velvet nohy
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
velvet nohy
Zdravím všechny po poměrně zajímavé dnešní debatě o chlupatosti nohou bych se chtěla zeptat, jak je to s chlupatýma nohama u valvetů, nevelvetů a velvet linie...? V odkazu níže jsem nafotila doma nějaký myšky... Fotky jsou označený číslama a zajímalo by mě (podle chlupatosti zadních pacek) kdo z nich je nebo není velvet. Celkem mě to zajímá i kvůli dalšímu párování, aby byla "jistota". Děkuji za odpovědi! :D
http://dantha.rajce.idnes.cz/nohy_velvet_nebo_ne.../#
http://dantha.rajce.idnes.cz/nohy_velvet_nebo_ne.../#
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Re: velvet nohy
Nejde jen o packy, ale o i o masku. Nafotila bych k nožkám i celou činčilku.
Některé mutace můžou mít chlupatější nohy a velveti nejsou. Např. Standardci či Violetci.
Některé mutace můžou mít chlupatější nohy a velveti nejsou. Např. Standardci či Violetci.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Jak tedy poznat spolehlivě velveta u bílé nebo černé činčily??? Když jak píšete podle nohou to nejde...? Když jsem to včera zkoumala, celkem mě zarazil fakt, že například beige má na nohách hezký karáčky a údajný velvet má nohy chlupatý mnohem míň... Zajímalo by mě i co si myslíte i o té první bílé myši... TOV nebo ne?
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: Turnov, Sušice
- Kontaktovat uživatele:
v první řadě by to chtělo vidět rodokmeny - kdo jsou rodiře a prarodiče.. Pak to chce fotku činčily zepředu z boku a nohy. Když to takhle uděláš ke všem činčilám, dáš nám sem album kde to tak je, tak ti třeba poradíme...
Ne vždy jsou nohy velveta 100% znak. Viděla jsem už standardní samici chlupatější než velveta. U bílích mutací to je oříšek na 2.
podle nohou co sem koukala, tak bílá (první 3 fotky) velvet není, 7 fotka velvet ANO, zbytek bych řekla že velveti nejsou. Ale.. Jak říkám chce to fotky celé činčily ideálně z boku...
Ne vždy jsou nohy velveta 100% znak. Viděla jsem už standardní samici chlupatější než velveta. U bílích mutací to je oříšek na 2.
podle nohou co sem koukala, tak bílá (první 3 fotky) velvet není, 7 fotka velvet ANO, zbytek bych řekla že velveti nejsou. Ale.. Jak říkám chce to fotky celé činčily ideálně z boku...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
OK, zítra jak budu kydat, tak je nafotím:-) (aspoň ty u kterých je předpoklad že by velveti mohli být)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem konečně pobuchy vyfotila v celé jejich kráse (jen tři u kterých mě to opravdu zajímá...
Tady je odkaz: http://dantha.rajce.idnes.cz/mura%2C_tydyt_a_chachar/
Jinak nohy jsou vyfocené v předchozím odkazu (Můra - 1; Tydýt - 6; Chachar - 2)
Děkuji předem za odpovědi, jsem na ně hodně zvědavá!
Tady je odkaz: http://dantha.rajce.idnes.cz/mura%2C_tydyt_a_chachar/
Jinak nohy jsou vyfocené v předchozím odkazu (Můra - 1; Tydýt - 6; Chachar - 2)
Děkuji předem za odpovědi, jsem na ně hodně zvědavá!
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
V těch třech nevidím velveta ani v jedné činčilce. První violet ebonek je krásnej :D
Na fotkách nohou č. 3 určitě, č. 4 možná, zbytek bych řekla ne.
Na fotkách nohou č. 3 určitě, č. 4 možná, zbytek bych řekla ne.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju, je to zlatíčko! :D
K těm fotkám noh: 3. je velvetka, 4. béžanda ze zveráku, takže těžko říct, co měla za předky.
Jinak když jsem si toho jednoho vio ebonka (údajně TOV vio ebony) byla prohlídnout, koukla sem mu na nohy a slečny jsem se ještě ptala: "to je fakt velvet jo?" Slečna mě odbyla jak největšího blba slovy: "no jasně, nevidíš ty kroužky kolem uší a očí? Se podívej že má ty nohy chlupatý!" No bylo mi to v celku jedno jestli je nebo není TOV jak inzerovala, ale chtěla sem mít jistotu abych věděla koho k němu dát můžu a koho ne. Když sem ho dovezla domů a srovnávala s tím druhým vio ebonkem přišli mi stejní. Tak sem si nebyla jistá jestli fakt nepoznám velveta (a mám doma dva) nebo jestli ze mě dělala jen blba... 8)
K těm fotkám noh: 3. je velvetka, 4. béžanda ze zveráku, takže těžko říct, co měla za předky.
Jinak když jsem si toho jednoho vio ebonka (údajně TOV vio ebony) byla prohlídnout, koukla sem mu na nohy a slečny jsem se ještě ptala: "to je fakt velvet jo?" Slečna mě odbyla jak největšího blba slovy: "no jasně, nevidíš ty kroužky kolem uší a očí? Se podívej že má ty nohy chlupatý!" No bylo mi to v celku jedno jestli je nebo není TOV jak inzerovala, ale chtěla sem mít jistotu abych věděla koho k němu dát můžu a koho ne. Když sem ho dovezla domů a srovnávala s tím druhým vio ebonkem přišli mi stejní. Tak sem si nebyla jistá jestli fakt nepoznám velveta (a mám doma dva) nebo jestli ze mě dělala jen blba... 8)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Také mám u dvou vio ebonků chlupatší nohy a velvetci nejsou. Spíše to prodejce nepoznal, pak je ale i rozdíl v ceně.
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: SR (Trenčín, Bratislava)
- Kontaktovat uživatele:
mne pripada tiez 3 a 4 a zvysok nie,ale zial,ja sama som s tym mala problem
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Tak myslím, že vzhledem k tomu, jak dlouho slečna činčily chová a kolik velvetů sama odchovala nebo jí prošlo rukama to pravděpodobně omyl nebyl, spíše záměr jak prodat lépe/dráž/rychleji..? Ale nechci nikoho soudit.
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Ráda bych se tímto omluvila slečně od které jsem myšáka koupila, že ji mé jednání zde na fóru tolik pobouřilo. Opravdu mi oba vio ebonci připadali tolik stejní a z toho důvodu vzniklo toto téma. Nemělo za účel nikoho poškodit ani pošpinit, sypat sůl do starých ran či cokoli podobného. Účelem bylo zjistit co vlastně mám doma. Vzhledem k tomu, že slečna si přeje myšáka vrátit, již není toto téma aktuální. Přeji hezký den! 8)