koprolka

Je vaše činčila nemocná? Hledáte správného veterináře?

Fórum je deaktivované. Toto je pouze archív. Dotazy pokládejte zde.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel
Místo/Bydliště: Trnava, SR

koprolka

Příspěvekod STYRO » So Črc 01, 2006 16:43

Toto téma je šité na Inu, ale hádam zaujme aj iných :lol:.
Bol som sa dnes spýtať u nás na veterine, či by mi nespravili rozbor bobkov (nie mojich :oops:). Povedali, že nie je problém, že mám priniesť čerstvé ráno a ten istý deň by to malo byť hotové. Tu som sa ale dočítal, že by sa bobky mali zbierať niekoľko dní. Tak teraz neviem, či to má význam. Inak vyzerali solídny, rentgeny v pohode, inhalačná anestézia (keď som to spomenul na veterine v Blave, tak na mňa pozerali, že či sme v Amerike :cry:), možnosť hospitalizácie. Keď som im spomenul Brno, tak vraj asi 10% prípadov, ktoré nezvládajú oni, tam posielajú. A ešte by ma zaujímalo, ako majú vyzerat výsledky. Či mi len oznámia, že je to OK, alebo dostanem výpis, kde sa dočítam, že má jednu girardiu Anežku, ktorá je ale už ochočená, a párik mladých kokcídií, čo tam len prechodne bývajú, kým si nepostavia vlastný dom :lol: :roll:.

Disable adblock

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » So Črc 01, 2006 16:55

ahoj, tak to te zklamu, ale asi v pondeli budu mit a uverejnim kliniku v Praze, ktera se zabyva vyhradne koprologii a kdyz ne jinde, tak tam pry najdou vse.
Bobky za jeden den jsou blbost, z toho se nic nepozna, treba pry smrtelne girardie se vylucuji ne kazdy den. Je treba bobky sbirat nekolikrat denne tyden, navlhcit ve vode, aby byly vlhke a dat do krabicky, ci obalu, kam nejde svetlo a do lednice. Nejlepe je zacit se sberem v patek a ve stredu je poslat do te laborky v Praze, kde do dvou dnu poslou vysledky i s fakturou, coz by jsi mohl i Ty udelat. Pokud se potvrdi ty giradie, tak je na to doporucovany nejakym odbornikem lidsky lek,ale male mnozstvi tablety. Vse sem napisu po nedeli, az mi pani vse napise. Nemam to ze sve hlavy, pisu si s ni a ma take cincily, hodne se o ne zajima a sbira take vsude mozne odborne info o nich, jeden cas chodila i sem. take sem umistim odkaz na dalsi vybornou kliniku, kde cincilam rozumi v Marianskych Laznich, kdyz bude nekdo potrebovat a bude pobliz. Ma s nima take dobre zkusenosti.

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » So Črc 01, 2006 17:06

Budem rád, keď to tu čo najpresnejšie napíšeš. Ja s tým potom skúsim zbehnúť na veterinu, čo na to oni. Možno ma len nechceli šikanovať 8).

Ina
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod Ina » Út Črc 04, 2006 11:27

Jeste mi to pani neposlala ten kontakt, ale strpeni:-).
Jinak vas tady vsechny prosim o to, abyste tu koprologii preventivni vubec nepodcenovali a nechali ji cincilkam a nejen cincilkam, ale i osmakum, potkanum, ci jinym zviratkum, co mate doma udelat dvakrat do roka minimalne. Kazda cincila v sobe ma pry cysty tech girardii, ale nesmi se premnozit, jinak je problem a nejdou potom zachranit, jakmile napadnou jatra a streava, vnitrni organy celkove.Jsou jeste horsi, nez kokcidie.

Disable adblock

STYRO
Zlatý uživatel
Zlatý uživatel

Příspěvekod STYRO » Út Črc 04, 2006 22:09

OK počkám. Ale potreboval by som potom čo najpresnejšie informácie, nech ich to naučíme robiť poriadne aj tu :D :idea:.

Disable adblock

Vrátit se na “Nemoci a potíže”