Směsky: ano či ne?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Směsky: ano či ne?
Tak si tady můžeme probrat, jestli je možno využít ke krmení činčil směsky. Já tvrdím že ano. Kdo nebude souhlasit, dostane BAN :evil: , kdo bude mít jiný názor, dostane BIG BEN :twisted: a kdo bude tvrdit opak obdrží BIM BAM :!:
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
.. a už je to 50:50 ;)
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Postřižín u Prahy
:lol: :lol: :lol:
No musím uznat, že občas se najde směska, která by škodlivá být nemusela. Ale většinou tím nekrmím.
No musím uznat, že občas se najde směska, která by škodlivá být nemusela. Ale většinou tím nekrmím.
-
- Zlatý uživatel
A kdo tam dal ano? Já jsem na to úplně zapomněl :lol: .
Já tedy směskou přímo nekrmím, ale využívám ji jako zdroj mlsek. Prostě ji proberu a mám různý mlsky a granule se senem co zbydou jdou do misky kterou mají k dispozoci při výběhu.
Jinak probírám to při věnčení, takže činče místo běhání škemrají, jestli něco nezbyde :wink: .
Já tedy směskou přímo nekrmím, ale využívám ji jako zdroj mlsek. Prostě ji proberu a mám různý mlsky a granule se senem co zbydou jdou do misky kterou mají k dispozoci při výběhu.
Jinak probírám to při věnčení, takže činče místo běhání škemrají, jestli něco nezbyde :wink: .
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
ja nedavam zmesku.....zatial nie...
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Převážně Kolín
Já teda směskou krmím, jednou týdně dostanou do misky a k tomu jim přidám nějaký další mlsky. jinak z tý směsky vyberu slunečnici, po tý mají ošklivý kožíšky. moji prní činču sem krmila převážně směskou a na vršek lžici granulí a činča byla ve vynikajícím stavu. i doktorka se divila že je tak pěkná. třeba mě za to ukamenujete ale co, když je myšák zdravý a má krásný kožíšek a dobrou váhu proč ne
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petra Baková napsal:Já teda směskou krmím, jednou týdně dostanou do misky a k tomu jim přidám nějaký další mlsky. jinak z tý směsky vyberu slunečnici, po tý mají ošklivý kožíšky. moji prní činču sem krmila převážně směskou a na vršek lžici granulí a činča byla ve vynikajícím stavu. i doktorka se divila že je tak pěkná. třeba mě za to ukamenujete ale co, když je myšák zdravý a má krásný kožíšek a dobrou váhu proč ne
to je kazdeho vec cim krmi....ja vzdy len upozornim...a zalezi to na dannom cloveku...
-
- Bronzový uživatel
jo to máš pravdu. já dám občas na radu ostatních a na jejich zkušenosti ale se směskou sem zatím problémy neměla, je sice pravda že co chodím sem jim směsky dám méně ale i tak to mají pořád v jídelníčku. Já sama musím přijít na to co je pro moje myšánky nejlepší. každá činča žere něco jiného. mě třeba nechtěli granule vůbec zřát tak sem musela přejít na směsky a když sem kupovala 4 činčilu tak ta byla prý krmena jen králičími granulemy.a je taky v dobrým stavu.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petra Baková napsal:jo to máš pravdu. já dám občas na radu ostatních a na jejich zkušenosti ale se směskou sem zatím problémy neměla, je sice pravda že co chodím sem jim směsky dám méně ale i tak to mají pořád v jídelníčku. Já sama musím přijít na to co je pro moje myšánky nejlepší. každá činča žere něco jiného. mě třeba nechtěli granule vůbec zřát tak sem musela přejít na směsky a když sem kupovala 4 činčilu tak ta byla prý krmena jen králičími granulemy.a je taky v dobrým stavu.
krmenie zmeskami sa moze prejavit neskor.....
ja som nemala problem s mojim cincilacikom prejst na granule.... :)
-
- Bronzový uživatel
mě prostě granule samci nechtěli žrát,přitom samice je žerou normálně. ale kluci prostě NE! a když sem jim to začala přimíchavat do směsky tak vyžrali směs ale granule tam zůstali.
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Petra Baková napsal:mě prostě granule samci nechtěli žrát,přitom samice je žerou normálně. ale kluci prostě NE! a když sem jim to začala přimíchavat do směsky tak vyžrali směs ale granule tam zůstali.
su to potvorky :wink: :D
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Moravskoslezský kraj
- Kontaktovat uživatele:
Já směsku zásadně nedávám. Nikdy ani jako pamlsek!!! Na druhou stranu občas myškám taky přilepším nějakým tím mlsáním jako jsou jablíčka (sušená i čerstvá), šípeček, růžové lístky... sušená kopřiva. "Zdravějších" možností je mnoho tak proč propagovat tu nejméně zdravou? Děti také nekrmíme čokoládou že?
Moje stanovisko je jasné: Směsku NIKDY!!!
Dostanu BIM BAM :lol:???
Moje stanovisko je jasné: Směsku NIKDY!!!
