Vitamíny v těhotenství a po porodu
-
- Bronzový uživatel
Vitamíny v těhotenství a po porodu
Chtěla bych se zeptat co by měla činčilka dostávat když je březí a poté po porodu aby jí a malým nic nechybělo a byly všichni zdraví a plní síly. Děkuji za odpovědi
-
- MODERÁTOR
- Místo/Bydliště: okr. Český Krumlov
- Kontaktovat uživatele:
Samičce dej sépiovou kost kvůli vápníku, po porodu B-komplex do vody (max. 1x týdně, 1/4tbl/250ml) nebo místo něho jako mlsku goji kustovici čínskou, týdně lžíci vloček a lžíci otrub.
Na tvorbu mlíka můžeš dát po porodu sušené listy z malin a jahod, granulky trochu posypat sušeným kočičím mlíčkem.
Na tvorbu mlíka můžeš dát po porodu sušené listy z malin a jahod, granulky trochu posypat sušeným kočičím mlíčkem.
-
- Bronzový uživatel
takže jestli to chápu dobře, tak před porodem jenom tu sépiovou kost jinak nic a zbytek až po porodu?? takže i listy z jahod pomáhají na tvorbu mléka?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Před porodem můžeš dát i vločky a otruby. Hlavně ne moc, vločky můžou způsobit zácpu. B-komplex až pak, jsou po něm být velké plody když se dává častěji. Ano, listy pomáhají aby se lépe tvořilo mlíko, takže před porodem jsou zbytečné.
-
- Bronzový uživatel
kde a v jaké cenové relaci se dá sehnat B-komplex a sušené kočičí mléko??
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Plzeň
kotěcí mléko seženeš bud ve zverimexu,ale ne v každem a nebo u veterinaře,mně ho vet odbjednal a do druheho dne jsem ho u nej mela.A B-complex bud v lekarne nebo také ve vybavenejsim zverimexu. a nebo oboji tady http://cincilka.cz/products/213-vitamin ... -50ml.aspx
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Já kupuju činčám tohle a dávám to do napáječky:
http://cincilka.cz/products/206-aqua-drink-500ml.aspx :)
http://cincilka.cz/products/206-aqua-drink-500ml.aspx :)
-
- Bronzový uživatel
Děkuji za rady :wink: mám ale starost, když po B-komplexu jsou velký mládata tak to jí ho vlastně nemůžu dávat když je pořád se samcem nebo ano?? nedává mi to moc smysl když může být po porodu zase březí...už asi začínají být patrný pohyby- jak se to blíží tak mám docela strach - mají to být naše první miminka, samička sice rodila ale já s tim nemám skušenosti...
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud dobře žere, přibírá a má kvalitní krmivo, není B- komplex nutný.
-
- Bronzový uživatel
dobře a to ani po porodu není nutný??
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud dobře žere, neubírá nebo nemá nižší váhu nedávám ho.
-
- Bronzový uživatel
když mě činčilka přibrala asi 200g a ted když jsem ji vážila naposled po 5 dnech tak vážila zas o 20g mín, je možné že bude brzy rodit??
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Možné to je, před porodem většinou trochu klesnou s váhou. Ale v březosti mohou být výkyvy váhy. Samička mi zhubla 30g, už jsem myslela že bude rodit a za 3 dny to měla zpět a nabírala dál.
