Činčila priveľmi chudne!!

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

siska2704
Nový uživatel

Činčila priveľmi chudne!!

Příspěvekod siska2704 » Ne Kvě 04, 2014 10:51

Dobrý deň, prosím potrebujem sa poradiť, mám činčilu, ktorá 30.4. porodila 2 mládatá, denne jú vážim ( aj malých ) ale ona strašne chudne- po pôrode-532g , 2.5- 506g , 3.5- 499g , 4.5- 480g.... ! a už je taka chuda, že je uplne smutná a nechce žrať!!!!!!! čo mam robiť??? nechcem aby umrela!!!! pred 2 mesiacmi mi umrela mama 2 malých a už nechcem aby sa to opakovalo!!! prosím poradte mi čo mam robiiiť????????? Dakujem za odpovede!

Disable adblock

Dantha
MODERÁTOR
MODERÁTOR
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Činčila priveľmi chudne!!

Příspěvekod Dantha » Stř Kvě 07, 2014 9:33

Jak to se samičkou teď vypadá? Kolik jí je, kolik vážila před zabřeznutím a kolik má mladých? Jak jsou na tom mláďata, přibírají?

Určitě bych samičku přikrmovala! Pokud nežere sama, zkuste jí nabídnout třeba kaši z granulí, nebo přikrmujet kaší ze stříkačky. Teď je potřeba udržet samici při životě, takže zapomeňte na všechny poučky o zdravé výživě! Nabídněte jí klidně slunečnici nebo cokoli co by jí mohlo chutnat. Nekoukejte na obsah tuků a snažte se, aby alespoň něco jedla. Velmi dobře mi činčily příjmají dětskou výživu (jahodový Hamánek mým chutná asi nejvíc), další super věc je kaše z mléčných granulí, rozmočené new genwration, supereme nebo vitakraft kuličky (tyhle druhy se dobře a rychle rozmočí). Pokud do samice nebudete moct dostat nic z výše uvedeného, zkuste do ní cpát výživu stříkačkou (například rodicare). Určitě doporučuju přidat probiotika (ideálně protexin professional rozmíchat s trochou vody a dát ze stříkačky - ať máte jistotu, že to sní).

Nedávno jsem řešila také, že mi samice po porodu nežrala. Už jsem si myslela, že jsou špatné zuby, ale mláďata byla tak malá, že návštěva samice u veterináře by pro mláďata byla příliš nebezpečná a pro samici velmi stresující a bála jsem se, aby nepřišla i o tu trochu mléka, kterou měla. Začala jsem dokrmovat mláďata i samici kaší z mléčných granulí a samičce jsem dávala rozmočené granule a vše co by jí mohlo chutnat. Do čtrnácti dnů se samice dala do kupy, začala žrát a teď už po měsíci začínají baštit i miminka, už nepřikrmuji ani samici ani mláďata a vypadá to, že se všichni chytli a že bude snad vše v pořádku.

Vrátit se na “Nemoci a potíže”