrnich parazitu. Take se muze jednat o nemocne ledviny, ci jatra, nevim, jestli jsi ji krmila zdrave, zadne smesky a orisky, premira pamlsku, jen granule, seno kvalitni a obcas kousek suseneho jablicka, sipek.
nevim, odkud jsi, ale nejlepsi zkusensoti, kde zachranili spoustu cincilek ve spatnem stavu a maji na to patricne vybaveni je v Brne na Palackeho veterinarni fakulta, cislo je 608449274 MVdr.Hauptman, Jekl, nebo pevna linka541562368.Je tam moznost cincilku hospitalizovat na kompletni vysetreni, coz bude zrejme potreba, krevni rozbory a je to jedina klinika, ktera diky zkusensotem a skvelemu vybaveni tohle dela.
Dale jsou to nektere kliniky v Praze, ted naposledy Terezka davala kontakt na nejakou Prazskou veterinu, kde se specializuji na hlodavce,ale pokud bude potreba udelat krevni rozbory a jina specialni vysetreni, tak nevim, jestli jsou tam na to vybaveni.Kdyz se objevi neco zahadneho, je vzdy nejlepsi reseni to Brno a i v pripade problemu se zubama.

Host

Příspěvekod Host » Po Črv 12, 2006 13:00

Ina napsal:Urcite, ale nekam, kde cincilkam rozumi, podivej se do sekce doporucovanych veterinaru. Muze se jednat o problem zubu a podle spinaveho zadecku, coz u zde bylo se muze jednat o vnitrni parazity, takze bude potreba udelat koprologie bobku na pritomnost vnitrnich parazitu. Take se muze jednat o nemocne ledviny, ci jatra, nevim, jestli jsi ji krmila zdrave, zadne smesky a orisky, premira pamlsku, jen granule, seno kvalitni a obcas kousek suseneho jablicka, sipek.
nevim, odkud jsi, ale nejlepsi zkusensoti, kde zachranili spoustu cincilek ve spatnem stavu a maji na to patricne vybaveni je v Brne na Palackeho veterinarni fakulta, cislo je 608449274 MVdr.Hauptman, Jekl, nebo pevna linka541562368.Je tam moznost cincilku hospitalizovat na kompletni vysetreni, coz bude zrejme potreba, krevni rozbory a je to jedina klinika, ktera diky zkusensotem a skvelemu vybaveni tohle dela.
Dale jsou to nektere kliniky v Praze, ted naposledy Terezka davala kontakt na nejakou Prazskou veterinu, kde se specializuji na hlodavce,ale pokud bude potreba udelat krevni rozbory a jina specialni vysetreni, tak nevim, jestli jsou tam na to vybaveni.Kdyz se objevi neco zahadneho, je vzdy nejlepsi reseni to Brno a i v pripade problemu se zubama.

tak to je super, jsem z Brna a tu kliniku znam, chodime tam i s pejskama.
Hned tam s ni zajdu. Na jidlo ji občas směs davam, takže tu vubec? Hned ji koupim ciste granule a seno davam...

sylvis

Příspěvekod sylvis » Po Črv 12, 2006 13:02

Mam o ni velky strach, a da se to vše dopořadku? Snad jo, ne?

Disable adblock

Veronika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Psáry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Veronika » Po Črv 12, 2006 13:38

Na Palackého jsou odborníci. Určitě bude zase myška v pořádku, tam jí pomůžou!!!! Jdi tam co nejdříve... Držíme palce!!!!

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Po Črv 12, 2006 20:11

Kdyz uz by ji nepomohli tam, tak nikde, to je muj nazor a mas velke stesti, ze jsi z Brna.
Pokud to nebudou vadne prorustajici koreny, ci spatne postaveni stolicek, tak ji pomuzou urcite a dokonce co psala Simona, tak narozdil od jinych klinik tam jeji cincilacek po zakroku v inhalacni narkoze se zubama, ktere mel hodne uz zanedbane diky jinemu veterinari, je to psano v sekci veterinaru po zakroku normalne byl schopen bastit granule a zadne oderky, zanet, nic. Tam jsou fakt machri na vse vcetne zubu a pry dokonce cekali po probuzeni z narkozy a pozorovali, jestli bude schopen sam bastit, takze zadme prikrmovani se nemuselo absolvovat, zadne hojeni bolave dasne od zakroku. Zakroky se zubama se musi provadet, stejne jako rentgen a dukladne vysetreni zadnich zubu pouze pod setrnou inhalacni narkozou, ponevadz hrozi velky stres a nasledne poraneni cincily.

sylvis

Příspěvekod sylvis » Út Črv 13, 2006 9:39

Ina napsal:Kdyz uz by ji nepomohli tam, tak nikde, to je muj nazor a mas velke stesti, ze jsi z Brna.
Pokud to nebudou vadne prorustajici koreny, ci spatne postaveni stolicek, tak ji pomuzou urcite a dokonce co psala Simona, tak narozdil od jinych klinik tam jeji cincilacek po zakroku v inhalacni narkoze se zubama, ktere mel hodne uz zanedbane diky jinemu veterinari, je to psano v sekci veterinaru po zakroku normalne byl schopen bastit granule a zadne oderky, zanet, nic. Tam jsou fakt machri na vse vcetne zubu a pry dokonce cekali po probuzeni z narkozy a pozorovali, jestli bude schopen sam bastit, takze zadme prikrmovani se nemuselo absolvovat, zadne hojeni bolave dasne od zakroku. Zakroky se zubama se musi provadet, stejne jako rentgen a dukladne vysetreni zadnich zubu pouze pod setrnou inhalacni narkozou, ponevadz hrozi velky stres a nasledne poraneni cincily.