-
- Bronzový uživatel
abych řekla pravdu nevím zda je březí, ale domnívám se že ano dle toho přírustku váhy, už se nemůžu dočkat jestli je to tak :wink:
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Pokud přibrala 200g za kratší dobu je :D
-
- Bronzový uživatel
přesně za jakou dobu nevím, ale to jak mi před týdnem shodila asi 20g tak pořád nic a když jsem jí vážila ted tak dál ani nepřibrala ani nezhubla, ale v kleci je docela živo...tak teda nevím :roll: :roll:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vitamíny v těhotenství a po porodu
Ahoj, včera mi samička porodila dvě mláďata, jedno je nepoměrně velké k druhému mrňouskovi, ale o oba se stará, zahřívá, krmí. Včera jsem tu někde na diskuzi vyčetla, že bych jí měla dát jogurt na podporu tvorby mléka. Teď ten článek nemůžu najít. Napíšete mi, v jakém poměru mám ten jogurt dávat? Jestli s vločkami, nebo granulemi... Večer totiž byla na jedno mládě agresivní - stavěla se na zadní, jako kdyby ho chtěla pomočit... Bojím se, aby to nebylo proto, že nemá mléko...
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
určitě tu jogurt nedoporučoval. Pokud chce samičce přilepšit, tak ji dej třeba vločky se sušeným kočičím mlíkem( vloček se dava asi jedna lžička a sušeným mlikem se granulky jen pocukruji) Můžeš jí přidat trochu vitaminů, sušený listy maliny, ale jogurt ne. Udělal by jen neplechu ;-)
určitě tu jogurt nedoporučoval. Pokud chce samičce přilepšit, tak ji dej třeba vločky se sušeným kočičím mlíkem( vloček se dava asi jedna lžička a sušeným mlikem se granulky jen pocukruji) Můžeš jí přidat trochu vitaminů, sušený listy maliny, ale jogurt ne. Udělal by jen neplechu ;-)
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím, jogurt určitě ne, to jsi spíše četla u zácpy. A kolik miminka váží?
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
moc děkuju. Je možný, jak jsem si četla příspěvky, že se mi to smotalo v hlavě, nebo jsem to četla jinde... Kočičí mléko nemám, ale mám sunar - můžu použít ten?
moc děkuju. Je možný, jak jsem si četla příspěvky, že se mi to smotalo v hlavě, nebo jsem to četla jinde... Kočičí mléko nemám, ale mám sunar - můžu použít ten?
-
- MODERÁTOR
- Kontaktovat uživatele:
Sunar ne, ten má jiné složení. Buď kočičí mlíčko http://www.eliscinobchudek.eu/dokrmovan ... -milk-i31/
nebo štěněčí http://krmeni.cz/produkt/brit-care-dog- ... tenata-886
nebo štěněčí http://krmeni.cz/produkt/brit-care-dog- ... tenata-886
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
Nn. čičnily nesnesou laktozu. Pokud samička nestrada, ma mličko a nic ji nechybi, tak ho nutně nepotřebuje :-) Stačí granule, voda, seno a přilepšit třeba vločkama, bylinkama :-))
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já je ještě nevážila:(
Po posledním porodu mi totiž obě miminka zakousla:(
Tak se ji snažím nestresovat a jenom z dálky pozoruju. Teď je právě u nich a zahřívá. Nedívá se na mě moc přátelsky.
Po posledním porodu mi totiž obě miminka zakousla:(
Tak se ji snažím nestresovat a jenom z dálky pozoruju. Teď je právě u nich a zahřívá. Nedívá se na mě moc přátelsky.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Sunar bych nedávala.
-
- Bronzový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vločky mám! Tak nasadíme vločky.
Když byla včera nepřátelská vůči tomu mláděti, když chtělo jíst, tak jsem myslela, že už třeba nemá mléko, a proto se vzteká. Uvidím, jak to půjde dál. Posledně se k těm malejm vůbec neznala. Posledně to byl také první porod. To jedno mládě úplně rozpárala:( Teď se chová mnohem líp. Jako by byly vlastní:)
Když byla včera nepřátelská vůči tomu mláděti, když chtělo jíst, tak jsem myslela, že už třeba nemá mléko, a proto se vzteká. Uvidím, jak to půjde dál. Posledně se k těm malejm vůbec neznala. Posledně to byl také první porod. To jedno mládě úplně rozpárala:( Teď se chová mnohem líp. Jako by byly vlastní:)