stravovací návyky
-
- Bronzový uživatel
stravovací návyky
nemáte někdo zkušenost s tím, že činče nechtějí žrát granulky? Přítelkyně dávala činčilce vždy granulky s nějakou směsí pro činčily-vím že to není nic moc ale směs obsahuje granulky a občas nějaký ten šípek, rozinku a nějaký tvrdý kolečka nevím z čeho... problém je v tom, že granulky moc nechtějí a tak postupně míchám víc a víc granulí do starýho žrádla(granule máme dvoje a to jedny z hornabachu a druhý z činčilí farmy), kde je už to jsou skoro jenom granulky. Občas je křoupnou, ale dají přednost senu, který je v tu ránu pryč. Tak nevím jestli je mám nchat jenom o granulích tak dlouho dokud je nezačnou žrát, aby neměly nějaký potíže...
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Hrozenkov
- Kontaktovat uživatele:
Možná jim zkusit dát úplně jiné granule. Třeba jim nechutnají.
-
- Bronzový uživatel
no to právě nevím jestli je to tím. Že by jim nechutnaly tři druhy různých granulek se mi moc nezdá.. spíš mě to přijde jako nějaká duševní záležitost - vidí granule a z principu je nebudou jíst. Tak ještě zkusím koupit nějaký granule jedny a potom usoudím, že mám rozmazlence :-)
ale nevím jestli není nebezpečný zkusit je převychovat.
ale nevím jestli není nebezpečný zkusit je převychovat.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: KNM, Žilina
ja by som nevidela veľký problém, že nechcú baštiť granulky...pokiaľ jedia seno je to super, obrusujú si zadné zúbky :) áno aj granulkami si brúsia zadné zúbky ale senom omnoho omnoho lepšie...a na granulky si postupne zvyknú...určite sú to rozmaznaný chlpáči :roll: vieme o čom hovoríme >:*B >:*B
-
- Bronzový uživatel
jasně v tom s tebou souhlasím, ale právě nejraději maji kolečka zmíněné zde, http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=7950, které jsou právě ve směsi , kterou jedí a mají je hrozně rádi, ale nevím jestli je to pro ně plnohodnotné jídlo nebo jenom pamplsek. Každopádně sou hrozně vybíravý i co se týká sena - když jim dám naše domácí žerou to hned bez váhání, když dám seno koupený co mám jako železnou zásobu na zimu moc se jim do toho nechce , ale když už mají jen granule tak zmizí ve chvilce.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: HK
Jo granule, to je věčný boj. U nás jeden čas kluci měli hubené granule, pak se koupily další, tlustější, ty jim chutnaly ještě víc, tak se opět koupily, no a poslední dobou zase ty silné jim vůbec nejedou a chtějí jen ty hubené. Jestli to je jiná várka, jiné složení nevím, hold se kupují a dávám oboje dvoje, ať se spotřebují.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
to je jasný, je potřeba to střídat, my taky nebaštíme jen třeba těstoviny, ale jednou ty jindy rýží a tak, stejně to mají i činči :-)
-
- Bronzový uživatel
já jim teď dávám tři až čtyři druhy granulek namíchaných a seno a včera než sem jim dal seno tak už jsem viděl, že přebírají různé druhy a vybírají co jim chutnat bude a co ne..ale když nedostanou nic jinýho tak je asi hlad donutí něco polknout..ale nevím jestli jim to neškodí když je do too nutím takhle.. navíc nevím jestli není samice těhotná..
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Ostrava!!!
Náš Macík než přišel k nám tak byl zvyklí na směsky a jak jsme ho dostali tak jsme mu okamžitě začali dávat granulky (ptž směsky jsou špatné pro činču), sice ze začátku trucoval a odmítal jíst granulky ale hlad nakonec zvítězil a teď baští, jinak granulky máme Apetit z Pet centra Ostrava (o.c. futurum)
-
- Bronzový uživatel
dva dny pouze granule a třetí den ráno byla miska prázdná. Jinak si dávaly hodně seno a granulky sice rozházený po klecy a už jim to jde:-)