spí..

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

plusca

spí..

Příspěvekod plusca » Po Pro 25, 2006 21:51

zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: spí..

Příspěvekod Terezka » Po Pro 25, 2006 21:58

plusca napsal:zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))

Mám pro tebe jednoduché vysvětlení, ale může to být nevyřešitelný problém. Činčila je noční tvor a je to celkem stresové zvířátko, proto ho nebuď. Není to mazlíček, je to tvor, kterého musíš respektovat, pak k tobě přilne. Hlavně činčilku nebuď násilím a veškeré aktivity přenech na období, kdy bude vzhůru.
A prosím přečti si tento článeček http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=665

Teď už přeju jen hodně radosti s novým zvířátkem :)

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Pro 25, 2006 22:11

A pokud ji máš teprve 5 dní, je určitě vystresována z nového prostředí. Dej ji času na aklimatizaci. Pak si ji užiješ i zvečera.

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Brno

Příspěvekod Ivanka » Po Pro 25, 2006 22:16

plusca napsal:zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))

:lol: když jsem měla první činču, od 10 h. dopoledne jsem ji každých 10 minut kontrolovala, jestli už je vzhůru :od kterýho jsem ji dostala, že mrňousek ještě spinká a jestli je to normální a kdy se vzbudí :lol: a přítel mi 10x odepsal, že se vzbudí až večer a já jsem stejně s hodinkama v ruce chodila sledovat tu chvíli, kdy se probere a začne skotačit...bylo to v 7 večer! :wink: :lol:
jestli tvůj prcek celej den spí, je to O.K. a pokud máš obavy, jestli to náhodou není nějaká plyšová náhražka (nebo falešní sobi :roll: :lol: ), tak si ji běž poslechnout ve 3 ráno! to uslyšíš ten správnej rachot :lol: 8)

Disable adblock

plusca

Příspěvekod plusca » Po Pro 25, 2006 22:17

no..dík mooc za radu:) už sem aspon klidnejší... :D jenže ted zasdostala průjem.. :cry: nechcete přihodit další radu?? :D :D

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Ivanka » Po Pro 25, 2006 22:20

:shock: co mi to udělalo? :shock: chtěla jsem svůj příspěvek upravit, páč mi část věty zmizela do neznáma :oops: , ale místo toho jsem sama sebe citovala :oops: a to fakt nechci a nechápu to :oops: :lol:

plusca

Příspěvekod plusca » Po Pro 25, 2006 22:20

:lol: když jsem měla první činču, od 10 h. dopoledne jsem ji každých 10 minut kontrolovala, jestli už je vzhůru :lol: , příteli, od kterýho jsem ji dostala, jsem napsala ten den asi 15 SMS, že mrňousek ještě spinká a jestli je to normální a kdy se vzbudí :lol: a přítel mi 10x odepsal, že se vzbudí až večer a já jsem stejně s hodinkama v ruce chodila sledovat tu chvíli, kdy se probere a začne skotačit...bylo to v 7 večer! :wink: :lol:
jestli tvůj prcek celej den spí, je to O.K. a pokud máš obavy, jestli to náhodou není nějaká plyšová náhražka (nebo falešní sobi :roll: :lol: ), tak si ji běž poslechnout ve 3 ráno! to uslyšíš ten správnej rachot :lol: 8)[/quote][/quote]

hehe..dík..tak to skusim.. jesli teda zas nebudu já jako vona.. a nebudu chrápat zas já.. :D :D

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Pro 25, 2006 22:21

plusca napsal:no..dík mooc za radu:) už sem aspon klidnejší... :D jenže ted zasdostala průjem.. :cry: nechcete přihodit další radu?? :D :D

Základní strava jsou granule, seno a voda. Proti průjmu se doporužuje květ heřmánku nebo heřmánkový čaj, ne horký pochopitelně. Nedávat čerstvé ovoce nebo něco, co vůbec činča nemá jíst.

plusca

Příspěvekod plusca » Po Pro 25, 2006 22:23

sakra..vy ste tu náký rychlí.. jj..seno,voda, granule.. ot tam všechno má....)) tak co víc si může přát?? :D

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

Příspěvekod STYRO » Po Pro 25, 2006 22:27

Taky koukni sem http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=1326.
A pokud činčilka ve dne spí, máš čas na přečtení celého fóra :lol: . Pak budeš odpovídat na dotazy i ty :wink: .

Ivanka
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel

Příspěvekod Ivanka » Po Pro 25, 2006 22:30

zapomněla jsem pogratulovat k činčilce - užij si s ní mnoho radosti (ale taky i dorbné starosti, a´t víš, o čem to je :wink: ) a vítej mezi činčiláře...

jinak ten průjem, za předpokladu, že ji máš jen 5 dní, může být i stresem z nového prostředí nebo pokuds´ji chodil(a) kontrolovat, jako já tehdy, každých 10 minut, tak i stresem z nevyspání!
jestli se ale večer proběhne, nažere a pak zase schrupne, tak to je taky normál, obzvlášť, pokud je činča ještě maličká (jak je vlastně stará?) a snadno se unaví.
sledovala bych ji dál, dopřála jí večer rozhodně volnost pohybu a granule,seno a vodu dle libosti! a sledovat změny!!!

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Terezka » Po Pro 25, 2006 22:43

Ještě jedna tisíckrát opakovaná rada, ale neuškodí...činčila musí hlodat, obrušovat si zuby, tak by měla mít v kleci silnou větev, sépiovou kost, siporexovou kostku nebo tvrdý chleba, možností je spoustu.

Alice
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Alice » Út Pro 26, 2006 0:13

plusca napsal:sakra..vy ste tu náký rychlí.. jj..seno,voda, granule.. ot tam všechno má....)) tak co víc si může přát?? :D

www.cincila.sk

tu to mas vsetko po kope:-)

Sepp
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí

Příspěvekod Sepp » Út Pro 26, 2006 16:07

Tak si procti moje stranky... ahned budes vedet vice ;)

www.cincilavlnata.tk

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”