Činčlka je nemocná

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

Dalead

Činčlka je nemocná

Příspěvekod Dalead » Čt Zář 21, 2006 14:03

Máme 8letou činčlku, minulý týden v sobotu přestala žrát a pít.
V pondělí jsem šli k veterináři a ten ji skrýtil hlodáky, máme jí krmit dětskou výživou a dvou dnou by se měla rozjíst. Bohužel se tak nestalo, tak jsme tam byli včera znovu. Prohmatal jí bříško a z konečníku jí vyšlo
zelno-žluté cosi. ŘEkl,že by to mohl být zánět, že to vypadá jako hnis.
Máme jí dávat 2x denně antibiotika. Činčilka je jinak čilá a běhá skáče a vypadá v pohodě. Jen nechce nic jíst ani pít. Máte někdo podobnou zkušenost. Moc děkuji za odpovědi. Dana

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Čt Zář 21, 2006 15:02

Ja bych s ni zajela pokud mas moznost nekam, kde cincilam opravdu rozumi a to je bezkonkurencne Brno.Uz hodne lidi bohuzel doplatilo na to, ze s problemem sli k veterinarum, kteri nemaji bud potrebne vybyveni, nebo cincilam proste moc nerozumi.
Tohle, co popisujes se mi nelibi, nemusi jit vubec o zanet, chce to specialni vysetreni jak zubu vsech, tak rentgen, sono, krevni odbery a tohle vse jsou tam schopni udelat bez problemu. Navic nemusi jit jen o predni zuby a ty se take maji zkratit odborne, ale vetsinou kdyz jsou problemy s prednimi zuby, je to spjate i se stolickama. Pokud cincila neji, tak je to pro ni velmi nebezpecne, muze dojit k selhani jater, ci zaplynovani strev. Ten vytok z konecniku muze znamenat take vnitrni parazity, nebo proste uz tim, ze nejedla se ji mohly zaplynovat ty streva.Na nic bych necekala a jela do Brna, cincilku tam muzes hospitalizovat, maji vse potrebne a udelaji mezitim vysetreni, vcetne koprologie trusu a i problemy se zubama resi na profesionalni urovni. Cincilky po jejich zakroku jsou schopne bastit normalne jeste tyz den.Maji k dipozici infuse, vyzivy.Zatim ji ale musis dokrmovat Ty, ponevadz jist musi a tekutiny mit take. Kup si bezmlecne kase Milupa, Nomina a strikackou opatrne minimalne trikrat denne, dale stavu z jablicek, ananasu, vodu ji dej do misky.
Muzes take dokrmovat granulema rozdrcenyma a namocenyma ve vode.
Cislo na doktory v Brne je: MVDr.Jekl:608449274
MVDr.HAuptman:732615647
Pevna linka na recepci:541562368
Mnoho lidem tam uz zachranili cincilky v doslova beznadejnem stavu, jezdi tam lide i z opacneho konce republiky.Vyhoda je, ze ji tam muzes nechat a dobre se Ti o ni postaraji, nez provedou potrebna vysetreni a leceni.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Čt Zář 21, 2006 20:47

Z vlastní zkušenosti říkám, že jde o život a já v takovém případě dělám i to, co se nemá. Dávám činčilce cokoliv, co chce jíst, i když je to maximálně nezdravé, protože ji nehodlám nechat umřít hlady!!!
Kdo nezažil, nepochopí. Prostě jdou stranou veškeré řeči o správné stravě, protože pokud činčila nejí, neobrušuje si stoličky a zase to může způsobit smrt. Takže je lepší zvolit menší zlo.
U nás chutnají piškoty a ovoce.
Naposledy upravil(a) Terezka dne Čt Zář 21, 2006 20:50, celkem upraveno 1 x.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Čt Zář 21, 2006 20:48

Úplnej souhlas Obrázek

Disable adblock

Monika
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Monika » Čt Zář 21, 2006 21:05

Já jsem naštěstí podobný problém zatím řešit nemusela, ale jednala bych jak Terezka..vše by šlo stranou, protože jedině tak se dá opravdu zachránit to, aby neumřela hlady.. :wink:

Iva
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Kladno

Příspěvekod Iva » Čt Zář 21, 2006 21:38

Jednoznačně souhlasím, občas je třeba větší zlo řešit zlem menším. I já byla v té situaci...

