spí..
spí..
zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Středočeský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Re: spí..
plusca napsal:zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))
Mám pro tebe jednoduché vysvětlení, ale může to být nevyřešitelný problém. Činčila je noční tvor a je to celkem stresové zvířátko, proto ho nebuď. Není to mazlíček, je to tvor, kterého musíš respektovat, pak k tobě přilne. Hlavně činčilku nebuď násilím a veškeré aktivity přenech na období, kdy bude vzhůru.
A prosím přečti si tento článeček http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=665
Teď už přeju jen hodně radosti s novým zvířátkem :)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
A pokud ji máš teprve 5 dní, je určitě vystresována z nového prostředí. Dej ji času na aklimatizaci. Pak si ji užiješ i zvečera.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
plusca napsal:zdary lidi..poradte mi prosím..mám činčilu..asi tak 5 dní... a se mi zdá celá náká divná..furt jenom spí.. celej den.. večer se proberre... chvíli se probehne.. a pak zas spí dál..je to normální?? poradte..díky..:))
:lol: když jsem měla první činču, od 10 h. dopoledne jsem ji každých 10 minut kontrolovala, jestli už je vzhůru :od kterýho jsem ji dostala, že mrňousek ještě spinká a jestli je to normální a kdy se vzbudí :lol: a přítel mi 10x odepsal, že se vzbudí až večer a já jsem stejně s hodinkama v ruce chodila sledovat tu chvíli, kdy se probere a začne skotačit...bylo to v 7 večer! :wink: :lol:
jestli tvůj prcek celej den spí, je to O.K. a pokud máš obavy, jestli to náhodou není nějaká plyšová náhražka (nebo falešní sobi :roll: :lol: ), tak si ji běž poslechnout ve 3 ráno! to uslyšíš ten správnej rachot :lol: 8)
no..dík mooc za radu:) už sem aspon klidnejší... :D jenže ted zasdostala průjem.. :cry: nechcete přihodit další radu?? :D :D
-
- Stříbrný uživatel
:shock: co mi to udělalo? :shock: chtěla jsem svůj příspěvek upravit, páč mi část věty zmizela do neznáma :oops: , ale místo toho jsem sama sebe citovala :oops: a to fakt nechci a nechápu to :oops: :lol:
:lol: když jsem měla první činču, od 10 h. dopoledne jsem ji každých 10 minut kontrolovala, jestli už je vzhůru :lol: , příteli, od kterýho jsem ji dostala, jsem napsala ten den asi 15 SMS, že mrňousek ještě spinká a jestli je to normální a kdy se vzbudí :lol: a přítel mi 10x odepsal, že se vzbudí až večer a já jsem stejně s hodinkama v ruce chodila sledovat tu chvíli, kdy se probere a začne skotačit...bylo to v 7 večer! :wink: :lol:
jestli tvůj prcek celej den spí, je to O.K. a pokud máš obavy, jestli to náhodou není nějaká plyšová náhražka (nebo falešní sobi :roll: :lol: ), tak si ji běž poslechnout ve 3 ráno! to uslyšíš ten správnej rachot :lol: 8)[/quote][/quote]
hehe..dík..tak to skusim.. jesli teda zas nebudu já jako vona.. a nebudu chrápat zas já.. :D :D
jestli tvůj prcek celej den spí, je to O.K. a pokud máš obavy, jestli to náhodou není nějaká plyšová náhražka (nebo falešní sobi :roll: :lol: ), tak si ji běž poslechnout ve 3 ráno! to uslyšíš ten správnej rachot :lol: 8)[/quote][/quote]
hehe..dík..tak to skusim.. jesli teda zas nebudu já jako vona.. a nebudu chrápat zas já.. :D :D
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
plusca napsal:no..dík mooc za radu:) už sem aspon klidnejší... :D jenže ted zasdostala průjem.. :cry: nechcete přihodit další radu?? :D :D
Základní strava jsou granule, seno a voda. Proti průjmu se doporužuje květ heřmánku nebo heřmánkový čaj, ne horký pochopitelně. Nedávat čerstvé ovoce nebo něco, co vůbec činča nemá jíst.
sakra..vy ste tu náký rychlí.. jj..seno,voda, granule.. ot tam všechno má....)) tak co víc si může přát?? :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Taky koukni sem http://diskuze.cincila.com/viewtopic.php?t=1326.
A pokud činčilka ve dne spí, máš čas na přečtení celého fóra :lol: . Pak budeš odpovídat na dotazy i ty :wink: .
A pokud činčilka ve dne spí, máš čas na přečtení celého fóra :lol: . Pak budeš odpovídat na dotazy i ty :wink: .
-
- Stříbrný uživatel
zapomněla jsem pogratulovat k činčilce - užij si s ní mnoho radosti (ale taky i dorbné starosti, a´t víš, o čem to je :wink: ) a vítej mezi činčiláře...
jinak ten průjem, za předpokladu, že ji máš jen 5 dní, může být i stresem z nového prostředí nebo pokuds´ji chodil(a) kontrolovat, jako já tehdy, každých 10 minut, tak i stresem z nevyspání!
jestli se ale večer proběhne, nažere a pak zase schrupne, tak to je taky normál, obzvlášť, pokud je činča ještě maličká (jak je vlastně stará?) a snadno se unaví.
sledovala bych ji dál, dopřála jí večer rozhodně volnost pohybu a granule,seno a vodu dle libosti! a sledovat změny!!!
jinak ten průjem, za předpokladu, že ji máš jen 5 dní, může být i stresem z nového prostředí nebo pokuds´ji chodil(a) kontrolovat, jako já tehdy, každých 10 minut, tak i stresem z nevyspání!
jestli se ale večer proběhne, nažere a pak zase schrupne, tak to je taky normál, obzvlášť, pokud je činča ještě maličká (jak je vlastně stará?) a snadno se unaví.
sledovala bych ji dál, dopřála jí večer rozhodně volnost pohybu a granule,seno a vodu dle libosti! a sledovat změny!!!
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna tisíckrát opakovaná rada, ale neuškodí...činčila musí hlodat, obrušovat si zuby, tak by měla mít v kleci silnou větev, sépiovou kost, siporexovou kostku nebo tvrdý chleba, možností je spoustu.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
plusca napsal:sakra..vy ste tu náký rychlí.. jj..seno,voda, granule.. ot tam všechno má....)) tak co víc si může přát?? :D
www.cincila.sk
tu to mas vsetko po kope:-)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Severní - Střední Čechy a okolí
Tak si procti moje stranky... ahned budes vedet vice ;)
www.cincilavlnata.tk
Vrátit se na “Nemoci a potíže”