plísně,Fungistop,přepravky
Zdravim všechny.Mám činčíka Pištu jeden a čtvrt roku.Začaly se mu dělat flíčky na uších a taky trochu šupinky .v knížce sem četla,že jako prevence proti plísním se používá Fungistop,ale tady v Blatný ho nikde nemají a teď mám strach,jestli Pišta něco takovýho nechyt.Poraďte mi prosím,kdo s tím máte zkušenosti,jestli by nebylo lepší dojít veterináři a kde se dá Fungistop sehnat.taky bych ráda věděla,jak vaše činčilky snášejí přenášení v přepravkách.On je totiž Pišta trochu divokej a nevím jak by reagoval.Kromě toho tu speciální přepravky prodávva tak akorát na kočky a psi... :?:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Fungistop se dá objednat v činčilím obchodě : http://www.valachnet.cz/~cincila/m_obch.html nebo určitě někde u chovatelů. A můj Skipy přenášení v přenosce bere dobře, ale nikdy jsme ho v ní nikdy neměli víc jak 1 hodinu. Dokonce i spinkal :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Re: plísně,Fungistop,přepravky
Katka159 napsal:Zdravim všechny.Mám činčíka Pištu jeden a čtvrt roku.Začaly se mu dělat flíčky na uších a taky trochu šupinky .v knížce sem četla,že jako prevence proti plísním se používá Fungistop,ale tady v Blatný ho nikde nemají a teď mám strach,jestli Pišta něco takovýho nechyt.Poraďte mi prosím,kdo s tím máte zkušenosti,jestli by nebylo lepší dojít veterináři a kde se dá Fungistop sehnat.taky bych ráda věděla,jak vaše činčilky snášejí přenášení v přepravkách.On je totiž Pišta trochu divokej a nevím jak by reagoval.Kromě toho tu speciální přepravky prodávva tak akorát na kočky a psi... :?:
Suche usi neznamenaju plesen.Plesen sa zacina tvorit okolo oci a nosa.Suche usi natieraj neparfemovanym kremom. :wink:
Tak jo,dík za odpovědi.i když pochybuju že ten blázen bude v přepravce spát :D nejspíš bude pěkně vyjukanej(chudáček)
ty uši mu namažu.já si to myslela že to neni plíseň,ale nejsem zrovna nejzkušenější a co kdyby náhodou :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Katka159 napsal:ty uši mu namažu.já si to myslela že to neni plíseň,ale nejsem zrovna nejzkušenější a co kdyby náhodou :wink:
Este nikdy som nevidela klasicku plesen na uchu. Ta bezna sa tam nevyskytuje.Plesnive usi som videla len pri silne zanedbanych cincilach ktorym usi omrzli a zplesniveli. Ak chces vediet na isto posli mi fotku.ale myslim ze sa nemas coho obavat.Obcas mu uska natri kremom.Aj ja mam cincilu so suchymi usami.Robia sa jej na nich take supinky.Obcas jej to natrem a je to v pohode. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Pilníkov
- Kontaktovat uživatele:
Když mela Julča plísen na čumíku,tak jsme jí to natírali tím práškem co se dává do písku(asi fungistop :roll: )štetcem,normálním štetcem na malování obrázků(čili šteteček :) ).A to na doporučení chovatele,odkud Jujíška mám(mimochodem je chovatel supr,je videt že s činčilami zkušenosti má :D )... :wink: .
tak to fakt nechápu jak někdo může nechat činčilkám zmrznout a zplesnivět uši :cry: to bych nikdy neudělala.Fungistop objednám asi přes internet,protože nejbližší chovatel je až v Budějicích a krém koupim po svátkách.jo adíky za rady :)
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Košice
- Kontaktovat uživatele:
Len s tým internetovým obchodom je problém, lebo vraj tá pani prijíma objednávky len telefonicky.