Hodně štěstí, držte se!!!

Dalead

Příspěvekod Dalead » Pá Zář 22, 2006 10:24

Děkuji za odpovědi a za podporu.
Já se jí snažím dát cokoliv co by snědla, ale bouhužel ani rozika ji nebere.
Uvidíme dneska jdeme na kontrolu.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Pá Zář 22, 2006 10:44

Dalead napsal:Děkuji za odpovědi a za podporu.
Já se jí snažím dát cokoliv co by snědla, ale bouhužel ani rozika ji nebere.
Uvidíme dneska jdeme na kontrolu.

Moje zkušenost je, že nechce mlsky, ale úplně jiné věci.

Eva Darebná

Příspěvekod Eva Darebná » Pá Zář 22, 2006 11:35

Ahoj,Tvoje činčilka je ve velmi vážném stavu,nespoléhej na to,že začne papat a objednej se nejlépe ještě dnes do Brna.Tam zaručeně najdou příčinu a podle toho nasadí léky.My tam také jezdíme s Myšutkou až ze Severních Čech.Nechci Tě strašit,ale svojí činčilku můžeš zachránit pouze když co nejdříve vyhledáš odborníky.Moc moc držím palce :wink:

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Zář 22, 2006 11:54

Eva Darebná napsal:Ahoj,Tvoje činčilka je ve velmi vážném stavu,nespoléhej na to,že začne papat a objednej se nejlépe ještě dnes do Brna.Tam zaručeně najdou příčinu a podle toho nasadí léky.My tam také jezdíme s Myšutkou až ze Severních Čech.Nechci Tě strašit,ale svojí činčilku můžeš zachránit pouze když co nejdříve vyhledáš odborníky.Moc moc držím palce :wink:

Presne to jsem mela na mysli a proto, ikdyz sem uz neprispivam, tak tohle me prislo hodne vazne a chtela jsem hlavne pomoci zachranit cincilku.
Eva ma pravdu, jde ji o zivot a chce to vybornou kliniku a veterinare, s kteryma ma i ona vybornou zkusenost. Pokud by tam nejela a jela tam skutecne na posledni chvili, kdyz u ostatnich veterinaru byla jeji cincilka pouze pokusnym zviretem a malem by ji jeste vice ublizili, tak by dnes uz nebyla.
A jak jsem psala, tam i po zakroku a operaci zoubku, kterou provadi v inhalacni setrne narkoze jsou cincilky schopne hned po probrani a jeste tyz den bastit normalne i granulky.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Pá Zář 22, 2006 12:11

Ino, to je hrozně individuální. Žádná inhalační narkóza ti nezaručí, že činčilka bude hned po probuzení žrát. Všechno chce individuální přístup a nelze říct, že pokud to není přesně takhle, tak je něco špatně. Je to tak i s lidmi, každé tělo snáší narkózu a zásahy do těla jinak.
Na krácení předních hlodáků nevidím nic odborného, vezmou se kleštičky a stačí jeden šikovný pohyb, když je zvířátko dobře držené. Důležité je, aby zuby nebyly zkrácené moc, protože by činčila nemohla hlodat.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Pá Zář 22, 2006 20:24

