Neustale chce utect z klece
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havířov
- Kontaktovat uživatele:
Neustale chce utect z klece
Mam problem mam činčilaka 4 dny ale porad skousi kudma by utekl a nechce spat v domecku porad by spal zatopenim a celou noc lita v kleci jak sileny. chci se zeptat muzu mu dat do klece neco jineho nez kockolit dela to moc hluku jak vtom beha. Uklidni se casem nebo to tak bude kazdou noc ze skousi kudma utect? :cry:
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemá jak utýct, tak ho nech...místo kočkolitu mu tam dej hobliny ;-) Zkus mu tam dát hračky, různý roury a něco na okus, ať se zabavi a než ho dáš do klece, tak ho nech aspoň dvě hodiny vyběhat ;-)
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jo beha porad venku je vic jak v kleci a muzu mu tam dat treba rouru od toaletaku? a jak to bude stim behanim v noci po kleci bude to delat porad? nebo si casem zvykne a bude klidnejsi?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Převážně Kolín
Já mám rouru od toaletáku ve výběhu a třeba zrovna teď s tím myšak peláší pod stůl a kouše ji. neboj činča se ti uklidní
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
uff to se mi ulevilo bracha by to asi neprezil kdyby kazdy vecer delal takovy hluk :lol: jinak je mu 5 tydnu je byli a ma kolem oci sede fleky a koren ocasku taky sedy zajimalo by me zakolik se tak prodavaji ja ho mam za 200 :) jo a nebude mu vadit bambus kdyz ho hrize?
-
- Bronzový uživatel
COŽE?? ! 5 týdnů je hrozně málo. já když sem kupovala samici tak měla 3 měsíce. a ostatním myšákům bylo víc jak dva měsíce. to ji máš od chovatele?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jj 5-6 tydnu. Kamaradovi se narodil 1 činčilak a toho jsem si vzal byl ve zverimeksu a ten mu rikal ze ho vezme no tak kdyz ho muze vzit ve zverimexu tak proc bych si ho nemohl vzit ja? a kdyz je navic tak krasny :lol: a co ten bambus nevadi?
-
- Bronzový uživatel
i tak to je strašně málo. no já bambus nemám tak s tímto ti bohužel neporadím. bambus mají rádi pandy :lol: myslím
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
aspon me tvrdil ze ma 5-6 tydnu pak tu dam foto.
-
- Bronzový uživatel
no jestli ti to takle řikal, tak ho odstavil moc brzy. Hlavně na myšáka dávej pozor když je takle malý. :) . jinak mě se samci taky snažili utýct z klece, jednou se jim to podařilo, tata je naháněl venku u garáže a druhyho na balkoně., rozkousali pletivo, ted mají silny takže maj smůlu
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
5 týdnů je málo. Miminka se maj od matky dávat nejdříve v osmi a z domu by měl jít až když má 250g !
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
5 týdnů je málo, já mám teď prcky cca 7 týdnů staré a občas si ještě cucnou mlíka :oops: . Skus ji zvážit, podle toho se dá odhadnout jak je mladá. Jinak kočkolit jako podestýlka vhodnej není, lepší je kukuřičná drť nebo dřevěný válečky (Jonáš), popř. hobliny. Já teda kočkolit mám, ale jenom v čůracím rohu, kam si chodí ulevit :wink: . Jinak podestýlku nemám.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
vše ostatní už bylo řečeno,takže jen k tomu bambusu.Já mám taky ten malý na stůl(myslím že se to prodává pod názvem Lucky bambus) a amým myšákům moc chutná.Takže místo bambusu mám na stole koště,tedy košťátko,je nízkej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Hanysek napsal:jj 5-6 tydnu. Kamaradovi se narodil 1 činčilak a toho jsem si vzal byl ve zverimeksu a ten mu rikal ze ho vezme no tak kdyz ho muze vzit ve zverimexu tak proc bych si ho nemohl vzit ja? a kdyz je navic tak krasny :lol: a co ten bambus nevadi?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
mně vzít jako činčilu od maminy v pěti týdnech, tak bych taky asi byla takhle běsná... já dávám mladý od maminy v 10-12 týdnu... nehledě na to, že činčily jsou do 6. týdnu na mléku... i když od 2. týdnu zkoušejí žrát granule i seno..
budeš činčile muset věnovat spoustu svého času... ale uklidní se... ale to, že činčila lítá v noci, to se není čemu divit, když je to noční zvíře... ale nebude asi lítat tolik, co teď... dala bych jí tam i nějakého plyšáka... ruličky toaleťáku mají naše činči v kleci pořád a neustále si s nimi hrají. tak občas do klece zavěsím kousek tvrdýho chleba, pořádně vyschlou šišku z borovice..
budeš činčile muset věnovat spoustu svého času... ale uklidní se... ale to, že činčila lítá v noci, to se není čemu divit, když je to noční zvíře... ale nebude asi lítat tolik, co teď... dala bych jí tam i nějakého plyšáka... ruličky toaleťáku mají naše činči v kleci pořád a neustále si s nimi hrají. tak občas do klece zavěsím kousek tvrdýho chleba, pořádně vyschlou šišku z borovice..
