malé bobky po zákroku
-
- Nový uživatel
malé bobky po zákroku
Dobrý den, můl Kulíšek má 2,5roku. Před pul rokem byl poprvé brousit zadní zoubky, za půl roku znovu začal drolit granule, tak se šlo znovu. Jenže jeden zub mu dělal pořád problém, tak šel do měsice znovu. Dostal antibiotika. Je to týden po broušení, dávám probiotika, rodicare s osmizrnou kaší a dávala jsem i jogurt-ten miluje. Baští celkem dost, ale bobky má strašně malinké. Po prvním zákroku jsem ho taky krmila stříkačkou, ale bobky měl normální. Může mít ještě nějaký broblém? Jak dlouho bych měla dávat probiotika? A nemuže mít i nějaký problém když jsem mu je začala dávat až čtvrtý den po antibiotikách?
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
a čím ho kirmíš? žere normálně sám? Pokud ano, tak mu zkus nepřilepšovat- ta osmizrná kaše může způsobovat zácpu. Dej mu jen kvalitní granule, seno a vodu a dávej mu týden probiotika ( bio-lapis na špičku nože do injekční stříkačky, přidáš trochu vody, protřepeš a dáš mu je rovnou do tlamičky). Pokud i tak se bobky nezlepší, tak bych nechala udělat koprologii
-
- Nový uživatel
no právě že granule zatím vubec nebaští. Po tom broušení ho asi ještě bolí tlamička, takže jen stříkačkou a osmizrnou dávám jen drobek- na zahuštění toho rodicare, jinak mi to nešlo moc přes stříkačku- když bylo samotné. a ty probiotika dávám přesně jak píšeš, ale beze změny :cry:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
On nedostal nic proti bolesti? Dokud nezačne normálně jist, tak mu budou přerůstat zuby:-( bere si třeba pamlsek?
-
- Nový uživatel
proti bolesti nic nedostal, ani poprvé. To jsem taky dokrmovala asi 14 dní, pak začal baštit pomalu sám. Pamlsek ještě nechce. Já si hlavně nejsem jista těma malýma bobkama. To nikdy tak dlouho neměl. Má jich spousty, ale malinké...
-
- Zlatý uživatel
a kde jste byli na zakroku?Jekl, nebo Lietavcova davaji kapky metacam
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že ty malé bobky jsou tou osmizrnou kaší. Zkus mu do té kaše nastrouhat jablko. A určitě si zajdi k veterináři pro kapky proti bolesti.
Proti bolesti
- Metacam - 0,5 mg/ na 1kg živé váhy, 1x denně (nepoužívat u březích a kojících samic, při poruchách funkce jater, srdce nebo ledvin, nepoužívat u mláďat)
- Flexikam
- Meloxivet - 0,2mg / na 1kg živé váhy (v balení jsou 2 odměrné stříkačky pro snadnější odměření)
Proti bolesti
- Metacam - 0,5 mg/ na 1kg živé váhy, 1x denně (nepoužívat u březích a kojících samic, při poruchách funkce jater, srdce nebo ledvin, nepoužívat u mláďat)
- Flexikam
- Meloxivet - 0,2mg / na 1kg živé váhy (v balení jsou 2 odměrné stříkačky pro snadnější odměření)
-
- Nový uživatel
tak jablíčko ještě zkusíme. Davala jsem mu šťávu z jablíčka do pití, ale ani se toho nedotkl:o) Kapky dáme taky. Jsem z Ostravy, takže jsme byli v Ostravě-Poruba. Jak dlouho ho ta tlamička může bolet? Mám pocit že po minulém zakroku mi už po týdnu začal pomalinku sam, ale ted se mu vubec nechce.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Náš Matýsek se po obrusu stoliček vrhnul na granule hned, jak se trochu zvetil z narkózy. Možná má tlamku nějak poraněnou po tom zákroku, prý se to může stát, protože tlamička je malá a zubařská vrtačka velká. Ale překvapuje mě, že jsi na veterině pro tento případ nedostala žádnou náhražku potravy. My byli v Brně u MVdr Jekla a ten nám dal nějakou sypkou směs, která se míchá s vodou v poměru 1:3 a vznikne z toho taková řídká kaše, která slouží jednak jako příjem živin a jednak jako příjem vody. Dávali jsme ji Matýskovi na přilepšenou, protože byl docela hubený a doslova se po ní vrhal a pak se ještě dožadoval přídavku.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
určitě si zajdete pro kapky proti bolesti, musí ho to hrozně bolet, zatim můžete v lekarně koupit Roztok Tantum Verde a štetičkou do uší ji tim potírat tlamičku.
-
- Zlatý uživatel
Take je mi divny ten pristup a nelibi se mi.Mel automaticky dostat kapky proti bolesti analgetika Metacam s presnym davkovanim a to instatni krmivo Rodicare.Zkus se na nej v lekarne zeptat, nebo Saskie ho ma ve svem obchudku, muzes si ho objednat a jeste nekdo myslim take.Jinak zatim rozdrcene, nebo rozmixovane granulky ve stave z jablicka, nebo osmizrnna nemlecna kase Nomina
-
- Nový uživatel
ale já psla hned nahoře že rodicare i osmizrnou kaši dávám, jediné co jsme neměli byly ty kapky...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Prostějov
Vyhledal jsem tu výživu, kterou jsme v Brně po ošetření dostali a jmenuje se Recovery. Jen nevím, jestli se dá sehnat v lékárně, my ji dostali přímo v ordinaci.
-
- Nový uživatel
Kulíšek stále nebaštil, tak jsme byli v Brně. Pan doktor říkal, že byly zoubky dobře obroušené, ale protože se jedná i o kořeny, kapky na bolest by měl dostávaz již na pořád. Prý by se muselo opakovat broušení i jednou za měsíc. Navíc mu našel šelest, po natočení ekg jsme dostali i léky na srdíčko. Kulišek zatím stále nebaští, navíc už nechce ani moc ze stříkačky. Tak uvidím jak dlouho ho budu ještě trápit...
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dostali jste v brně nějakou tu výživu? Zkus koupit rodicare a zkus ji tam natrouhat jablíčko. Nežere vůbec nic a nebo jenom tu kaši? Myslím tím pamlsky.
-
- Nový uživatel
rodicare dostává už měsíc přes stříkačku. V Brně jsme dostali i Recovery, ale doktor říkal, že je jedno kterou kaši bude dostávat. Nežere ani rozinku. Jídlo do něj dostávám jen přes stříkačku, ale jak jsem psala, poslední dny už do něj dostanu jen malinko, nějak mi ji odmítá. a to to i střídám a míchám s osmizrnou. A když se rozhodne, že skončil, tak do něj nedostanu už ani ml. Prostě ji plive:o(
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak mu zkus do ty kaše něco namíchat, co by mu mohlo chutnat. Třeba to jablíčko, dát mu i trochu vitaminu b, aby měl chut k jidlu. Díky tě práškům proti bolesti by mohl začít jíst. Rozhodně to nevzdavat. Pokud se do něj dostane málo, tak krmit častěji.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
To je normální, že při krmení je víc kaše na klíně než v myšce. Hlavně když něco z toho sní. A prostě krmit častěji, jak píše Martina.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”