Ahoj,
dekuji za rady, jsem moc rada, že mi pišete. Dnes se s činčilkou chystam na tu veterinu. jen jsem se jeste chtela zeptat, jak to vychazi finančně, abych vedela....
Včera jsem ji pouštela, tak hopkala a behala pořad okolo me, ale když je v kleci, tak je taky čilá, ale trochu i smutna... :o(((
Už aby by byla v pořádku..

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Út Črv 13, 2006 9:49

Za vyšetření si obvykle doktor počítá kolem 350 Kč za to, že se na ni jen podívá a vezme do ruky. Další cena se odvíjí od toho, jaké použije léky, jaké vám dá domů. Když dělá další speciální vyšetření, jsou to další penízky. Já bych si tu tisícovku minimálně vzala.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Út Črv 13, 2006 19:08

Pravdepodobne Ti asi navrhnou a souhlasila bych s tim celkove vysetreni vcetne odberu krve a rentgenu celisti a zubu a ponevadz to delaji pod inhalacni narkozou, tak je lepsi ji tam nechat jeste do toho druheho dne ma pozorovani. Pokud to nebudou delat jako pohotovost, tak se plati min za vysetreni a dalsi se odviji od nutnosti zakroku a leku, pripadne hospitalizace. Muze se to treba, kdyz se provadi operacni zakon vysphat i nan nekolik tisic, ale nechci Te strasit, u vas to muze byt uplne jinak.

Hanka

Příspěvekod Hanka » Stř Črv 14, 2006 7:57

Tak jak jste dopadli na veterině?

sylvis

Příspěvekod sylvis » Stř Črv 14, 2006 15:16

Tak si moji činču Bianku na veterině nechali. :( Budou ji delat rengen zubu a pak vysetřovat očička... Zitra si budu volat na vysledky a v patek si pro ni pujdu... pan doktor byl velice ochotny a byli tam přijemní, tak se tam snad bude mit dobre...

ivik
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Hranice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ivik » Stř Črv 14, 2006 15:57

tak je mi líto ,ale to určitě dobře dopadne

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Črv 16, 2006 13:57

Oni si tam nechavaji vetsinu cincilek, aby mohli provest vsechna potrebna kompletni vysetreni pod inhalacni narkozou a mohli se od tech vysetreni nejak odrazit dal a hlavne tam chteji mit cincilku na pozorovani i po probrani z narkozy. Maji je do probrani, jak mi pan doktor vysvetloval na nejakych specialnich podlazkach, kde je udrzovana urcita teplota, asi neco jako inkubator, aby se probouzeli postupne a v klidu. Pry je nejhorsi si odvazet po zakroku cincilku domu jeste neprobranou. Navic tam po korekci zubu cekaji, dokud se sama nenapapa a neni schopna papat, aby videli, jak byl zasah uspesny.
Neboj, je tam o ni postarano dobre a udelala jsi nejlepsi, co jsi mohla pro ni.

sylvis

Příspěvekod sylvis » Pá Črv 16, 2006 19:33

Ahoj všichni co jste mysleli na moji Bianku...
Bianka se dnes vratila z veteriny domu, je cela unavena a spinka.... ale za chvili začne hopkat po kleci a pujde ven behat.
Je zdrava, tak jsem moc rada. Nic vážného to naštěstí nebylo.
Na veterině ji nakonec pouze brali krev a dělali vyšetření očiček a ošetřili ji je... Rentgen se nakonec nedělal...
Jsem moc rada, že ji mam doma. Pan doktor mi jen řekl, že kdybych viděla nějaké změny během 3 tydnu, tak že mám určitě dojít....
Moc Vám všem děkuji za rady, a že jste stali při mě a drželi vaše činči Biance pacinky.. :wink:

Maki

Příspěvekod Maki » Pá Črv 16, 2006 20:14

jsem ráda, že už je doma a hlavně zdravá!!! Určitě už bude v pořádku

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » So Črv 17, 2006 8:02

To je fajn zpráva, ať je Biance čím dál líp, držíme pacinky :lol:

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » So Črv 17, 2006 8:03

Tak to jsme moc rádi, že je tvoje činčilka v pořádku. Naše malinká měla také problémy s očíčkama a teď se to konečně po půl roce zlepšilo. Vlastně ani nevíme čím to bylo.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » So Črv 17, 2006 11:43

to je dobra zpravicka ajsem moc rada, ze je vporadku. Alespon ted vis podle tech vysetreni, ze je dobra a muzes byt v klidu.

sylvis

Příspěvekod sylvis » Po Črv 19, 2006 21:31

Ina napsal:to je dobra zpravicka ajsem moc rada, ze je vporadku. Alespon ted vis podle tech vysetreni, ze je dobra a muzes byt v klidu.

Jo jo, to jsem rada, že vím že je v pořádku....
Zrovna před chvíli běhala venku a ted leží v kleci na boku a odpočívá, je ji asi dost vedro... :wink:

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”