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: OSTRAVA
- Kontaktovat uživatele:
Tak takto malá činčila, to je fakt brzy od mámy.
Já zkusím poradit, jak činčilu zklidnit. Když chci ochočit malou činčilu před prodejem, tak si ji vezmu v kleci do obýváku a žije s námi.
Pokud mám chviličku během dne, sednu k tv a malou si strčím pod triko na holé břicho, triko dám přes ní. Člověk by nevěřil, jak rychle se zklidní, lehne si a vychutnává ten "slastný pocit". Nechce se jí potvůrce ven. Takto jsem rozmazlila dost činčilek a pokud je sama, tak není problém vzít si ji i k sobě do "teplých peřinek", ona se tam zklidní :lol:
Bude tě mít za "svou mámu", která ji ještě chybí.
Já zkusím poradit, jak činčilu zklidnit. Když chci ochočit malou činčilu před prodejem, tak si ji vezmu v kleci do obýváku a žije s námi.
Pokud mám chviličku během dne, sednu k tv a malou si strčím pod triko na holé břicho, triko dám přes ní. Člověk by nevěřil, jak rychle se zklidní, lehne si a vychutnává ten "slastný pocit". Nechce se jí potvůrce ven. Takto jsem rozmazlila dost činčilek a pokud je sama, tak není problém vzít si ji i k sobě do "teplých peřinek", ona se tam zklidní :lol:
Bude tě mít za "svou mámu", která ji ještě chybí.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Žatec (Ústecký kraj)
- Kontaktovat uživatele:
on vůbec je nedjůležitější kontakt s činčilou od malička.. viz sirotek Terry, kterého jsem ručně dokrmovala od jeho myslím 2 týdnů... a jaký je to mazel. Viď Radečko? ;-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvky viz. výše
Taková dikuze se mi líbí. 5 lidí po sobě napíše, že pět týdnů je málo a že minimální věk musí být 12 týdnů :lol: :lol: :lol:
-
- Bronzový uživatel
Mně se to teda nelíbí a vtipný mi to taky nepřijde :?
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ja myslimm, že je lepší to říct petkrát za sebou, aby si člověk byl jistej, že mu to neříká jen jeden a ten nemá pravdu
-
- Bronzový uživatel
Ale chudák kluk si teď musí připadat jako blbec....Spíš nechápu, co po něm chcete, když mu řikáte, jak si ho vzal strašně brzy. Na druhou stranu ho zachránil před zverimexem ne?
Přeji mu hodně štěsti s prckem, když je teď vlastně "náhradní mamka."
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, jestli sem někoho urazila, ale mně to prostě přišlo dobrý, když každej příspěvek začínal : 5 měsíců je málo... :lol:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Krnov
- Kontaktovat uživatele:
Terciolka napsal:Omlouvám se, jestli sem někoho urazila, ale mně to prostě přišlo dobrý, když každej příspěvek začínal : 5 měsíců je málo... :lol:
Chtěla jsi apsat 5 TÝDNŮ ŽE? :D :lol: :lol:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
orlando napsal:Ale chudák kluk si teď musí připadat jako blbec....Spíš nechápu, co po něm chcete, když mu řikáte, jak si ho vzal strašně brzy. Na druhou stranu ho zachránil před zverimexem ne?
no, ale on to může říct tomu kamaradovi, od kterýho má, ne?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No tak jsem ho vazil a ma neco kolem 100g ale ta vaha neni moc presna! Taky si myslim ze se bude mit lepe nez ve zverimexu a mluvil jsem stim kamosem ze mu ve zverimexu rekli at ho prinese 7 tyden a ze jestli chci tak at mu ho jeste prinesu k mamce ale ja myslim ze to zvladne :). A nebojte neurazil jsem se. Ale jeste by me zajimalo kolik by tak zanej chteli ve zverimexu kdyz je byli kolem oci sede a koren ocasku taky sedy a zadecek uplne jemne nasedle :P jo skousel jsem ho strcit pod triku no rekl bych ze ten muj az vyroste bude peknej hajzlik :D neustale prskal pod trikem :lol: Tak uz mam jeho foto jmenujse mysak 8) tak se kuknete a reknete jaky je
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nikolka135 napsal:Terciolka napsal:Omlouvám se, jestli sem někoho urazila, ale mně to prostě přišlo dobrý, když každej příspěvek začínal : 5 měsíců je málo... :lol:
Chtěla jsi apsat 5 TÝDNŮ ŽE? :D :lol: :lol:
ajo :lol: :lol: chtěla :lol: :lol: