Oddělení miminek
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
K odběru může být až po 2 měsících věku,do té doby by měl být u mamči.Ještě chvíli počkej ať pak nemá problémy.
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
To se omlouvám, jsem v tomhle nováček :] Někde na internetu jsem četla, že mrňata mohou pryč už od šesti, osmi týdnů, že záleží i na váze, která by měla být minimálně 250 gramů. Tenhle má na 285 (včera jsem ho vážila), navíc od mamči nesaje už pár týdnů.
Ale jestli to opravdu vadí, samozřejmě můžu ten týden dva počkat :)
Ale jestli to opravdu vadí, samozřejmě můžu ten týden dva počkat :)
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
lepší je odstavovat miminka v 8 týdnech.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
sice má velkou váhu na svůj věk ale ty 2 měsíce jsou minimum aby se vše naučil a zvládl stres z odstavu a odloučení od mamči
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Metylovice
naši drobci mívali ve dvou měsících i třista a byli u maminy i deset týdnů.Protože se ještě dost učili jinak samečci se odstavovali v osmi týdnech aby se nestala nějaká neplecha.Tak ho raději nech ještě u maminy. :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je 10 týdnů úplně nejlíp a oba klucí teď odcházeli do nových domů
skoro 400g. Myslím, že jsou prckové aspoň více odolnější - jak na převoz do nového domova, tak aklimatizaci v novém domově :wink:
skoro 400g. Myslím, že jsou prckové aspoň více odolnější - jak na převoz do nového domova, tak aklimatizaci v novém domově :wink:
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já odděluju samičky i samičky při váze 300 g a taky nejdříve v 10 týdnech. Dříve odděluju pouze, když je samička už moc unavena a když ji mimina terorizujou, ale ne dříve jak při váze 250 g.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Kostelec nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
mám mrňouse a je jí měsíc a půl váhu na prdej taky má,ale pořád se nějak nechce koupat v písku...takže je fakt že se maj mimča ještě co učit :)
-
- Zlatý uživatel
urcite pockat, jak spravne uvadeji ostatni, musi se jeste naucit socilani chovani cincil a lepe pak zvladaji i stres z odlouceni.
Za vrchom barbarstvi povazuju, kdyz nejaky mnozitel da do zveraku uz mesicni mimina.Tim je casto odsoudi k jiste smrti, ci velkym zdravotnim porblemum v budoucnu.
Za vrchom barbarstvi povazuju, kdyz nejaky mnozitel da do zveraku uz mesicni mimina.Tim je casto odsoudi k jiste smrti, ci velkym zdravotnim porblemum v budoucnu.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně také když se dřív odstaví může se činčilka buď seknout v růstu nebo přibírat pomalu a dobrou váhu nemusí nabrat.
-
- Stříbrný uživatel
To já dneska ráno zírala jak blázen jak se mimi od Jajdy(jsou jím tři týdny) a koupali se v písku to se ještě nestalo většinou se nám mimi koupala až kolem dvou měsíců. :lol:
-
- Zlatý uživatel
Ono zase není dobrý dávat je pryč moc dlouho,některý holky můžou mít říji hodně brzo a mohl by je nakrýt otec,myslim si že dva měsíce jsou ideální.
-
- Zlatý uživatel
Tomu se da zabranit snadno a lehce, nejdrive ve 2mesicich oddelit od matky, rodicu a dat samostatne, holky zvlast a kluci zvlast.Toto postupne oddeleni je daleko lepsi pro mladata, nez okamzite od rodicu a hned do noveho domova.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Když jsou mimí, samce odděluji... :wink:
-
- Stříbrný uživatel
To my ne,protože je to lepší když je tam samec hodně pomáhá hlavně když je miminek více.Vlastní zkušenost :D
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
taky neodděluji. Za prvé je to jak pro samce tak pro samici stres, že se oddělí a pak zase seznamují a jak píše chovámcoumim, otec pomáhá s mláďatama.
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
Já teda sice nerada, ale občas oddělit musim. Některé holky si sami pausu mezi miminkama neudělají a pa jsem nucena samce oddělit, aby si samička odpočinula.. Ale pokud nemusim, tak taky kluky u holek nechávám. Hooodně pomáhají.
-
- Vážený uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já musim zatukat, ale zatim mam holky vzorny a davaji si poctivě pauzu:-) Ale když jsem oddělovala samce od samice, davala jsem samce do menší klece a nechavala ho v kleci samice. Poté, když se samice zavřela a nehrozilo oplodnění, jsem samce zase pustila mezi svojí rodinu a vše bylo v pořádku :-)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Já taky neodděluju.Zatím jsem musela pouze jednou kdy jsem se upočítala a nebyli to jeho miminka.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
chovamcoumim napsal:To já dneska ráno zírala jak blázen jak se mimi od Jajdy(jsou jím tři týdny) a koupali se v písku to se ještě nestalo většinou se nám mimi koupala až kolem dvou měsíců. :lol:
Jsem taky čubrněla, když se Dale v měsíci už suveréně koupal.
Vrátit se na “Březost a odchov mladých”