divné zvuky při jídle, problémy se srdcem?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
divné zvuky při jídle, problémy se srdcem?
Ahoj,
byla jsem s činčilkou u doktora, chodíme pravidelně na kontroly má šelest na srdci, ale teď dva dny po kontrole začal při kousání tvrdé stravy (hrášek, větvičky) vydávat zvuky jako když vás činčila zahání. Otevře u toho tlamičku, jakoby chtěl zývat a vydá zvuk, který nápadně připomíná zahánění když ho někdo otravuje opakuje ho asi 4krát. Váha za 3 dny sledování kolísá tak normálně 528g, 531g, 526g. Nevím co by to mohlo být. Byli jsme u pana Jekla a říkal na zuby výborný a to měl před tím problémy se stoličkama... byla jsem ráda a za dva dny tohle. Ted sem zkoušela jestli je to jen po tvrdší stravě zvuk vydal jak po hrášku, tak když kousl do větvičky, jakoby to nemohl polknout. Nevíte co by to mohlo znamenat?
Díky Iveta
Teď jsem zkusila vitamin C, dáváme mu čtvrtku tablety a udělal to samé. Začal sebou škubat a vydávat zvuky zapil to vodou a už je zase OK, nemůže se jednat o drobné ranky v tlamičce?
byla jsem s činčilkou u doktora, chodíme pravidelně na kontroly má šelest na srdci, ale teď dva dny po kontrole začal při kousání tvrdé stravy (hrášek, větvičky) vydávat zvuky jako když vás činčila zahání. Otevře u toho tlamičku, jakoby chtěl zývat a vydá zvuk, který nápadně připomíná zahánění když ho někdo otravuje opakuje ho asi 4krát. Váha za 3 dny sledování kolísá tak normálně 528g, 531g, 526g. Nevím co by to mohlo být. Byli jsme u pana Jekla a říkal na zuby výborný a to měl před tím problémy se stoličkama... byla jsem ráda a za dva dny tohle. Ted sem zkoušela jestli je to jen po tvrdší stravě zvuk vydal jak po hrášku, tak když kousl do větvičky, jakoby to nemohl polknout. Nevíte co by to mohlo znamenat?
Díky Iveta
Teď jsem zkusila vitamin C, dáváme mu čtvrtku tablety a udělal to samé. Začal sebou škubat a vydávat zvuky zapil to vodou a už je zase OK, nemůže se jednat o drobné ranky v tlamičce?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: zvuky po sežrání trvrdší stravy
Ahoj, to dělá jen u tvrdé stravy? A pokaždé nebo jen občas? Nemůže tě třeba jen odhánět když mu dáš pamlsek že chce klid?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Vitamín C bych takto nepodávala. Abys ji nepředávkovala.. Pokud se váha nepohybuje a činčilka má jasné očíčka, nech ji v klidu a pravidelně ji važ. Návštěva veta je pro ni stres a tak tě teď může dočasně odmítat?
Osobně jsem se s takovým chováním nesetkala..
Osobně jsem se s takovým chováním nesetkala..
-
- Bronzový uživatel
takže to jen tvrdou stravou není, teď sem mu dala kousek jablíčka (střed) a udělal to samé. Myslím, že mě neodhání, tohle spíš vypadá, že nemůže vůbec polykat....:( dlouho žmoulá v puse každý kousek co mu dám a pak začně "vykřikovat"
je možný, že to byl pro něj stres, to určitě, ale chodíme už takhle asi 4 roky. Spíš pozoruju, že při polykání začne protahovat čumáček a vydávat ten zvuk. Jasné očička má, váha zatím za ty tři dny bez výraznýho pohybu...
je možný, že to byl pro něj stres, to určitě, ale chodíme už takhle asi 4 roky. Spíš pozoruju, že při polykání začne protahovat čumáček a vydávat ten zvuk. Jasné očička má, váha zatím za ty tři dny bez výraznýho pohybu...
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě by mohl mít nějaké poranění v tlamičce, pokud se takto chová při jakémkoliv krmivu. Dělá to i u granulek?
Je dobré, že váha neklesá, ale pro jistotu bych zavolala Dr. Jeklovi když tam chodíte. Alespoň na konzultaci, co ti na to řekne.
Také jsem se s tímto ještě nesetkala.
Je dobré, že váha neklesá, ale pro jistotu bych zavolala Dr. Jeklovi když tam chodíte. Alespoň na konzultaci, co ti na to řekne.
Také jsem se s tímto ještě nesetkala.
-
- Bronzový uživatel
jj dělá to i u granulí. Ale výrazně míň "vykřikuje" Slyšela sem ho i dnes v noci, ale nevím jestli byl u misky, nebo jen na větvičce. Zkusím zavolat a zeptám se, jestli by to mohla být drobná ranka v puse. Když se zamyslím nad tím, kdybych měla škrábnutí vzadu u krku, vypadají jeho reakce celkem podobně jako když hodně bolí v krku a těžko polknu jídlo, je to hodně zvláštní.
-
- Zlatý uživatel
Takhle to vypada na problem zubu, korenu.ale pokud jste byli u Jekla, ten by to poznal.Je to divne, ale prave takovehle napdane zmoulani je jeden z priznaku.A delal Jekl rentgen korenu?Pokud ne, mohly by to byt ty koreny prerustajici, ale i ty pozna pred rentgenem pohmatem.Pak jedine neco vrazeneho v tlamce, zavolej mu radeji a popis mu to a zeptej se na ty koreny, zda je prohmataval
-
- Bronzový uživatel
Volala sem doktorovi a doporučili nám radši příjít. Vyšetřili mu kořeny,prohmatali. O ranku v tlamičce nepůjde. Dostal analgetika (pokud by to bylo od zubů), v úterý příští týden jsme objednaní na vyštření srdce a dokonce sono :) mají nový přístroj na klinice v Brně. Analgetika budem dávat dvakrát denně a pokud to bude od zubů, tak příznaky odezní, nicméně pan doktor Hauptman se příklaněl spíš k variantě od srdíčka. Pěkně nám vysvětlil, že srdce zabírá hodně místa a asi může tlačit na jícen, tím jak se zvětšuje díky šelesti a to může způsobit těžkost v polykání. (asi ve zkratce). Jestli je to od srdíčka se dozvíme v úterý po vyšetření, asi by to znamenalo zvýšit dávku enap prášku, ale to uvidíme.
Doufám, že diskuze pomůže více činčilkám, kterým se objeví problém se srdíčkem. Příznaky vůbec nevypadají, že by měly být kardio. I šelest se projevila kýcháním...(to jsme zase mysleli, že má rýmu) díky za rady a napíšu sem novinky o přístroji a vyšetření :)
jo a tip pro ostatní. Vitamin C stačí jedna osmina z tabletky 250mg denně. Víc nevadí, činčilka to vyčůrá a prý se jí zpěvní dásně :) ale radši dodržovat.
Doufám, že diskuze pomůže více činčilkám, kterým se objeví problém se srdíčkem. Příznaky vůbec nevypadají, že by měly být kardio. I šelest se projevila kýcháním...(to jsme zase mysleli, že má rýmu) díky za rady a napíšu sem novinky o přístroji a vyšetření :)
jo a tip pro ostatní. Vitamin C stačí jedna osmina z tabletky 250mg denně. Víc nevadí, činčilka to vyčůrá a prý se jí zpěvní dásně :) ale radši dodržovat.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: divné zvuky při jídle, problémy se srdcem?
Přeji hodně štěstí...
Vrátit se na “Nemoci a potíže”