Samoliečba

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

dateless
Nový uživatel

Samoliečba

Příspěvekod dateless » Út Pro 24, 2013 16:50

Zdravím všetkých a chcel by som sa s vami podeliť s pre mňa úžasnou skúsenosťtou. Jedná sa o nášho činčiláka Viliama (celým menom Vilbur Navždy Dobrotivý :D ). Asi pred troma týždňami chytil prievan a následne sa uňho vyvinula poriadna chronta (nádcha, zapálené oko, plný rypáčik, akosi sa toho nakopilo dosť) ale zaujímavé, že mal plnú iba ľavú nosnú dierku a ľavé oko bolo taktiež zapálené. Pripisujem to tomu prievanu. Neviem či mal aj zápal pľúc, ale vyzeralo to fakt hrozivo. Jeden deň, chudák, iba ležal, nechal si so sebou robiť všetko, ťažko dýchal, úplne zbavený všetkej životnej energie. Ale dobré, že chutiť mu chutilo, aj keď jedol iba trochu, stále tam bol apetít, čo je podľa mňa velmo dôležité. Prečítal som celé fórum a bol som zdesený z toho ísť s ním k veterinárovi, nakoľko aj kamarátka mala troch potkanov, ktorí si prešli niečim podobným a pri každom im veterinár naordinoval antibiotiká a nepožili ani týždeň. Prereval som pár dní a vravím si, treba na to ísť inak.
Kúpil som silicu Materina dúška a naparoval som ho, nechal som to noci dni odparovať, nech sa mu lepšie dýcha. Dával som aj mokrý uterák na radiator, aby sa trochu zvlhčil vzduch, nakoľko náš panelákový byt trpí strašne suchým vzduchom.
Ďalej som mu varil prieduškový čaj, ktorý obsahoval (šalviu, rumanček, dúška tymiánová, pamajorán a yzop lekársky), na moje počudovanie si na ňom tak pochutil, že padlo pol napájačky čo deň. Sám musím priznať, že to bol gurmánsky zážitok, mňam :)
Oko som mu vytieral Septonexom, a po týždni starostlivosti už vidí krásne, bo mal ho tak zapálené, že ho ani nemohol otvoriť. :(
No a to by nebol Vilo, keby mu ešte aj tie jeho obľúbené pšeničné klíčky nepomohli. On je jednoducho na nich závislý, každý deň sa ich dožaduje, samozrejme v malom množstve. Obsahujú kopu B vitamínov. Keď mu ich sypem do misky, tak je taký nedočkavý, že ani "neobsedí" :) Majú to rady aj vaše činči?
Ešte som mu ten plný rypáčik odsával striekačkou.

Čuduj sa svetu, Vilbur je konečne zdravý a fit ako zamlada, aj keď už nevyskakuje na kľučky a nepreháňa sa ako víchor,predsa len už má čo-to za sebou, krásnych osem rokov,s om neskutočne šťastný z toho ako to nakoniec dopadlo, myslím si, že s nami ešte dlho požije, neviem si predstaviť, že by tu zrazu nebol. Snáď mu pomohla aj naša láska k nemu :wink:
Ach Vilo....

Chcel som len toľko...

Majte sa a pekné Vianoce a dúfam, že vaše činči s vami zasadnú k štedrovečernému stolu :)

Disable adblock

Terezka
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Středočeský kraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Samoliečba

Příspěvekod Terezka » Stř Pro 25, 2013 8:35

Ahoj, tak to je prima, že se vám to takhle podařilo. Antibiotika devastují organismus, je lepší s jim vyhnout, když to jde. Chtělo to velké odhodlání. Máte můj obdiv. Ať se myšákovi daří.

jasmin
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod jasmin » Stř Pro 25, 2013 13:39

No to je prima, ale priznam se, ze to byl risk, ponevadz se nemuselo zadarit a v tomto stavu ty antibiotika byly asi potreba.Ale hlavne, ze se podarilo, nekdy je priroda opravdu vsemocna i pred farmacii.
Podle popisu ale, ponevadz tyto priznaky jsou velmi podobne, kdyz jsou problemy s prerustajicicimi koreny a zuby, by bylo dobre ho pozorovat, hlavne, jak ji a kouse.Zda kouse normalne a ne pomalu, neotvira hodne tlamicku pri jidle a dlouho nekouse, hlavne to poznas u granuli a zvykavych veci, jako jablicka-krizalky.Zda nema male a hrbolate bobky, neslinta apod.Pokud se Ti neco dal nebude z tohoto zdat, bylo by nejlepsi, kdybyste s nim mohli zajet do Brna na Palackeho Univerzitu na celkovou prohlidku a to i zubu a celisti, vcetne rentgenu, ktery automaticky udelaji, vysetreni srdce a jine.Meli byste klid a jistotu, ze jste s nim byli opravdu v odbornych rukou, ale objednat se jen k Dr.Jeklovi, nebo Hauptmanovi, Jekl je pres zubni problemy jednicka a jezdi tam i lidi ze zahranici a od vas ze Slovenska take hodne.Telefon na tu kliniku najdes v jinych tematech, nebo muzu v pripade zajmu napsat, je potreba tam nejdrive zavolat a objednat se k nemu, aby tam hlavne byl, bud Jekl, nebo Hauptman a take maji silene nabito stale.
A jinak, jako zdroj vsech vitaminu B i B12 jsou take vynikajici goji.kustovnice cinska, pouze ususene plody jeji, sezenes ve zdrave vyzive, davat klidne muzes jednu obden, ale vic ne.A hlavne, aby to byly jen ususene plody, bez konzervace a ne prislazene apod.Drzim palce

Jitka Řeháková
Stříbrný uživatel
Stříbrný uživatel
Místo/Bydliště: Špindlerův Mlýn, Bedřichov 36, 543 51

Příspěvekod Jitka Řeháková » Ne Pro 29, 2013 12:47

Jsem k slzám dojatá, opravdu velký kus lásky, potřebovala by ho všechna zvířátka. Přeju Vám hodně štěstí a hodně dlouho hodně krásných vzájemných chvil.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”