odhryznuty prst
-
- Nový uživatel
odhryznuty prst
Ma niekto skusenost s tym ze si cincilka ukusla prst na nohe? Davali sme ho v piatok kastrovat,a po inekcii v sobotu som si vsimla ze mu opuchli prstiky,ale do nedele to zmizlo a doktorka povedala ze to bude fajn..dnes rano sa nanho idem pozriet a vidim ze ma ukusnuty prst..treba to nejako specialne liecit?Moze to byt preto lebo ho bolia tie ranky po kastracii?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
Re: odhryznuty prst
Chudáček, mně se stalo jen,že se činča kousala do krve z neznámých důvodů.Jednou samička ocas a podruhe sameček nohu.
Je možné,že měl bolesti a byl vystresovaný z kastrace. My s vykastrovanym samečkem nejezdili na žadne injekce, dostal kapky na bolest,takže byl po kastraci v klidu a všecko probehlo v pořadku.Až naprvni kriticky dny,kdy mu nebylo dobře. Pokud se prstík nezanítí,nezačne hnisat,nebo nebude dlouho zarudly a červeny,tak ses tim nic delat nemusi. Naše činčilky si tu navzajem pokousali prstiky a naštěstí jsem ty ukousnuté nemusela řešit, zahojilo se to samo. Jen to zakapnu betadinem nebo maznu ialugenem, nebo nejaky vyvar z řepiku,tantum verde.... a dala jsem jim goji, ktera obsahuje hodne vitaminu,aby se to hojilo.
Je možné,že měl bolesti a byl vystresovaný z kastrace. My s vykastrovanym samečkem nejezdili na žadne injekce, dostal kapky na bolest,takže byl po kastraci v klidu a všecko probehlo v pořadku.Až naprvni kriticky dny,kdy mu nebylo dobře. Pokud se prstík nezanítí,nezačne hnisat,nebo nebude dlouho zarudly a červeny,tak ses tim nic delat nemusi. Naše činčilky si tu navzajem pokousali prstiky a naštěstí jsem ty ukousnuté nemusela řešit, zahojilo se to samo. Jen to zakapnu betadinem nebo maznu ialugenem, nebo nejaky vyvar z řepiku,tantum verde.... a dala jsem jim goji, ktera obsahuje hodne vitaminu,aby se to hojilo.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava
- Kontaktovat uživatele:
Re: odhryznuty prst
Činčilky si občas odkusnú prstík. Je to riešenie proti bolesti. Keď si činčilka narazí prstík a ten ju strašne bolí, činčilka to jednoducho vyrieši tak, že si ho odkusne hlúpučká. Pokiaľ sa to nezapáli, netreba to riešiť, zahojí sa to samo.
Vrátit se na “Nemoci a potíže”