máme 4 miminka!!
-
- Nový uživatel
- Místo/Bydliště: Liberec
máme 4 miminka!!
Máme 4 miminka,ale nevim jeslti to mamka Amálka zmákne.Musí se dokrmovat?
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havirov
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluji a drzim palce mamce Amalce at to zmakne.
-
- Nový uživatel
děkujem a budem se snažit :-)
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, gratuluju...
Nemám sice zkušenosti s činčama, ale s osmákama (rodil se mi vždycky velkej nadpočet)... Zkontroluj prťata jak jsou na tom, jestli jsou čilí a jestli je dostanou k samičce... Pokud má dost mlíka a je dost silná není potřeba dokrmovat....
M.
PS: možná ale píšu hloupost
Nemám sice zkušenosti s činčama, ale s osmákama (rodil se mi vždycky velkej nadpočet)... Zkontroluj prťata jak jsou na tom, jestli jsou čilí a jestli je dostanou k samičce... Pokud má dost mlíka a je dost silná není potřeba dokrmovat....
M.
PS: možná ale píšu hloupost
-
- Nový uživatel
Ahoj díky,
no tak snad to bude dobrý.Díky
no tak snad to bude dobrý.Díky
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Pečky
- Kontaktovat uživatele:
Blahopřejeme a držíme ťapičky. :-({|=
-
- Nový uživatel
děkujem :wink:
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Trnava, SR
Gratuluji a doufám že bude všechno v pořádku.
Důležité je zapisovat si váhy (tedy pokud je dokážeš rozeznat). Jakmile začne některé strácet na váze a jiné přibírají, zkus ho dávat k mamině s tím, že ostatní oddělíš. Pokud je otec v jiné kleci, můžeš je dát k němu, pokud jsou rodiče spolu tak zkus dát mámu s jedním mladým do jiné klece. Takhle je můžeš střídat. Pokud nepomůže ani to, musíš začít s přikrmováním. Ze začátku váha moc neroste, někdy o pár gramů i klesne, to je normální. Důležité je aby nebyly velké rozdíly. Jakou mají hmotnost teď?
Důležité je zapisovat si váhy (tedy pokud je dokážeš rozeznat). Jakmile začne některé strácet na váze a jiné přibírají, zkus ho dávat k mamině s tím, že ostatní oddělíš. Pokud je otec v jiné kleci, můžeš je dát k němu, pokud jsou rodiče spolu tak zkus dát mámu s jedním mladým do jiné klece. Takhle je můžeš střídat. Pokud nepomůže ani to, musíš začít s přikrmováním. Ze začátku váha moc neroste, někdy o pár gramů i klesne, to je normální. Důležité je aby nebyly velké rozdíly. Jakou mají hmotnost teď?
-
- Nový uživatel
Ahoj,díky za radu.Jakou mají hmotnost teď nevím,narodili se mi včera kolem 4h ráno.Mám pocit,že to jedno pořád odstrkuje a nebo ho odstrčí ostatní.Popřemýšlím o tom a zkusím je zvážit a taky vyfotit :wink:
-
- Bronzový uživatel
- Místo/Bydliště: Havirov
- Kontaktovat uživatele:
Budeme se tesit na fotecky. :D
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Ústí nad Labem
- Kontaktovat uživatele:
Gratulace :!: \:D/ =D>
-
- Stříbrný uživatel
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem si už jednou zažila čtyřčata... chtělo by to dát mamču s malýma do malé klece, aby jim nemohla utíkat, a hlídat váhy mimin i maminy!!! pokud jsou některé odstrkované, pak můžeš zkusit střídat je po dvojicích (pokud možno dva menší a dva větší zvlášť), ze začátku to chce tak každou hodinu, pak postupně stačí déle. Ty dva co zrovna nejsou u mamky, musíš držet v teple - mě se osvědčilo dát je do přepravky, ve které byla flaška s horkou vodou v utěrce (vodu jsem měnila vždycky při střídání prťat). Pokud ani to nepomůže, bude potřeba dokrmovat - kočičí mléko, dá se sehnat na veterině, a krmit pravidelně stříkačkou. A taky hlídej, jestli to zvládá mamina, a v případě potřeby jí přidávej lžíci ovesných vloček denně, plus pár rozinek, aby neměla z těch vloček zácpu. Já absolvovala střídání po dvojicích (asi měsíc, a bylo nutné k nim vstávat i v noci, aspoň ze začátku), a dokrmování maminy. Přežili to všichni čtyři, teď už jsou dospělí a bez problémů. Tak hodně štěstí, a informuj jak to probíhá ;).
-
- Zlatý uživatel
- Místo/Bydliště: Bratislava, SR
- Kontaktovat uživatele:
aj ja gratulujem....urcite treba kontrolovat vahy malych mysiek :D
-
- Nový uživatel
Smutná zpráva.....
Tak nám jedno ze čtyřčátek přes všechnu snahu umřelo :cry:
-
- Bronzový uživatel