Ja jsem tady uz nechtela reagovat, ani sem nechodim a chodit nechci, pouze jsem povazovala za dulezite poradit tu veterinu v Brne one pisatelce, jejiz cincilka ma problemy a jelikoz nebyla registrovana, nemohla jsem ji to napsat na soukromku.
Bohuzel ale jeste musim napsat, ze co se tyce toho, ze cincila kdyz je nemocna muze dostat uplne vse, jen kdyz basti je nesmysl.
Mozna to plati u cincilek, ktere maji pouze problemy se zubama, ale i tam lze krmit stravou, ktera jim neublizi, jako jsou ty bezmlecne kase, ci granule nadrcene a nabobtnane ve vode, ci vyzive detske.Na posilneni se muze dat i uvarena vychladla ovesna kase ve vode, i ten obcasny piskotek ci kazdodenni rozinka, dve neuskodi v tomto pripade. Bohuzel to ale neplati v pripade, kdy cincila muze byt nemocna s chronickym zanetem jater, strev, cukrovkou.Tohle bylo doporucovano Ivou tenkrat Mysutce, kdyz mela problemy zdravotni, ja jsem byla sprdnuta za to, ze do toho kecam, kdyz ji bylo doporuceno, ze ji ma davat vse na co ma chut, rozinky, med a ja nevim co jeste a pritom ji to malem zabilo, ponevadz mela cukrovku.
Pokud ma cincila nejake zdravotni problemy, je nejdulezitejsi provest laborku, coz je odborny odber krve, aby se zjistilo, a jedine tak se zjisti, co ji muze byt a jestli nejsou postizene vnitrni organy, nebo nema cukrovku. A podle toho take krmit a prikrmovat. Kdyz totiz budete cincile davat nevhodne, co ji ale chutna a je schopna snist a bude mit cukrovku, ci zanet jater v chronickem stavu, tak ji zabijete okamzite. je to stejne, jako kdyz budete davat k jidlu cukrovkari sladke a cloveku, ktery ma chronicky problem s jatry, nebo slinivkou mastne jidlo. Takze je to individualni a dulezite je nejdrive zjistit, co ji je.
Ja jsem nepsala, ze inhalacni narkoza cincile zajisti, ze po probrani z ni bude ihned jist, ale ze v Brne zuby operuji tak dobre, ze cincila po probrani se z narkozy je schopna bez problemu jist ten den i granule, coz jsem jinde neslysela, vetsinou jsou s tim problemy a nasledne zanety, cincila se musi prikromovat.Proto radeji kazdeho posilam hned do toho Brna, ponevadz tam jsou vskutku bezkonkurencni, jak co se tyce potrebneho nejmodernejsiho vybaveni, tak i odbornosti. A take jsem nepsala, ze predni zuby, hlodaky chteji zkracovat odborne, ikdyz si myslim, ze i ty by mel zkracovat radeji odbornik, ponevadz prave prilisnym zkracenim muze cincilce vice uskodit. Psala jsem ale hlavne, ze vetsinou, kdyz je problem s prednima zubama, tak je to spjate a je vetsinou problem i se zadnima zubama.
A jelikoz cekam opet jen kritiku a aroganci, tak uz vic na nic zde reagovat nehodlam, at si kazdy udela usudek sam, kdo potrebuje, ale citila jsem potrebu to napsat.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Pá Zář 22, 2006 23:04

Navic nemusi jit jen o predni zuby a ty se take maji zkratit odborne.

Ino, jestli nechceš čekat kritiku a aroganci, tak prosím nepiš, že sem nechodíš a nepřispíváš, když to není pravda. Všechno prostě bereš jako útok na vlastní osobu. Tak to není. Zkus připustit, že různí lidé mají různé názory. Podle mě na léčení činčil neexistuje jednoznačné řešení a způsobů je víc, myslím tím, že když přerůstají zuby...je nutno zvolit individuální řešení a ne to, co zabírá na většinu činčilek a doufat, že to zabere taky. Ty máš zkušenost, já mám zkušenost, ostatní mají zkušenosti a každá je jiná.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Pá Zář 22, 2006 23:24

Podle mne každý, kdo zvířátko miluje, udělá pro něj první poslední a to první je návštěva veterináře a všechno ostatní se odehrává doma. Promiň, ale já se nedokážu dívat na to, jak zvířátko strádá hlady jen proto, že zrovna nechce nebo nemůže žrát granule. Dost jsem se namíchala kašiček, abych věděla, že to není sranda, že člověk musí dbát rad doktora a zároveň mít pořád nápady, aby to bylo každý den jiné, jinak mi to nebude žrát. Je to hrůzný pohled vidět, jak zvířátko mizí před očima, ztrácí na váze. To je opravdu lepší zvolit menší zlo, než zvolit smrt vyhladověním. Po zákroku na stoličkách museli Ferdíkovi ještě dvakrát krátit přední zuby, protože z kašiček si je jaksi neobrušoval.
Dneska už je všechno lepší a dokonce jsme objevili "zázrak" co podporuje chuť k jídlu, granule to ale nejsou, takže to tu nemůžu veřejně říkat, ale účinky to má zázračné. Jo a nebojte, čokoláda to není.