Dostanu BIM BAM :lol:???
-
- Bronzový uživatel
hmm čokoláda :lol: :lol:
-
- Zlatý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom aj ja sa hlasim k BIM BAM :D :wink: :lol:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havirov
- Kontaktovat uživatele:
Ze zacatku sem smesku davala taky a to jen proto protoze nic jineho nechtel.Jednoho dne sem vysypala smes do kose a dala granule.Samozrejme ze rano byla miska plna.Na druhy den mel hlad tak zbastil vse co bylo v misce.Od te doby jen granule.Jako pamlsek sipek,rozinku,vlocky a chleba ale to jen malokdy.
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Michaelle napsal:Ze zacatku sem smesku davala taky a to jen proto protoze nic jineho nechtel.Jednoho dne sem vysypala smes do kose a dala granule.Samozrejme ze rano byla miska plna.Na druhy den mel hlad tak zbastil vse co bylo v misce.Od te doby jen granule.Jako pamlsek sipek,rozinku,vlocky a chleba ale to jen malokdy.
Já směs dávala Fištíkovi asi 2roky než jsem narazila na tohle super forum a nepřišla na to že směska je NEVHODÁ.
Myslím že směskou asi začínal skoro každý...
Zajímalo by mne jak začínala Alice... :idea:
Alice,řekneš nám prosím jak jsi začínala Ty :?:
Děkují předem :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havirov
- Kontaktovat uživatele:
Jenomze ja dostala od chovatele granule kdyz sem cumacka kupovala.On je nechtel tak sem koupila smesku.Jeste sem si rikala, takove granule vzdyt se z toho nemuze nazrat.Takove nic a smeska vypadala tak pekne barevne.Ale vis jak se rika...krasne navenek,hnusne uvnitr.
-
- Zlatý uživatel
V dobré směsce jsou věci, které činčily můžou, a nemusím kupovat z každého půl kila. Kupř. já používám ze směsi rozinky, svatojánský chlebíček, šípek, ovesné vločky, sušenou mrkev, lisovanej hrách a kukuřici, nějaké zrní a pak ty spekané kousky. Všechno ale jenom jako mlsky z ruky, a protože se to ještě prokládá pampeliškou, kopřivou, šípkovými puky a lístky, bodlákem a pod. tak toho dostávají jenom minimum. Protonemohu z každého kupovat pytlík. I tak mi to vydrží několikrát déle než granule z té směsi.
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Oslo NORSKO!!!!!!!!
- Kontaktovat uživatele:
Ja som zmesku nikdy nedavala. Mna naucili skusenejsi pouzivat len ciste granule tak som sa nastastie zmeske vyhla a nikdy ju nebudem pouzivat. Mojim cincilam vyhovuju granule + doporucene mlsky ako jablko, hrozienka, lucerka ....
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
taky si myslim, že směska jaká koli neni dobra...dyť přece nemůžeme vědět, jestli jim něco nechybi?? V granulích máme jsitotu, že tma je co potřebujou..a to jsou i vitaminy a mineraly.
Každej den dostanou bud jablko anebo pampeliškovej list...pamlsky používám jen u mrňat na ochočeni.
Činčilky mi nijak nestrádaj, má krásnou nemastnou srst...takže to bude v pořádku:-)
Každej den dostanou bud jablko anebo pampeliškovej list...pamlsky používám jen u mrňat na ochočeni.
Činčilky mi nijak nestrádaj, má krásnou nemastnou srst...takže to bude v pořádku:-)
-
- Zlatý uživatel
Vždyť granule a seno mají jako hlavní potravu, směska slouží jenom jako zdroj pamlsků :wink: .
-
- Bronzový uživatel
alice, nebo styro co to je lucerka???
-
- Vážený uživatel
- Místo/Bydliště: Liberecký kraj
- Kontaktovat uživatele:
to je vojtěška, ne?
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, nejsem zastánce zverimexových směsek jako krmiva (jsou to přeci jen pamlsky)... Ale dobře namíchaná směs obilovin a vojtěšky a pochutin s vitamíny neuškodí...
M.
PS: směsí od té doby co mám víc činčil nekrmím, je to moc pracné a dražší než granule (míchala jsem si vlastní směsi, protože Barča granule odmítala a byly jí cítit kosti)...
M.
PS: směsí od té doby co mám víc činčil nekrmím, je to moc pracné a dražší než granule (míchala jsem si vlastní směsi, protože Barča granule odmítala a byly jí cítit kosti)...
-
- Zlatý uživatel
tuta napsal:ahoj, nejsem zastánce zverimexových směsek jako krmiva (jsou to přeci jen pamlsky)...
O tom tady celý čas vykládám :roll: :lol: . Krmím granulemi a senem a směs slouží jako zdroj pamlsků (tedy mimo jiných) :wink: . Netvrdím že je to úplně správné, ale mohlo by to být akceptovatelné. Navíc si myslím že činče prospěje malá změna jídelníčku, tedy alespoň z věcí které jí neubližují.