Ak jej budeš náhodou volať, nemôžeš sa jej prosím spýtať, že či nevenuje chvíľku aj tým, čo by si radi objednali cez e-mail, lebo do Čiech volať nemôžu?
Ak jej budeš náhodou volať, nemôžeš sa jej prosím spýtať, že či nevenuje chvíľku aj tým, čo by si radi objednali cez e-mail, lebo do Čiech volať nemôžu?
to bych mohla,ale nevim kdy ji budu moct zavolat,protože jsem to mamce řikala a ona je docela proti,tak jí nejdřív musim zpracovat :roll: ale dám vědět co nejdřív :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
vilverin napsal:Len s tým internetovým obchodom je problém, lebo vraj tá pani prijíma objednávky len telefonicky.
Myslím, že objednávať na Slovensko bude ešte väčší problém ako tam zavolať. Ak máš niekoho v Čechách, kam si to môžeš nechať poslať, tak ich popros, nech tam rovno zatelefonujú aj objednávku.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem ji psala email, jestli by to neslo objednat mailem a ani se mi neozvala :-(vilverin napsal:Len s tým internetovým obchodom je problém, lebo vraj tá pani prijíma objednávky len telefonicky.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Katka159 napsal:to bych mohla,ale nevim kdy ji budu moct zavolat,protože jsem to mamce řikala a ona je docela proti,tak jí nejdřív musim zpracovat :roll: ale dám vědět co nejdřív :)
proti čomu?? aby si tam volala alebo aby si si odtiaľ objednávala?
styro napsal:Myslím, že objednávať na Slovensko bude ešte väčší problém ako tam zavolať. Ak máš niekoho v Čechách, kam si to môžeš nechať poslať, tak ich popros, nech tam rovno zatelefonujú aj objednávku.
Ja už som spomínala, že nechcem si dať objednať, ale môj známy by mi po to zašiel do Přerova.
Teda to predpokladám, že ten tovar tá pani nemá u seba doma a že nemá obchod, mám pravdu? Lebo ak má reálny obchod alebo má ten tovar doma, tak si objednávať ani nemusím a on by po to rovno zašiel, ale tak nebudem ho tam preháňať, keď neviem, či to tam vôbec má.
-
- Zlatý uživatel
Bude závisieť od toho, koľko tovaru bude mať pani doma a koľko bude po prijatí objednávky ešte len objednávať sama. Najjednoduchšie bude vyzbrojiť známeho zoznamom a on by si tam rovno brnkol aká je situácia, keď bude v Přerove. Daj potom vedieť ako to dopadlo.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:Bude závisieť od toho, koľko tovaru bude mať pani doma a koľko bude po prijatí objednávky ešte len objednávať sama. Najjednoduchšie bude vyzbrojiť známeho zoznamom a on by si tam rovno brnkol aká je situácia, keď bude v Přerove. Daj potom vedieť ako to dopadlo.
No hej, ale otázka je, že či vôbec nejaký tovar má doma...
proti tomu objednání,protože je to drahý dost na to,abych eště platila stovku za poštovný a balný,tak nevim jak to dopadne... :(
jo a teď sem koukala na adresu http://www.valachnet.cz/~cincila/m_obch.html a tam myslim by to objednat přes internet šlo,ale nevim,zkus se tam mrknout a napiš
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jde to assi jenom telefonem :?Katka159 napsal:jo a teď sem koukala na adresu http://www.valachnet.cz/~cincila/m_obch.html a tam myslim by to objednat přes internet šlo,ale nevim,zkus se tam mrknout a napiš
-
- Zlatý uživatel
Mať internetový obchod a nemôcť si objednať mailom, to mi pripadá tak, ako keby automobiloví jazdci museli chodiť na závody vlakom :lol:.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
styro napsal:Mať internetový obchod a nemôcť si objednať mailom, to mi pripadá tak, ako keby automobiloví jazdci museli chodiť na závody vlakom :lol:.
:lol: :lol: :lol:
Asi tak...
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No už len aby jej to niekto povedal.