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » So Zář 23, 2006 11:35

Nic jsem nebrala jako utok na svoji osobu, ale jakmile sem neco napisu, at uz to bylo v minulosti, nebo i nyni a skutecne to bylo pouze vyjimecne, ponevadz te cincilce slo a jde o zivot a ja nemela jak to te dotycne napsat na soukromku, kdyz neni registrovana. Jakmile totiz napisu cokoliv,tak je muj prispevek kritizovan a rozebiran tebou a jeste Tvymi kamaradkami, s kterymi tady vytvarite jakesi zvalstni spolecenstvi ukrivdenych a nedocenenych.
Samozrejme, ze si nezapomenes opet rejpnout do me, proc sem chodim, kdyz jsem nechtela.
Nemusis se obavat, chodit sem opravdu nemam v umyslu a ani sem nechodim, nebo uz opravdu neprispivam, tak si nevymyslej.
Pisu akorat na inzerci a to jsem take zminovala, ponevadz to me zajima nejvic a take, abys me nahodou zase nemela duvod verejne schazovat, tak jsem jeste odpovedela a reagovala na tematu kukurice a jeste nekde, ale to opravdu pouze v zajmu cincilek a vyjimecne.
Opravdu nemam zajem jinak pripspivat a nechat se neustale buzerovat co a jak mam psat. Myslis si, ze kdyz jsi moderatorka techto stranek, ze mas pravo druhym urcovat a cenzurovat, co maji vubec psat.Bohuzel si tady z toho par lidicek vytvorilo svoje spolecenstvi, ve kterem kdo se jim nelibi, tak toho nemilosrdne, podle a nenapadne vystipou.
A neprekrucuj laskave to, co jsem napsala.Psala jsem o tom, ze pokud ma cincila jine problemy nez zuby, treba tu cukrovku, nebo jatra, ze ji muze experimentalni krmeni zabit ihned, nebo ji tak zhorsit zdravotni stav, ze se bude daleko hure zachranovat.
Pises, ze kazdy, kdo svoje zviratko miluje pro nej udela maximum a to nejlepsi. Tak v tom pripade je logicke, ze kdyz existuje vyhlasena klinika v tom Brne, kde navic operuji a delaji zakroky pod inhalacni narkozou, ktera je pro mala zviratka opravdu temer bez rizika a nejsetrnejsi, tak pojedou s tim zviratkem tam. Je to samozrejme kazdeho vec, ale proc budu riskovat a experimentovat a cincilu vozit nekam, kde takove vybaveni a zkusenosti nemaji a myslim tim i tu narkozu, kdyz vim, ze ji muzu vystavit daleko mensimu riziku a navic sverit do odborne pece.
Treba je v Cesku jeste i nejaka dalsi takova klinika, to ja nevim. S ditetem, kdyz bude nemocne take rodice, pokud ho maji radi pojedou kamkoliv, kde budou vedet, ze mu pomuzou a maji o lekarich ty nejlepsi reference.
Nechtela jsem se tak rozepsat, aby jsi me zase nezkritizovala, ze nedrzim slovo.Pokud se tady ale nahodou objevim,tak ne proto, ze bych s nekym chtela polemizovat a prispivat, ale pouze, kdyz nekdo bude potrebovat akutne poradit a na inzerci.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Zář 23, 2006 13:00

Cenzurovat znamená měnit a mazat nevhodné příspěvky. Nic takového se neděje, nikomu neopravuju ani pravopisné chyby, i když mě to občas dost irituje.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Zář 23, 2006 13:42

Já jsem začala psát hovorovou češtinou, abych tu tak nevyčnívala. Dřív jsem tu psala všechno přísně spisovně.
Nechci tu dál dělat nějaké rozepře, taky se tu nebudem bavit o hrubkách, ale už jen o nemocných činčilách.

