Odvar z heřmánku
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Vlašim
- Kontaktovat uživatele:
Odvar z heřmánku
Už jsem v zoufalé situaci, před dvěma měsíci činče přerostly zouky,jenže já si toho asi všimla později,protože činča od nich má v tlamičce poměrně velkou ránu,která se nehojí i přesto,že jí denně 3 krát skutečně už dva měsíce čistím tlamičku pomocí Tamtum Verde.Vůbec se jí to nechce zatáhnout a díky tomu mi nechce kousat tvrdé.Vím,že se tu již několikrát psalo,že činčily musí mít denně čistou vodu,ale přesto mě napadlo(vážně už nevím jak dál) zkusit jí dát do napáječky slabší odvar z heřmánku,co myslíte?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Heřmánkem nic nezkazíš. Na hojení je dobrý i odvar z řepíku(k dostání v lékárně v sypké formě), působí protizánětlivě.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nevadí,ani když ho bude mít jako jediný přísun vody na pár dní?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
Ja som dnes dala dvom činčam odvar z repíku a napili sa dobrovoľne z pohára :D Je dobré si ho natrhať a nasušiť lístky, my to tak robíme každé leto, liečime tým skoro všetko (aj na sebe, aj na zvieratách). Pomáha to vlastne aj na vnútorné problémi ale aj na vonkajšie poranenia... Raz sme tak vyliečili korytnačkum náhodou jej mama stúpila na pazúr a bolestivo sa jej zlomil, tiež zabralo na pazúrnatku, vyskočila z akvarka a cez noc trochu obschla, takže ju to zrejme bolelo. To sme ju potom dávali na chvíľu do odvaru a krásne sa jej to zahojilo, takže myslím, že aj činčile to bude pomáhať :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem mu tedy dala řepíčkový odvar,ale asi jsem ho glukopurem osladila vic,protože přes noc zmizela půlka napáječky.Tak se ještě chci zeptat,jestli mu nemůže nějak ublížit v trošku větší koncentraci?Vím,že to je sladidlo "z přírody",ale přeci jen...I když mě se to sladké moc nezdálo:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51
odvar z heřmánku
na bolavou tlamičku řepík, heřmánek používám jenom při zácpě, s tím glulkopurem bych si taky moc starostí nedělala, pro jednou to nebude tak zlé. Jenom aby ten méně oslazený taky chutnal :lol:
-
- Bronzový uživatel
my sme napriklad nesladili vobec - cisty vyvar, a chutil aj tak, ale zalezi to od cincilky.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Nový Ples
- Kontaktovat uživatele:
já taky nesladila a zmizel bleskurychle...
-
- Bronzový uživatel
a ake mate skusenosti so susenymi listkami? mozu sa davat cince, budu mat rovnake ucinky alebo ak su vhodne, ako casto ich davat zdravej cincile? pretoze nasim tieto listky velmi chutia ale davame ich len zriedkavo
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
myslíš heřmánkové lístky??? květy se občas dát můžou, ale o lístkách jsem neslyšela... ale jiný bylinky proč ne, my sušíme lesní ovocné lístky ( maliny, ostružiny a jahody) kopřivy, pampelišky...
-
- Bronzový uživatel
sry nenapisala som listky coho :D myslela som ten repik. a ked sem uz pisaem, predpokladam, ze susena materina duska im nemoze nijak uskodit (alebo moze?)
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
tak to nevim, ale ten řepík si myslim, že neublíží... má podobné protizánětlivé účinky jako heřmánek :)
Ten odvar z repíku... môže ísť aj o repíkový čajík? Ja totižto väčší prístup k bylinkám veľmi nemám :roll:
-
- Bronzový uživatel
skus biopredajnu alebo hocijaku lekaren, suseny repik by mali mat.
-
- Stříbrný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky vzato, bych si myslela, že snad i ano, ale nemám s tím zkušenost, ani momentálně k řepíku přístup, takže nevím... snad ano