Host

Příspěvekod Host » So Zář 23, 2006 18:20

Nechápu, proč jste na tu Inu tak zlí. Vždyť to myslí dobře a má pravdu. Pamlsky nemoc nevyléčí. Nebýt Iny a její rady, aby jsme jeli co nejdříve do Brna, tak by už naše činčilka dávno nežila.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » So Zář 23, 2006 18:58

Zlých je tu vícero lidí, zejména na nováčky. Co se mně týče, já nabídla zakopat válečnou sekeru, protože je to prostě dětinské. :oops:
Tady ale nikdo neradí léčit pamlskama, tady radíme nenechat umřít zvířátko hlady. Je samozřejmostí nejdříve navštívit činčilího odborníka, jenže to je většinou jen půl cesty, další se odehrává u nás doma a je jen na nás, jak se toho zmocníme.
Já na rady taky jela k odborníkům na činčily a uspěla jsem až u toho třetího, což znamená, že jsou i mimo Brno. Já bez auta bych se tam jen těžko dostala.

boruvka311
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj- Ostrava, F-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod boruvka311 » So Zář 23, 2006 19:37

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek

Host

Příspěvekod Host » So Zář 23, 2006 19:38

Nechci se tady hadat, vyvolavat rozbroje, ani se nechci vracet, pouze se branim. A nezlob se Terko, ale Ty a Iva jste me tady akorat hazely klacky pod nohy a posledni dobou se Vam k tomu naramne hodila i Tuta.
Nikomu jinemu si totiz nedovolite komentovat jeho prispevky a kritizovat je, rozebirat a dokonce ho oslovovat verejne a kritizovat ho, co radi druhym.
Nenapsala jsem sem nic jineho, nez nezname pisatelce doporucila Brno na lecbu a kompletni vysetreni, to same udelala i Eva, ponevadz obe mame s Brnem vyborne zkusenosti a ci prispevek je rozebiran a polemizuje se? Opet pouze s mym a opet se vse prekrucuje jinak, nez jsem napsala. Nikdy jsem tohle nikomu nedelala, abych verejne kritizovala Tvoje, nebo Iviny prispevky, ikdyz se mi spousta veci nelibila, napsala jsem to na sz, nebo opatrne na to, co jsem vedela, ze neni spravne upozornila.
Nejsem a nikdy nebudu miloucka a hodnoucka na vsechny strany, jen abych se kazdemu zalibila, jako to delate vy dve a mistrne, jsem zvykla veci rikat narovinu a bez obalu. Nejsem a nebudu pouze drzet pesticky a lidem milosrdne lhat, ze to jejich cincilka urcite prezije, radeji racionalne jednam a kdyz vidim, ze nekde cincilka trpi, tak proste neco udelam a ne, ze o tom tady budu psat, jak je to hrozne, jak ty zvirata trpi a neudelam vubec nic, od toho jsou tady jini, ja si ruce spinit prece nebudu, me se to netyka, ze. Presne tak se totiz chovas Ty a nezlob se, ze to tady ted rozebiram. Nechala jsi bez pomoci trpet cincilu v lete v tech vedrech ve zverimexu ve vyloze, jen jsi to sem napsala a ze nemuzes nic delat, ze jsi placha. Na to ale, abys proti me porad stvala placha nejsi. Nemusela jsi nic resit na miste, kdyz to nechces delat, ale stacilo vzit pitomej telefon, nebo napsat e-mail na Vetreinarni spravu a neco proste udelat.Radeji jsi tam od te doby ani nesla, abys nevidela dalsi trpici cincilu.
Ja si daleko vice vazim zdejsich lidi, jako je Vlasticka, Liliana, Camilla a urcite je jich tady i vic, kteri skutecne neco pro ty trpici zvirata udelaji a delaji a pouze o tom nekafraji naplano a kdyz se neco deje, tak nedelaji, ze se jich to netyka.Liliana si dala praci a ne malou se sepsanim stiznosti tenkrat ohledne Glorinky,nikdo se vic neangazoval a uplne nanic. Camilla zase vypiplala Terryho, ikdyz ma sama spoustu svych starosti, Vlasticka zase dokaze sprdnou prodavace ve zverimeu, kdyz vidi, ze jsou cincilky spatne opecovavane, to same dokazala i Hanka sepsat stiznost a pomohlo to.
opet jsi me k teto reakci vyprovokovala, stejne, jako Iva nedavno, kdy me tady verejne zkritizovala, ze lidi strasim a dokonce tady vypustila takovy hnus, ze lidem radim utracet cincilky.Proste jste se vy dve proti me spikly neustale jste se me snazily necim schazovat.Dodnes jste se mi zadna z vas neomluvily za to, ze jste me tady obvinily z nejakych hnusnych anonymu, uz je to vic jak rok stara zalezitost a dozvedela jsem se ji uplne nahodou a to je dost sprosty od vas. A kdyz se tady objevila Tuta, ktera se spolu s Majkym tady snazili vsechno zkazit a rozestvat, tak se vam to nesmirne hodilo, coz byl dalsi hnus. Dokonce jsi me verejne obvinila, ze Tute posilam upravovane spravy a jeste mi tady kvuli tomu hrozila. Vice lidicek tady reagovalo stejnym zpusobem jako ja, ale vzdy jsem to odnesla pouze ja.
A jeste Ti napisu, co si myslim uz dlouho ohledne Ferdika. Jeho stav se mi zdal divny celou dobu, proto jsem i Tebe posilala do toho Brna na kompletni vysetreni, ale rozhodla jsi se po svem. Neni normalni, ze hubne, nebasti, cincila se k tomuto rozhodne pouze tehdy, kdyz ji neco trapi. Ja jsem to pouze na zuby netypovala, typovala jsem to i dle problemu s ocima na zarustajici koreny a nasledne tim spojene slzne kanalky. To, ze ho krmis cimkoliv nevhodnym, jen kdyz to basti ho mozna pomalu zabijis. Jak si muzes byt jista, ze treba nema cukrovku, nebo problem s jatry navic?Argumentovala jsi mi tim, ze by to pani doktorka ke keter chodite urcite poznala. Jiste, bez krevniho rozboru urcite, stejne, jako u Mysutky v Klanovicich, kam jeli uplne zbytecne a nezjistili bez krevniho rozboru samozrejme vubec nic. Proto ty lidi posilam rovnou tam, aby zbytecne s nemocnou cincilou neplytvali casem jinde.
Je to ale Tvoje vec a uprimne, nikdy jsi Ferdu zdrave nekrmila a jeste jsi se tady tim chlubila, hlavne, ze mu to chutnalo.
Nechci tady z toho delat verejnou sou, ale rozhodla jsem se tady napsat vse, jak to bylo a co mozna ostatni ani nevedi.

Host

Příspěvekod Host » So Zář 23, 2006 19:45

to jsem byla ja, Ina, to jsi ale urcite pochopila,jen, abych zase nebyla nahodou narcena z anonymity.Tak takhle podla urcite nejsem a nikdy jsem nebyla.
Jeste jsem zapomnela pri te chvale nekterych lidicek pochvalit Janu, ktera se tenkrat docasne rozhodla pomoci Glorince a Terrymu, ackoliv mela take sama svych problemu nad hlavu. Akorat to mela pomoci dotahnout do konce, ale to uz tady rozebirat dal nechci.

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Ne Zář 24, 2006 9:50

Můj osobní sobecký názor je, nenechat umřít zvířátko hlady. Když nebude samo jíst, tak už za týden se můžou objevit přerostlé stoličky a následoval by další zákrok, který by činčilku oslabil. Ferdíkovi po zákroku se stoličkami krátili řezáky ještě 2x, naštěstí stoličky byly v pořádku. Nicméně moc papat sám nechtěl, ačkoliv všechno bylo v pořádku. Zvířátko má prostě svojí hlavu a když si činčilka řekne, že jíst nebude, tak jíst prostě nebude. Ferdík začal normálně jíst až dva měsíce po zákroku a pomalu se to blíží k normálu. Komu činčilka žrala okamžitě po probuzení z narkózy, upřímně gratuluju. My takové štěstí neměli, ale přežili jsme.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”